Most először reagált főpolgármester-jelölt arra, hogy a korábban őt támogató DK most inkább Kálmán Olgát indítaná a posztért.

Ezt gondolja Karácsony Gergely új riválisáról, Kálmán Olgáról

Kálmán Olga indulása a korábbi együttműködések újragondolását jelenti. De személy szerint örülök, mert a személyétől még érdekesebb, tartalmasabb lesz az előválasztás

- mondta Karácsony Gergely, az MSZP-P főpolgármester-jelöltje arra reagálva, hogy Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője csütörtökön bejelentette, az ismert riportert indítják a főpolgármesteri posztért.

Karácsony szerint a DK jelöltjéről annyit tud, hogy kiváló riporter, aki kiváló kérdéseket tesz fel, de hogy kiváló városvezető lenne-e azt még nem tudni. Szerinte mindenesetre az indulása azt jelenti, hogy a még több jelölt még nagyobb legitimitást jelent majd az előválasztásnak, amit persze ő szeretne megnyerni.

Az MSZP-DK jelöltje ugyanakkor Kálmán Olgának és a Momentum Mozgalom főpolgármester-jelöltjének, Kerpel-Fronius Gábornak ma eljuttat egy levelet, amiben felhívja a figyelmüket négy ügyre, amiknek szerinte fontos szerepet kell betölteniük az előválasztási vitákon:

– hogyan zöldítsük ki Budapestet, amelyik a világ egyik legrosszabb levegőjű városa, kevés a zöldfelület és ez rontja az itt élők életminőségét

– lakhatás kérdése: mit lehet tenni a növekvő ingatlanárakkal, ami súlyosan érint sokakat

– egészségügy, a járóbeteg-ellátás még mindig önkormányzati feladat, a cél, hogy Budapest lakosainak várható élettartama növekedjen

– közösségi közlekedés fejlesztése, sétálhatóvá, bringázhatóvá kellene tenni a várost, és egy okos kompromisszumot kell kötni az autósokkal.

Karácsony azt mondta, ha ezekről a kérdésekről fognak beszélni a főpolgármester-jelöltek elsősorban, akkor kiderül, hogy a jelölteknek milyen vízióik vannak a városról.

Ez a vita nem szólhat a pártokról, a múltról, csak a jövőről. Legyen ez a programok vitája.

A Puzsér Róbert távozásával átalakult előválasztási procedúra első vitája június 14-én lesz Karácsony Gergely, Kálmán Olga és Kerpel-Fronius Gábor részvételével.

Forrás: index.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eriksson
Vég nélküli szövegeléstől nem lesz élhetőbb Budapest.

Váci Mihály azt mondja:

Nem elég jóra vágyni:
a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
de tenni, tenni kell!
A jószándék kevés!
Több kell - az értelem!
Mit ér a hűvös ész?!
Több kell - az érzelem!
Ám nem csak holmi érzés,
de seb és szenvedély,
keresni, hogy miért élj,
szeress, szenvedj, remélj!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
Vég nélküli szövegeléstől nem lesz élhetőbb Budapest.

Váci Mihály azt mondja:

Nem elég jóra vágyni:
a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
de tenni, tenni kell!
A jószándék kevés!
Több kell - az értelem!
Mit ér a hűvös ész?!
Több kell - az érzelem!
Ám nem csak holmi érzés,
de seb és szenvedély,
keresni, hogy miért élj,
szeress, szenvedj, remélj!
Commenter
@Eriksson: folytatnám:

Nem elég - a Világért!
Több kell: - a nemzetért!
Nem elég - a Hazáért!
Több kell most: - népedért!
Nem elég - Igazságért!
- Küzdj azok igazáért,
kiké a szabadság rég,
csak nem látják még,
hogy nem elég!
Még nem elég!
Megosztott ellenzékkel de már egységessel sem lehet Tarlóst/Orbánt legyőzni. Karácsony azt mondta csak úgy indul a posztért ha mindenki támogatja az ellenzék részéről. Ma már minden ellenzéki pártnak van saját jelöltje, Kálmán Olga bevetése csak az ellenzék további bomlasztására volt jó. Karácsony Gergely pedig nagyon naiv és/vagy tisztességes mert mindvégig bízott azokban akik végül nem álltak ki mellette, nem is volt más várható, hiszen tarlós és a fidesz folyamatosan karaktergyilkolja. Érdekes, hogy Gyurcsány pont egy olyan ember mögül hátrált ki, akit pont ugyanúgy támad a Fidesz ahogy anno őt.
Eriksson
@Commenter: Kétszeres lájk. Egy a versért, egy a hsz-ért.
A Kálmán Olga támogatás Dobrev ötlete, Karácsony hoppon maradt. Úgy látszik, hogy a siker mindenkit megváltoztat, még párton (családon) belül is nézeteltéréseket szül. Karácsonyról vagy jót, vagy igazat: Játékszer lett a "nagyok" kezében.
Commenter
@Eriksson: semmi jót nem látok az ellenzék szétforgácsolódásában. Bármelyik párt bedobhatott volna ismert tévés személyiséget, vagy bármelyik ismert embert. De az sem lenne jobb. Egy főváros vezetéséhez nem elég politikai újságírónak lenni, politikai gyakorlat is kell. Amit csinált a DK az "bombahírnek" jó, de semmi egyébnek, mert ez is Tarlós malmára hajtja a vizet. Karácsony Gergely beetartaná a demokrácia szabályait ha hagynák: tisztességes vitába is szállna mindenkivel de itt a viták ideje orbán ukáza óta lejárt. Az utolsó érdemi vita még a parlamenti választások előtt volt az ellenzéki pártok egy része között. Karácsony Zuglóban teszi a dolgát a maga hite szerint ellenszélben építi a maga kis Skandináviáját.Ha csak ez marad neki évekre ez is több a semminél. Fiatal, és az idő neki dolgozik.
Eriksson
@Commenter: Szerintem semmi gáz. Jönnek az előválasztások, s ott minden kiderül.
Csak nehogy azután jöjjön az igazi adok-kapok!
tudode
Gratula Karácsonynak amiatt, mert a korosztálya már nem bunkó karaktergyílkos!
Commenter
@Eriksson: az előválasztásokat tarlós "leházimeccsezte" lenézve ezzel kihívóit és a a velük szimpatizálókat egyaránt. Nem adok-kapok kellenének hanem ésszerű, észérveken alapuló viták ahogy ez demokráciákban bevett szokás is. Ezzel minden bizonnyal többre jutnánk, mind a mindkét oldalon zajló folyamatos áskálódással és gyűlöletkeltéssel.
Eriksson
@Commenter: Az adok-kapokon a bunyót értettem. Félő, hogy az előválasztás győztesét éppen valamelyik ellenzéki párt fogja betámadni, mert az nem egyezik meg az elképzeléssel.
Tarlós meg Puzsér ebből most kimarad, ők majd a valódi választásokon jönnek képbe.
Commenter
@Eriksson: Puzsér jellemtelen akár az lmp, többször ki fog még szállni, és be is száll, ha az érdeke úgy kívánja. Tarlós röhög a markába elégedetten nézi a marakodást. Látta ő már a korábbi párját pont így szétesni...
Eriksson
@Commenter: Puzsér egy nagyszájú megmondó, nem is tudom, hogy került oda. Szerintem nem a jellemével van baj, hanem a hozzáállásával. Most, hogy az LMP meg a Jobbik kihátrált, vajon ki támogatja?
Tarlós most olyan, mint pók a sarokban. Biztonságosnak hitt fedezékből szemléli az eseményeket.
Commenter
@Eriksson:Senki nem tudja ki kérte meg az LMP-ből Puzsért, mert szerintem nem magától jelentkezett. A jellemével és a hozzáállásával is nagy baj van, hisz az EP választások éjszakáján hatalmasat rúgott verbálisan az őt támogatólmp-be. Marad neki a 2 farkú kutyapárt ami szerintem szintén szatellitpárt.
Eriksson
@Commenter: Ha ismered Puzsért, akkor nem csodálkozol a "rugdosásán". Mindenkit keményen kritizál, aki nem úgy teljesít, ahogy ő elképzeli. Márpedig neki megfelelni...
Commenter
@Eriksson: hallottam-tőle ezt azt, nem is csodálkoztam. Megmondó és érdekember.
evacica
Gergő ez így korrekt! Semmi mocskolódás és egymás lejáratása!
jesz
Puzsért a fidesz alkalmazta tölteléknek, hogy bosszantsa a többi ellnzéki jelentkezőt. Feladatát kiválóan látja el, meg is lesz a jutalma.
Karácsonyról is tudják, hogy semmi esélye, de ő megfő a saját levében, nem kell lefizetni, ő saját kútfőből ilyen szerencsétlen. Mire kell, megfő, oszt mehet a moslékba.

