Tízezer forinttal magasabb lett volna a 2018-ra érvényes nyugdíjprémium, ha a tényleges gazdasági növekedés alapján számolnák ki az összeget – állítja az Országos Nyugdíjas Parlament Egyesület.

Tízezer forinttal több nyugdíjprémium járna

Az átlagos 18 ezer forintos karácsony előtti kifizetés helyett 28 ezer forint járna összesen a tavalyi évre minden nyugdíjasnak, aki 80 ezer forintnál magasabb ellátásban részesül, az ez alatti nyugdíjak mellé pedig a kifizetett 11 250 forintos prémium arányos részét kellene odaadni a szervezet szerint. Az egyesület elnöke, Karácsony Mihály azt mondta lapunknak, az lenne a tisztességes eljárás az államtól, ha az elmaradt pénzt is kiutalnák minden járadékban részesülő idős embernek.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez piskóta az elmaradt emelésekhez képest!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hari
@RonaGyuri: ki van ez számolva, annak a több százezer pár tízezret kapó nyugdíjasnak ez nagy ajándék, különösen, ha azzal riogatják, hogyha a mirgránsok idejönnek ( ami eszük ágában sincs), akkor el kell azokat tartani, és lehetséges, hogy nem marad pénz a nyugdijra. És ma ez a többség, ezért ezeket célozza meg a fidesz. A többi, szerencsésebb helyzetben lévőknek a havi 800 Ft észrevehetetlen. A nyugdíjak vásárló erejét megőrizzük blabla jólhangzó féligazság, mert lehet, hogy az erő megmarad, de a rohamléptekkel növekvő drágulást nem ellensúlyozza.
dr. prédikátor
@szaboria1: ma 09.27 re. Nem csak tőle lopta el ez a főpatkány a nyugdíjat!!! Nagyos sok nyugdíjast megrövídített legalább másfél millióval!!!O1G!!!
Rockxy
namivan?
ha tízezer alamizsna, akkor a húsz is az.
meg a száz is.
meg minden egy alamizsna, ha a zorbántól jön.
de a multik pénzszivattyúja az áldásos.
desir62
Ha ötezret adott volna a sok birka nyugger akkor is rá szavazna.
RonaGyuri
@Hari: csak a rend kedvéért:
gróf Széchenyi István, akinek az egyik legfontosabb „alkotását” éppen most meggyalázó kormányunk van, a témában azt írta, hogy: „A nemzet nagysága és boldogsága mindig csak magában a nemzetben rejtezik”.
Az említett mondat „Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel” nem tőle van, hanem Joseph-Marie, comte de Maistre –től: «Toute nation a le gouvernement qu’elle mérite.» (Correspondance diplomatique).
Hari
@RonaGyuri: köszönöm a helyreigazítást. Azt hiszem vissza fogom kérni az iskola pénzt. Egyébként utána néztem a dolognak az urbanlegens.hu portálon, ahol hosszas értekezés volt erről olvasható , és az értekezés írója nálam nagyobb tudású történészekre hivatkozva summa summarum arra a feltételezesre jut, hogy a mondás Maistre-től származik. Véleményem szerint akárki mondta, sok igazság van benne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.