Fidesz-árvák, Európa-párti mérsékelt jobbosok: Pálinkás vezetésével zászlót bont a centrista értelmiség. Lebutított közbeszéd helyett normális közéletet akarnak, ahol nem bűn az ellenvélemény.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Shikari: azok? Hiszen ki se bújnak orbán seggéből?Maguk vallották be,hogy orbán pénzeli őket.

A fentiek kezdeményezése viszont reménytkeltő!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@Shikari: azok? Hiszen ki se bújnak orbán seggéből?Maguk vallották be,hogy orbán pénzeli őket.

A fentiek kezdeményezése viszont reménytkeltő!!
kereső
@Shikari: még annyit: se orbán=fidess-nek, se a mi hazánknak semmi köze a jobb oldalhoz- a konzervativ,kereszténydemokrata-liberális-polgári jobboldalhoz meg végképp nem.
JAJMÁR
@Shikari: Valójában minden párt nemzeti tömörülés, ha nem önmagáét és öncélúan - populista eszközökkel -, hanem a nemzet egy-egy rétegének érdekeit képviseli. De ez a párt elismeri a többi létjogosultságát, és érti, hogy nem fedheti le a nemzet egészét ő egyedül.
Hogy ez lnne a Mi Hazánk? ... de az a baj, hogy egyébként nem tudok egyet se, csak rosszat, és még rosszabbat :(
kereső
@Shikari: Soha nem értettem, hogy lehet egy személy, vagy egy párt "legmagyarabb""legnemzetibb"- szerintem ezek tartalmak nem fokozhatóak, mert igy csak elcsépelt szavak maradnak, lesznek a tartalom helyett.
JAJMÁR
@Shikari: Te tényleg azt hiszed, hogy te vagy a magyar nép, és ezek téged szolgálnak?
Hát, a hit nagy úr, pláne, ha semmi reális alapja nincs! Nem is erőlködök tovább téged megingatni benne :-D
Commenter
@kereső: Amíg szatellitpárttá nem válnak ők is! Nem ezt az utat járja minden a fideszből kiszakadt párt?
kereső
@Commenter: ezek többsége nem volt a fidesz tagja, csak támogatója- de láttad, hogy Mellár,Chikán prof, Bod Péter, már régen birálják orbánt, és nem csak a gazdasági intézkedéseket.Nem csak volt fidess támogatók vannak közöttük, hanem baloldaliak, liberálisok is. Hiányoltam már nagyon ezt a fajta fellépést-és ha meg tudják csinálni amit a cikk nagyvonalakban elmond, akkor orbánnak el kezdhet fájni a feje.
Commenter
@kereső: Ilyen Márki-Zay Péter mozgalma is, Bokros Lajos mozgalma is. Az MTA darabokra szedésével meg az őt kiszolgáló értelmiségen kívül mindenkit magára haragított már orbán, a társadalom minden egyes rétegébe hatalmasat rúgott a kiváltságosain kívül. Kívánom hogy legyen igaz az, ami a cikkben van valamilyen módon legyen egység mert darabokban gyengék és akkor hátha föltámad a nép, felemeli a fejét és feltámad a tenger...
kereső
@Shikari: 11:11 csak a Kertész Ákosra reagálok- mert kifacsarjátok, amit mondott, és azt hogy hogyan is értette. "genetikusan alattvalók"- az évszázados szolga lét beleivódik az emberekbe-generációról-generációra.Ezt nagyon nehéz "kigyógyitani", főleg úgy hogy jön egy orbán, aki az ici-pici lélegzetvétel után ismét a lehajtott fejű emberekben látja a saját boldogulását- a lehajtott fej, meg szolgalelkűségre utal.Nincs ebben semmi bántó- mert ez tényleg igy van, ennek egyetlen ellenszere lenne a szabadság-és a demokrácia. Úgy látszik, amit ajándékba kaptunk 89-90-ben , nem tudtuk,nem tudjuk megbecsülni.Mert a szép paraván mögött /parlament, meg a demokrácia egyébb kellékei/,csak üres kelléékek vannak, demokratikus tartalom nélkül. Persze neked ezt hiába is mondom, szerinted ez az egyeduralom a demokrácia netovábbja.
Commenter
@kereső: Genetikai alattvalók: ez a "cár atyuska" szindróma és nem azt jelenti, hogy a gének miatt valaki felsőbb vagy alsóbbrendű. orbán megteremtette azt a fél feaudális horthysta-kádárista alapokra helyezett rendszert ami megalázza elszürkíti az egyént, az egyéniséget ami által beleolvad a magát megadó tömegbe. Ami eltér attól amit a rezsim gondol az mind ellenség, és rossz, üldözendő. Ennek az alantas rendszernek már szinte minden alapkövét lebontotta orbán fokról fokra, úgy hogy az emberek és az EU ezt nagyjából tétlenül nézték.Marad még a bíróságok bedarálása és kész a "műve" ha nem történik semmi. Akkor ez tovább tarthat még a Kádár rezsimnél is...
Commenter
@kereső: bocs: a demokráciának már minden alapkövét lebontotta orbán fokról-fokra ezzel az alantas rendszerrel...stb.
kereső
@Commenter: Nálunk ez abban fejeződik ki, hogy sokan!! tudomásul veszik a dollgokat- ez van jelszóval. Na ők az igazi lehajtott fejűek, -ne szólj szám, nem fáj fejem-és el sem tudja képzelni, hogy lehetne ez másként is.A legnagyobb problééma, hogy a helyi közösségek vezetői-polgármesterek,helyi képviselők voltak az első behódolók, igy aztán a helyi kis közösségek is széthulltak-azért amit irtál- ha szól ,akkor ellenség. Lebontani ezt az egészet pedig csak innen kiindulva lehet- nem felülről, mint 89-90-ben csinálták. "lenn" az emberek csak kapkodták a fejüket- most mi van? És ezt még tetézte az esztelenül végrehajtott privatizáció, amikor első körben a ipari dolgozó került az utcára -másfél millió emberről beszélünk- és a magyarázat csak annyi volt: jah, kérem ez a kapitalizmus.Aztán második körben a kárpótlási tv-ek által jött a vidék- 600 ezer család élt vagy teljesen, kisebb részben kétlakian a mezőgazdaságból./kétlaki azt jelenti, hogy dolgozott az iparban, szolgáltatásban- este,meg hétvégén a "háztájiban".Ezt sem értették az emberek.Ezért szoktam én kárhoztatni az irástudókat, és örök időkre megvetéssel sujtani a rendszerváltókat lakitelekkel ,és antallal az élen.
tulipan
Mi a csoda történt, nem tisztelt Akadémikus uram?? Hiszen 2010-ben még meg sem alakult a narancsos kormány, amikor az Élet és Tudomány szövegébe már AZ ÖN "vezényletével", úgy belerondítottak a nagy narancsos odaadásukkal, hogy beláttam, még ez a tudományos lap IS, olvashatatlanná lesz,ebben a szellemben? Ezért hát, 25 év után, azon nyomban lemondtam!!! Mégis meggondolták magukat???
CsipkeRózsa
@Shikari: Kit fogadtál te be, kit fogadtak itt be, hiszen mindenki csak jött ide, akár magyarnak mondod, akár nem. Az idejöttek utódai mind magyarok. Nincs "eredeti" magyar.
tulipan
@Commenter: Az a demokrácia,ami amúgy is gyenge lábon állt, 40 évi kommunista rendszer és az ezzel "bevezetett" önzés és begubózás, protekcionizmus után! Ebből nagyon rövid volt az a 2x 4 évi kitérő. ahhoz, hogy a lopás és haszonleső seggnyalás helyett az egyéni munka és közösségi törekvés meghonosodhasson!!! Igy visszajött a szocializmus alatt, 3 generáció számára bevált gondolkodásmód!!!
Commenter
@kereső: "Ezért szoktam én kárhoztatni az irástudókat, és örök időkre megvetéssel sujtani a rendszerváltókat lakitelekkel ,és antallal az élen" Pont így. antall utóda, még fáklyásmenetel, a nemzet vámpírja pedig úszómedencés népfőiskolát üzemeltet és a nem T. Ház elnöke. Ami még életben van az antalli gárdából az ott van a fideszben.
kereső
@tulipan: vitatkoznék egy ici-picit veled. Olyan nagy önzés nem volt, persze mindenki előbbre akart jutni, de a saját munkájával-rengeteg munkával- azok voltak kevesebben,akik a másik eltaposásából,és seggnyalásból éltek jobban.
Commenter
@kereső: előbbre igen a maga korlátolt vagy nem annyira korlátolt lehetőségei szerint. Leírtam itt már, de az mdf-nek történelmi bűne és felelőssége, hogy egy instabil egészségügyi állapotban levő embert állított a pártlista és ezáltal az ország élére, a párt tudtával az érintett jóváhagyásával. Az a véleményem hogy amennyiben kiderül a politikus betegsége azonnal le kell mondania vagy le kell mondatni (bizalmatlansági indítvány) a posztjáról. Ez a parlament és a kormányfőt adó párt felelőssége is kellene hogy legyen,Mi antall öröksége? Szélsőjobbra tolt ország, teli ordas eszmékkel korrupt vezetőkkel és még az adófizetők pénzén ajnározzák az emlékét, Az ő szobra , kutatóintézete is kikerülhet a képből ha Nagy Imre nem volt eléggé mártír. Antall lehet hogy levéltárosnak jó volt de miniszterelnöknek pokolian gyenge, És a nagy ajándéka az utód volt: a mai orbán Sajnálom mndazokat a tisztességes politikusokat embereket, akiknek egy nyugati demokatikus Európa volt az álma és tettek is érte, szavakban de főleg tettekben. Azantall és azorbán félék nyírták ki ezt az álmot.