Az az új szakállas ember még helyezkedik, de érzi, hogy Kálmán lesz a befutó...

Nagyon megható valamennyi jelölt programja, szem nem marad szárazon...az már eszébe sem jut a könnyeit dörgölő hüppögő polgárnak, hogy senki nem meri a szájacskáján kiejteni, hogy első intézkedése a szirrel-szarral, fával-szénnel, hulladékkal tüzelő kazánok, kályhák helyett rávenni az embereket, hogy legyenek szívesek gázzal fűteni, ha már ott van a lakásban...ezt nem lehet haraggal inrézni, hanem kedves szóval, és sok pénzzel...az emberek nem gonoszak, csak spórolósak...

Aztán a programban még kiemelten szerepel Budapest közlekedésének rendbeszedése...de arról valamiért megint csak nem esik szó, hogy a fővárosban kószáló több százezer bontóból szöktetett füstölgő fostalicskát kellene megbuherálni, hogy ne haljon meg annyi ember, és a gyerekkocsiban tologatott gyerekek ne betegedjenek meg a dízel füstjétől...

Na persze ezt felemlegetni egyenlő az azonnali elbukással...pedig nagy tett lenne, ha merne valamelyikük..
Eriksson
@jesz: Ígérgetni nem nehéz a híveknek, csak az a furcsa, hogy azok mindent elhisznek. Még a legvadabb dolgokat is.
Hari
@Eriksson: mert ilyen alapvetően az emberi természet. És ezért ocsmány dolog a politika, mert ezt használja ki.
Eriksson
@Hari: Igen, s ezért tartunk megint ott, hogy Gyurcsány, vagy Orbán.
Holott Gy. már bebizonyította, hogy hangember, kormányzásra alkalmatlan. O. meg teszi a dolgát úgy, ahogy. Még.
jesz
@Eriksson: több fideszes megmondó szerint eljön az az idő, amikor Gyurcsány látványosan hamut szór a fejére, hátára vesz egy nagy keresztet, aztán...a szavazók besegítik a miniszterelnöki székbe...

...ha ezt fideszesek mondják, akkor ők valamit sejtenek..
Desischado
Jobb lenne, ha nem bontogatná meg a megállapodásokat. Bár Kálmán Olga is jó, de Karácsony még jobb lenne.
Eriksson
@jesz: Pillanatnyilag van a DK-nak pár százezer szavazója Dobrevnek köszönhetően, de az kevés lesz az üdvösséghez.
Hari
@Eriksson: bár ne tenné. Egy biztos a nagy magyar ugaron amerre a szem ellát, nincs szóbajöhető alternatíva, így lassan, de biztosan süllyedünk..
Dr plágium
Az ellenzék ne szórakozzon. Ha nincs összefogás akkor csak a fidesz malmára hajtják a vizet. Olyan aprócskák lettek, hogy külön-külön nem győzhetnek.
Eriksson
@Hari: Nincs. És összefogás sincs, bármiről is hablatyolnak a bal oldalon.
Millió kis pártocska, saját érdekekkel, komoly fizetésekkel, jó ez így nekik. Ordibálni nem kunszt tét és felelősség nélkül.
jesz
Összefogás ebben a homokozóban azért nem célszerű, mert győzelem esetén minden pártocska a saját mellét veri, hogy íme,...nélkülünk nem ment volna...és követelik a legnagyobb csontot...
...bukta esetén pedig elindul a szardobálás, hogy mindenki hülye, ezért vesztettek..

Nos amíg ilyen csetlő-botló, zavaros tekintetű, ordibáló, korrupció-gyanús jelöltek kelletik magukat, addig szart sem ér az összefogás..

egyedül kell győznie valakinek, egy pártból...ott nincs mese.

lehet köpködni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.