A Külügyi és Külgazdasági Intézet Románia-szakértője szerint a román diplomácia hazudik arról, hogy a román hatóságok bárkit is megbékélésre szólítottak volna fel az úzvölgyi katonatemetőben történt incidensek során.

Szakértő: hazudik a román diplomácia
Fotó: MTI

Pászkán Zsolt hozzátette: az, hogy nem következett be az újabb "fekete március", csak annak a kétszáz magyarnak köszönhető, aki a románok provokálására, dobálására és gyalázkodására nem reagált ellenségesen.

A román hatóságok csaknem két hónapja tudják, hogy Dormánfalva önkormányzata törvénytelen, engedély nélküli építkezést végez az úzvölgyi sírkertben. Sőt néhány napja a Bákó megyei kormánymegbízott fel is szólította Dormánfalva önkormányzatát, hogy törölje azt a helyi rendeletet, amellyel közbirtokba vette az úzvölgyi temetőt, mivel az törvénytelen

- emlékeztetett.

Dormánfalva önkormányzata önkényesen román parcellát alakított ki és emlékművet állított az úzvölgyi első világháborús magyar sírkertben. Csütörtökön több ezer román megemlékező érkezett a temetőhöz, hogy részt vegyen az emlékmű felszentelésén. A helyi magyarok élőlánccal próbálták megakadályozni ezt, de a román résztvevők erőszakkal benyomultak a sírkertbe.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ki is ez a SZAGÉRTŐ ??? Alkalmasint egy senki !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ki is ez a SZAGÉRTŐ ??? Alkalmasint egy senki !!!
simmering73
Hozzáértő szakértő. Egy kis provokációért, ordas hazugságokért nektek sem kell a szomszédba menni.
maci0427
Románival soha nem lesz normális kapcsolatunk mert olyanok amilyenek , ezt bizonyították a második világháborúban is, amikor simán kiléptek a németek és a magyarok közül, sőt hátba is támadták Magyarországot és a vesztünket követelték, ha rajtuk múlott volna akkor Szolnok is román terület lenne ! És már nem is valószínű, hogy visszaállhat az akkori területi állapot , sok okból kifolyólag, de már késő is lenne ! A románok egyszerűen utálják a magyarokat , van ilyen és így is kell kezelni a dolgokat. Tudom az erdélyi magyarok! De Románia emiatt is ferde szemmel néz ránk, kérdés az is, hogy emiatt is nem e lesz valamilyen konfliktus ? Ha megy a pénz arrafelé addig biztosan nem ! Nehéz ügy ez , gondolom, hogy ha nem lenne az erdélyi magyar kérdés akkor simán ellehetne határolódni tőlük minden téren , hiszen amúgy Romániára nincs szüksége Magyarországnak ! De ez a külhoni magyarok kérdése , Szlovákiában, Szerbiában, és az ukrán területen is forró talaj és téma !!! De lám, kulturáltabb országokban mint Szlovénia, Horvátország, Ausztria, nem gond , ahol szintén sok magyar él és nálunk sem gond az itt élőknek !!!
maci0427
@Mirabilis: Ez is igaz, de a románokat nem kell hergelni, mert alapjában utálják a magyarokat !
SystemError
@Shikari: Jaj te ne ENSZ-ezzél, mert téged vinnének el elsőnek:) Amúgy kivételesen igazat adok az ENSZ kapcsán.. Még azt is mondom, hogy bölcs lenne most ezt nem a tahó fidesz diplomáciában intézni, hanem mondjuk egy olyan köztes szervezettel, mint az ENSZ. A tömeges temetőgyalázás már nehezen sorolható mondjuk egy román-magyar fociultra kategóriába, ahol te is megfogantál, de máig kérdés, hogy melyik oldalon :)
papa.49
@tulipan: Lehet a ,,SZAGÉRTŐK,, csak úgy sorjáznak a m1 (moslék) csatornán !!!
tulipan
@Shikari: HOGY? MICSODA?? Az általatok folyamatosan lekúrvázott ENSZ? Most bezzeg jó lenne, nemde Seggnyalókám???
tulipan
@papa.49: Te még lealacsonyodsz hozzá???
tudode
Őfélesége, és tölteléke is Erdélyben kóricál!
.
Mindkét FEJ BEJ kétségbe vonja a románok határozatot, mely szerint ez a szerencsétlen úzvölgyi temetőt nemzetközi temetővé nyilvánították..
.
Előfordulhat, hogy Zsóti kezdte a balhét 5-én azzal, hogy
.
--- Semjén Zsolt az úzvölgyi temetőben: egy nagykorú nemzet nem lehet halottgyalázó
