Tíz pontba szedte „Gyurcsányék főbűneit” Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Ez Gyurcsányék tíz főbűne a magyarok ellen – a Fidesz szerint
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A politikus szerint Gyurcsányék a csőd szélére sodorták és eladósították Magyarországot, több millió embert hoztak kilátástalan helyzetbe és veszélybe sodorták a fiatalok jövőjét, úgy véli, Magyarország már 2007-ben csődközeli állapotba került, amikor a gazdasági világválságnak még „híre-hamva” sem volt hazánkban.

A baloldal gazdaságpolitikája miatt az államháztartási hiány 2006-ban elérte a 9,2 százalékot, az ország GDP-arányos államadóssága pedig 2002 és 2010 között 53 százalékról 83 százalékra nőtt. Ebből az összegből majd négyszer lehetne felépíteni Paks 2-t, vagy minden egyes magyar állampolgárnak ki lehetett volna fizetni 1,5 millió forintot

– sorolta.

Böröcz szerint Gyurcsányék elvették a fiataloktól az akkori otthonteremtési támogatásokat is, ezzel szinte lehetetlenné és nagyon kockázatossá tették számukra az otthonteremtést, valamint megszüntették a családi adókedvezményt és a gyermekesektől elvették a hároméves gyest is. A fiatalok arra kényszerültek, hogy devizahiteleket vegyenek fel – tette hozzá.

Böröcz László szerint az akkori kormány az idősebb generációk életét is megnehezítette, hiszen elvettek egy havi nyugdíjat a magyar emberektől, valamint sorozatosan emelték a rezsit, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát.

A magyar családok fizették az EU-ban a fizetésükhöz képest a legdrágább gáz és villamosenergia-árakat

– hívta fel a figyelmet.

Azt sem felejtette ki hozzátenni, hogy „Gyurcsányék a magyar gazdaságot, a vállalkozásokat is tönkretették a magas adókkal”, hiszen a mostani 9 százalék helyett 19 százalék volt a társasági adó, ugyanakkor a dolgozókat is agyonadóztatták, és a közszférában dolgozóktól még egy havi bért is elvettek.

Emellett – folytatta a Fidesz képviselője – leépítették az egészségügyi ellátást, 600 milliárd forintot vettek ki az egészségügyből, 16 ezer aktív ágyat számoltak fel, kórházakat zártak be és elüldöztek hatezer ápolót, orvost.

Kitért arra is: Gyurcsányék eladósították a településeket, így elvették tőlük a fejlődés lehetőségét, 2002 és 2010 között folyamatosan vonták el a forrásokat az önkormányzatoktól, és olyan feladatokkal látták el őket, amelyekre nem adtak forrást.

„Gyurcsányék most újra az ellenzék vezetőivé váltak és ugyanazt teszik, mint korábban: másoknak akarnak megfelelni és a külföld érdekeit tartják szem előtt a magyar emberek érdekeivel szemben, a bevándorlók betelepítésén dolgoznak a magyar fiatalok és a gyermekes családok támogatása helyett”

– jelentette ki Böröcz László.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Most készül a Fidesz főbűneiről a jelentés. Türelmet kérnek, mert olyan hosszú a lista, hogy az idén nem végeznek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
ez egy dolog, hogy ti ezt akarjátok látni, de elsőbb a sajátaitokat soroljátok fel!!! =))
desir62
@Pegero: Mi volt benne a rossz, vagy fáj az igazság?
csipetke
Csak a címre:- a fidesz bűneit felsorolni,oldalakat tenne ki, nem is érdemes belefogni.A létezésük első pillanatától egy hatalommániás,és beteg gondolkodású ember csicskáiból álló bagázs,akik az emberek nagyrészének az életét megkeserítik,lepusztították,lerabolták az országot.
Viszont a mi szégyenünk,hogy még mindig garázdálkodhatnak.A Gyurcsány-kormány a fidesz bűneinek a töredékét se követte el.
Yoda69
Na ujra beindult a fideSS-es hazugsaggyar Gyurcsanyek ellen.
Ugy latszik ujra csereltek a lemezt a fijuk, mert mar a migrancs es soros fele hazaugsagokra senki sem vevo.
Ujra Gyurcsany a celpont, most hogy megerosodtek az EP valasztason.
Ez is mutatja hogy fosnak orbanek, hogy bebukjak a kozelgo helyhatosagi valasztasokat.
Klubtag
"Imádom" ezt a habzó szájú fóbiát. Bárkit, csak Gyurcsányt ne...
Ezek szerint a Horthy korszak, a Rákosi korszak,a Kádár korszak maga volt az aranykor, a tejjel mézzel folyó kánaán - a fidesz-kdnp 4+9 évéről már nem is beszélve.
Vissza követeljük a török hódoltságot, meg a tatárjárást - ez utóbbi még igazolásra vár, hogy van e hozzá genetikai közünk, de a píz már összekaparva.
Agyukra ment a kánikula...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok