Tíz pontba szedte „Gyurcsányék főbűneit” Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Ez Gyurcsányék tíz főbűne a magyarok ellen – a Fidesz szerint
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A politikus szerint Gyurcsányék a csőd szélére sodorták és eladósították Magyarországot, több millió embert hoztak kilátástalan helyzetbe és veszélybe sodorták a fiatalok jövőjét, úgy véli, Magyarország már 2007-ben csődközeli állapotba került, amikor a gazdasági világválságnak még „híre-hamva” sem volt hazánkban.

A baloldal gazdaságpolitikája miatt az államháztartási hiány 2006-ban elérte a 9,2 százalékot, az ország GDP-arányos államadóssága pedig 2002 és 2010 között 53 százalékról 83 százalékra nőtt. Ebből az összegből majd négyszer lehetne felépíteni Paks 2-t, vagy minden egyes magyar állampolgárnak ki lehetett volna fizetni 1,5 millió forintot

– sorolta.

Böröcz szerint Gyurcsányék elvették a fiataloktól az akkori otthonteremtési támogatásokat is, ezzel szinte lehetetlenné és nagyon kockázatossá tették számukra az otthonteremtést, valamint megszüntették a családi adókedvezményt és a gyermekesektől elvették a hároméves gyest is. A fiatalok arra kényszerültek, hogy devizahiteleket vegyenek fel – tette hozzá.

Böröcz László szerint az akkori kormány az idősebb generációk életét is megnehezítette, hiszen elvettek egy havi nyugdíjat a magyar emberektől, valamint sorozatosan emelték a rezsit, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát.

A magyar családok fizették az EU-ban a fizetésükhöz képest a legdrágább gáz és villamosenergia-árakat

– hívta fel a figyelmet.

Azt sem felejtette ki hozzátenni, hogy „Gyurcsányék a magyar gazdaságot, a vállalkozásokat is tönkretették a magas adókkal”, hiszen a mostani 9 százalék helyett 19 százalék volt a társasági adó, ugyanakkor a dolgozókat is agyonadóztatták, és a közszférában dolgozóktól még egy havi bért is elvettek.

Emellett – folytatta a Fidesz képviselője – leépítették az egészségügyi ellátást, 600 milliárd forintot vettek ki az egészségügyből, 16 ezer aktív ágyat számoltak fel, kórházakat zártak be és elüldöztek hatezer ápolót, orvost.

Kitért arra is: Gyurcsányék eladósították a településeket, így elvették tőlük a fejlődés lehetőségét, 2002 és 2010 között folyamatosan vonták el a forrásokat az önkormányzatoktól, és olyan feladatokkal látták el őket, amelyekre nem adtak forrást.

„Gyurcsányék most újra az ellenzék vezetőivé váltak és ugyanazt teszik, mint korábban: másoknak akarnak megfelelni és a külföld érdekeit tartják szem előtt a magyar emberek érdekeivel szemben, a bevándorlók betelepítésén dolgoznak a magyar fiatalok és a gyermekes családok támogatása helyett”

– jelentette ki Böröcz László.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Most készül a Fidesz főbűneiről a jelentés. Türelmet kérnek, mert olyan hosszú a lista, hogy az idén nem végeznek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Most készül a Fidesz főbűneiről a jelentés. Türelmet kérnek, mert olyan hosszú a lista, hogy az idén nem végeznek.
Macskaszem
A fidesz szerint Gyurcsánynak 10 főbűne van a magyarok ellen, ezzel szemben orbánnak végtelen sok. Plusz megfenyegetett, hogy folytatja.
advocat
No. Fidesznyikek. A 13 havi nyugdíjat Medgyessy adta. Nektek volt rá KILENC évetek, hogy visszaadjátok. És hol a 14??? Szintén ő emelte fel a köz- és egyéb alkalmazottak bérét. Ti mennyivel? Hány éve nem emeltek családi pótlékot? És ezt ki kellett volna gazdálkodni, de nem volt rá elég pénz. Nektek van. Lölőke 25 milliárdot vett ki? Csak úgy, de kinél van a vége? És Újpesten meg ti zártatok be két kórházat (Árpád, Károlyi). Stb. Jobb lenne ha hallgatnátok! Mert azért nem mindenki agymosott.
Commenter
Végtelen történet...a bukás lesz majd a bűnhődés és akkor véget ér a narancsmaffia története.
painful
Az MSZP nem talált egy embert sem a saját soraiban, aki irányítaná őket.
Milyen szervezet az, amelyiknek nincs irányítója?
Nem Gyurcsány hibája volt a kudarca, hanem a megújulni képtelen MSZP-é.
Sajnos, hogy csak mostanra pukkant ki a lufi, hogy csak a múltból élnek, és semmit sem érnek.
A Szili Katalin, az egész botrány kirobbantója most hol v an, és mennyire hülyeségeket beszél - a hülye áruló köpönyegforgató kurva!

