Már nappal sem lehet kerti munkát végezni, vagy éppen füvet nyírni, mert bármihez nyúlnak, ezrével röppennek fel a szúnyogok.

Évek óta nem látott szúnyoginvázió keseríti meg a szigetköziek életét

Az áradás után ugyanis a visszahúzódó víz miatt feltelt hatalmas tócsákban szaporodnak a szúnyogok. Próbálják irtani a vérszívókat, de a helyiek szerint, alig lehet észrevenni, hogy volt szúnyogirtás.

A tervek szerint a jövő héten lesz légi és szárazföldi gyérítés a térségben,de a polgármester azt is elmondta, hogy kért egy plusz irtást is. Magyarországon a szúnyogirtást a Katasztrófavédelem koordinálja és finanszírozza. Ha elfogadják a szigetköziek kérését, akkor akár a héten lehet soron kívüli gyérítés.

(atv.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Véletlenül nem ez a cég szerződött patkányirtásra a Tarlósékkal?
papa.49
Nem csak ott itt a Tisza mellett se lehet már alkonyatkor kint lenni, mert rajokban támadnak a ,,vérszívók,, nappal meg ha valamit matat az ember az udvaron mint a dühös darazsak úgy támadnak a szúnyogok!!!
Irtás itt még nem volt csak a héten kedden délután, úgy látszik akik meg vannak ezzel bízva nem látják a bajt, vagy nem értenek hozzá, vagy a szúnyogokkal vannak, katasztrófális katasztrófamentők !!!
desir62
Már nem csak patkányok vannak meg szúnyogok, hamarosan jönnek a görények.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.