tulipan
@Shikari: Te hülye, narancsos seggnyaló, már megint össze-vissza melléhadoválsz! Nagyon is jellegzetes narancsos szokás
tulipan
@kereső: Egy kicsit bele kéne gondolnod! A hivatalos-vállalati-párt-titkár-szucilista összeköttetés szintek, bizony működtek!! Ahogy ma is!!!
tulipan
Minden ember,aki ebben a 93 nm-nyi helyet jelentő hazában jóban-rosszban, él-lakik-dolgozik magyarnak minősül! Olyan nincs, hogy ragozni lehetne: magyar-magyarabb-legmagyarabb! Aki viszont külföldön él, ne játsza meg a nagy magyarkodót! Élje ott helyben ki, a hazafiságát! Ne akarja jobban tudni, mi is a jó, vagy még jobb, az ebben hazában jóban-rosszban élő-lakó-dolgozó-adozó magyarnak!!!
kereső
@Shikari: Nem a "genetikai"!!!- genetikus- /történelmi emlékezet beépülése a tudatba!! magyarul/-kevered a gizikét a gőzekével. A genetikai meghatározottság biológiai fogalom.Tehát ha azt mondod, hogy a cigányok genetikailag meghatározottságból lopnak- akkor hülyeséget beszélsz- mint akik kiforditották Kertész Á. irását.És ez már tömény rassz!,ugyanúgy mint a zsidózásod.
CsipkeRózsa
@Shikari: A kezdet:
"A zsidó vallás története[szerkesztés]
A zsidó vallás eredete a hagyományaik alapján a Mózes könyveiben olvasható ősatyák, Ábrahám, Izsák és Jákob történetéig nyúlik vissza. A Héber Biblia beszámolója szerint Isten szövetséget kötött az ősatyáikkal, hogy őket és leszármazottaikat választott népévé fogadja, és elvezette majdan az Ígéret földjére. Jákob fiai Egyiptomban telepedtek le, de leszármazottai szolgaságba kerültek, ahol kegyetlenül bántak velük, ezért Isten tíz csapással sújtva az egyiptomiakat, és szétválasztva a Vörös-tengert, kivezette onnan őket (pészah). Ennek az idejét a vallástörténészek többnyire az i. e. 13. századra, II. Ramszesz fáraó korára teszik. Ezután a Szináj-hegyen Isten kinyilatkoztatta a tízparancsolatot és átadta törvényeit, a Tórát a zsidó népnek (lásd még: sávuot)."

Most Izrael Állam néven ott vannak, ahol kezdődött. Nem csak önmeghatározás kérdése.

hu.wikipedia.org/wiki/Zsidó_vallás#A_kifejezések_használata
CsipkeRózsa
@Shikari: A zsidó vallást is lehet igazolni, ilyen szempontból nincs különbség a valláshoz és a néphez tartozás között.
csak úgy....
@Shikari: ha te egyedül ennyire hülye,akkor egy kínai, ennyi erövel már miért ne lehetne zsidó ,ha van hozzá kedve ?
Eladott Ország
Miután minden Orbán körül forog, mindent ő csinált, (és fog csinálni - már dolgoznak rajta a történészek- pl. honfoglalás)
érdeklődve várom, melyik koporsóban lesz a 30. évfordulón. Ha rá hallgatnak, akkor az úgy vót, hogy gyakorlatilag és tényszerűen Orbán bontotta le a rendszert, se Horn Gyula, se Németh Miklós se senki más se nem volt jelen. Alakul ez. Persze azt eddig is tudtuk, hogy nem irigylésre méltó azoknak az élete, akik egyszer ebbe a kontraszelektált káderekkel kipárnázott körbe bekerültek. Ugyanis ebben az Orbán köré épülő világban a feltétlen tányérnyalás ab ovo kizárja az önálló gondolatok megfogalmazásának lehetőségét. Aki egyszer elköteleződött Orbán mellett, annak tudomásul kell vennie, hogy itt nem kell okosabbnak lenni, mint a főnök, a segg-, talp- és tányérnyalási teljesítmény viszi elébb a világot. Nem vagyunk megrökönyödve, hiszen nem Pálinkás az első, aki jobboldali-keresztény-konzervatív értelmiségiként szembehelyezkedett a központi ukázzal (Mellár, Jeszenszky, Bod Péter Ákos, Csaba László, hadd ne soroljam) és különvéleményt fogalmazott meg. Valamennyiükbe páros lábbal szállt bele a hatalom és csatolt verőlegényei, kegyvesztettekké váltak és velük törölték fel a félművelt tahók együttműködési rendszerének padlóját. Közös erővel el kel zavarni ezt a bűnöző és politikai prostituált rohadt, tróger bandát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.