Most is nem MSZP-s, hanem nulla százalékos Párbeszéd embert állítanak ki...
Ez - ha jobban belegondolsz - beteg !!!

Nem vagyok elfogult, csak a teljesítményt nézem, és tisztán látszott Horn Gyula mindent odatett, és helyre is hozta az országot, és hogy a fidesz győzött utána (mert a magyar olyan hülye volt, hogy nem értette meg, hogy ez az ő érdekeit szolgálja), teljesen összetört.
Azóta nincs a politikai munkának becsülete... az a tengernyi munka, önfeláldozás...
Egyszerűen nincs értelme.

Magyarországnak annyi!!!

Olyan jó kozmopolitának lenni...
Keresztbe-hosszába leszarom a nagyon magyarok béna fos élettelen zombi magyarkodását.
A röghöz kötött primitív butaságát.

Küld csak el állami pénzből a diákokat külföldre idegennyelvet tanulni - SOHA NEM JÖNNEK HAZA, MIUTÁN RÁÉREZTEK AZ ÍZÉRE !!!
nevemnick
@solidedge: jelenleg a kilenc év tizedénél tartok, de az eddigi is elég lenne arra, hogy a davaj gitár szólamaira táncoljanak egyesek...
nezelodo
Hé fijjuk, ti most a Fletó bűneit számolgatjátok, amikor az hatalmas tömegű migra meg a kerítést rohamozza, döngeti, és elözönli Európát? Védjétek a nyugatot, ahogy a török ellen védte egykor Thököly Imre Bécset...
tudode
Laci gyereknek, a Fidelitasz csecsén nevelkedőnek még sok babot kell megennie, hogy labdába rughasson, mint politiKUS!
.
El kellene töpizniük azon, hogy 800 km autópálya, vagy a betonteknők hasznosulnak jobban a gazdaságban!
.
Különben kár ezekért az élhetetlen FIATALOKÉRT amiatt, mert egy PATÁS ÖRDÖG használja őket lábakapcájának!
kissé felnőttem
Fletó akkor is második mert a pálmát 777.000 -el ti viszitek, csak lassan pontosan számoljátok össze.kezdve a törvénymódosítokat, a nyugdijpénztár at selmeckével: 3000 milliárd, a navos kitiltásokkal hm., a választásokat a konzultálós leveleket,az álhíreket a migránsozást, sorosozást akadémiát oktatást az egészségügyet, meg a várólistát a 600,000 elmenőket a kereskedőházasságokat a bróker egyéb botrányt, a kongó stadionocskákat meg a néphez való hozzáállást hát oldalakra rugna az első dijas poziciótók. úgy, hogy inkább : Hallgatni arany. Aztán egy megjegyzés :hogy már volt miniszterelnők? ÉS ?? KÁROLY RÓBERT-ET hányszor koronázták meg ja? na és attól ki lett boldogtalan ? max ti lesztek
kereső
Ebbű megint pör lesz, akárki meglássa. Egyébként szánalmas.Mindez azért, mert DK levelet küldött valamennyi eu-s pártvezetőnek az MTA ügyében.
Commenter
@painful: kihagytad baját és szekerest szili mellől...ők ásták meg annak a modern szociáldemokrata pártnak a sírját, amivé az MSZP válhatott volna.
simmering73
Orbán száz fő bűnéről, ha hallhatnánk. A fene azt a mocskos hátramutogatós fajtátokat.
Commenter
@kereső: legyen. És nyerjék is meg Gyurcsányék. Én már azt a pert szeretném látni, amelyben orbánnak és kormányának kell majd felelnie mindazért egy új demokratikus kormány és bíróság előtt, amit a demokrácia és a nép ellen elkövetett. Bűnlajstroma végtelen most épp a legnagyobbnak tartott magyar életművét veri szanaszét...
A bőrlabda 90 percen át tartó rugdosásához nem kell ész...legalábbis hazai szinten.
