Magyarországon legkésőbb 2030-ra létrejöhet az adatalapú közigazgatás, így az abban keletkező adattömeg a kormányzati döntések előkészítéséhez is hozzájárulhat – jelentette ki a Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az Infoparlament ülésén az MTI tudósítása szerint.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Még az alapvetést sem ösmerik

Bencus már megint olyanról hablatyol, amiről lövése sincs

Persze ha csak olyanról beszélne, amihez ért nem sokat jártatná a kepénylesőjét.
Most éppen, az MTI tudósítása szerint: Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az Infoparlament ülésén az adatalapú közigazgatásról zagyvált.
Jó-jó tudom én, hogy csak felmondott vagy felolvasott valamit, amiből nem sokat értett, de akkor is érdekes az a gondolat, hogy: „tervezi a közigazgatási adatvagyon hasznosítását mesterséges intelligenciákkal a kormányzati döntés előkészítésben.”.
Amihez nem árt megjegyezni, hogy nem helyettesíti a mesterséges a természetes hiányát.
Külön megjegyzést érdemel, hogy „a megbízható, tiszta adatok nem csupán visszaigazolhatnak társadalmi és gazdasági változásokat, előre is jelezhetik azokat”. Ami túl a persze irgalmatlan baromságon, meg kell említeni, pontosabban fel kell említeni az adatfeldolgozás egyik legfontosabb alaptételét: „szemét be, szemét ki”!!! =))
Madácsi Pali
Az adat alapu kormányzás kormányzás a józan ész követelménye. Ebből viszont az orbán qurmányban igen csak hiány van.
Nessy
@Madácsi Pali: "Adatalapú kormányzás." Tessék mondani, nem lehetne addig is a valós tényeket alapul venni?
Jelenleg ma is nagyon sok adat állna rendelkezésre, de vagy nincs normális informatikai rendszer, ami feldolgozná, értékelné, elemezné, vagy ha van, akkor a kínos adatok rögtön titkossá is válnak!
RonaGyuri
@Nessy: erre céloztam a szemét be ...-vel
Nessy
@RonaGyuri: Igen! Ezzel kezdte a tanár, amikor érdelődésböl elkezdtem a számítógép használatot tanulni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.