papa.49
Ez a fütyiszes faszkalap el van tévedve az évszámokban, meg az ahhoz tartozó történésekben is !!!
Hátrább az agyarakkal csira, mert ha bizonyítanod kellene végül szarban maradsz !!!
Biztos nem volt hiba mentes az az időszak sem, de a mostani ahhoz képest az ESZETLEN BARMOK DÚLÁSA AZ ORSZÁGBAN, A NÉP KÁRÁRA !!!
desir62
@Pegero: "Egy kis matek, csak neked"
eladják a fitymasz székházat,
olaj biznisz,
bevezetik a devizahitelt,
manyup 3000e milliárd lenyulása,
27% áfa bevezetése,
nyugdíj plafon eltörlése,
alacsony nyugdíj emelés,
alkotmánybíróság lezüllesztése,
a forint bedöntése azóta sem volt 300 alatt,
a 2 millás fizetési plafon eltörlése,
a sajtó és tv csatornák bedarálása a fitymasz alá,
a fociőrület elindítása,
felcsutkai hobby vasut,
Tokaj hegyalja elrablása ( ne mi kapjuk a legtöbbet),
nem sorolom tovább mert a jövő héten sem érnék a végére. Matt!
Erre mit lépsz?
Pálinkafőző Rézüst
ok. de kijeza körmöc...vagy böröc vagy mi... valaki látta már???
Pálinkafőző Rézüst
@Pegero: kérdezd a rühest, meg a verőceit...Ők min trégi szekusok tudnak itt mindenkiről mindent... :)) Ebben élik ki magukat... :) Sose nem legyen nekik jobb élvezet... :)))))))))
Borsodi
Száz szónak is egy a vége,Gyurcsány se volt a kedvenc Miniszterünk de Orbánhoz képest patyolat tiszta.Ne felejtsük el Orbán hatalomra került két évet mondtak az euró bevezetésére.Hol tartunk most? Visszafelé haladunk,élünk egy titokban felhígított,mindenféle néppel teli Országban ahol kilátástalan a jövő,elmaradott orvosi ellátás,elvándorolt fiatalok.Álomvilágban élő nyugdíjasok,megzsarolt közmunkások,megvesztegetett romák,milliárdos politikusok,félelemben tartott nép lettünk.
RonaGyuri
ez egy dolog, hogy ti ezt akarjátok látni, de elsőbb a sajátaitokat soroljátok fel!!! =))
desir62
@Pegero: Mi volt benne a rossz, vagy fáj az igazság?
csipetke
Csak a címre:- a fidesz bűneit felsorolni,oldalakat tenne ki, nem is érdemes belefogni.A létezésük első pillanatától egy hatalommániás,és beteg gondolkodású ember csicskáiból álló bagázs,akik az emberek nagyrészének az életét megkeserítik,lepusztították,lerabolták az országot.
Viszont a mi szégyenünk,hogy még mindig garázdálkodhatnak.A Gyurcsány-kormány a fidesz bűneinek a töredékét se követte el.
Yoda69
Na ujra beindult a fideSS-es hazugsaggyar Gyurcsanyek ellen.
Ugy latszik ujra csereltek a lemezt a fijuk, mert mar a migrancs es soros fele hazaugsagokra senki sem vevo.
Ujra Gyurcsany a celpont, most hogy megerosodtek az EP valasztason.
Ez is mutatja hogy fosnak orbanek, hogy bebukjak a kozelgo helyhatosagi valasztasokat.
Klubtag
"Imádom" ezt a habzó szájú fóbiát. Bárkit, csak Gyurcsányt ne...
Ezek szerint a Horthy korszak, a Rákosi korszak,a Kádár korszak maga volt az aranykor, a tejjel mézzel folyó kánaán - a fidesz-kdnp 4+9 évéről már nem is beszélve.
Vissza követeljük a török hódoltságot, meg a tatárjárást - ez utóbbi még igazolásra vár, hogy van e hozzá genetikai közünk, de a píz már összekaparva.
Agyukra ment a kánikula...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.