.
www.maszol.ro/index.php/tarsadalom/112686-semjen-zsolt-az-uzvolgyi-temet-ben-egy-nagykoru-nemzet-nem-lehet-halottgyalazo
.
Ahelyett, hogy "ezek" az ájtatósmanócsKÁK önkritikát gyakorolnának végre amiatt, mert a vérrel áztatott jogait a "bennszülötteknek" lesikálták, ahelyett, hogy még mindig a trianoni hősök nyugalmát zavarnák.
papa.49
@tulipan: Isten őrizz !!! már jó régen nincs a palettán az m (moslék) csatornák, egyet kivéve az m4 a F1 miatt, mást azon se nézek !!!
Nessy
Tessék mondani, miért kell a magyar kormány tagjainak folyton Erdélyben "körutazgatni", és beleszólni a román belügyekbe? Vagy ez szerintük így helyes? Ellenkező esetben már a galaxis bíróságánál protestálna külügyérünk, meg O.V.
Ez várható volt, hogy egyszer az ottani nacionalisták mindezt zokon veszik.
tudode
Ráéreztem arra, hogy Semmijen pajtiék meghívás nélkül pofagoltak bele az úzvölgyi, nemzetközivé minősített hősi temető belügyébe:
.
2019. június 8. szombat, 09:45 perc
.
szekelyfold.ma/hirek/a-roman-kulugyminiszterium-szerint-a-magyarok-szitottak-a-feszultseget
.
"""A román fél szerint feszültséget szított az a látogatás is, amelyet "egy magas rangú magyar tisztségviselő" tett a román fél hivatalos meghívása nélkül az úzvölgyi sírkertben. Korábban az ellenzéki Népi Mozgalom Pártja a "súlyos konfliktusba" történt magyar beavatkozásaként értelmezte és elítélte azt, hogy Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese az incidens előtti napon az úzvölgyi katonatemetőben koszorúzott."""
.
Melléktermék keverésben jeleskednek "ezek" a magas rangú botsásKÁK, ma már nem csak saját hazájukban, amerre járnak, kelnek folyik belőlük a gyűlöletkeltés, amely az életelemük!
RonaGyuri
ez tény, mármint az ártunk és qurmányunk szakértője HAZUDIK! =)) Ez náluk munkaköri sőt alkalmassági követelmény!
tulipan
@papa.49: Én a híreket a CNN-en, a BBC-n, esetleg a sok közül valamelyik német adón vagy a magyar nyelvű Euronews-on nézem, a többin csak filmeket!!!
tulipan
@RonaGyuri: Ha ezek a narancsosok által fenntarfott idétlenek," szakértői minőségükben, nem hazudnának Kúrmányunk kívánsága szerint, nem fizetnék őket! :) Ha majd változás lesz, ők is mást hablatyolnak! :) Megtapasztaltam 2002-ban a szocik győzelme után, az ATV-ben addig használatos, legvadabb "polgári körös" hangvétel, egyetlen nap alatt homlok egyenest, ellenkezőre váltott! Ugyanez volt, a nekem akkor már 25 éve járó, Élet és Tudománynál 2010-ben! Még meg sem alakult a narancsos kúrmány, amikor a lap aktuális száma, máris a katolikusokat hozsannázta, becsmérelve a többi vallás hiveit és a nekik nem tetsző tudományok eredményeit! Akkor nyomban beláttam, hogy ebből Pálinkás akadémikus főszerkesztésével, már nem lesz valóban tudományos lap és lemondtam a befizetést! A 25 év megfelelőebón megtanított a propaganda, szövegeket OLVASNI
RonaGyuri
@tulipan: igen náluk minden disznóságukat az un. magas támogatottságukkal indokolnak!!! =))
papa.49
@tulipan: A ,,tarajosgőtét,, leoltotta a prof rendesen ))))))))))))))))))
papa.49
Csupán egyetlen kérdésem lenne az ÁLLATTITKÁRHOZ vajon Oroszországgal kapcsolatban is így NYALATKOZNA ???
Nem hiszem, mert az oroszoknál, még egy megemlékezésre is korábban be kell jelentkezni a hatóságnál !!!
tulipan
@Shikari: Nagyon érdekesen fogalmazol narancsos buzi pedofil létedre. Tudod mit? Inkább Ne rontsd itt nekünk a levegőt!
tulipan
@papa.49: Mégpedig, NEM IS KICSIT!!! :)))
Clavigo
@Shikari: Menj haza,,,oszt váltsd le a szamarat @nyádon..,,Vagy @nyádat a szamár alatt,te húgyagyú...
SystemError
@Shikari: Érdekes mi te baszadék :) Lemostad már a Kubatov csirkeszaros terepjáróját? Eligazításnál sámliról szopat Gay Fodor mielőtt jössz ide eladni a hazád kis köcsög?
Clavigo
@Shikari: Remélem,,érzed a törődést,,kis kancsó...:)) :))))
SystemError
@Shikari: Ki rúgja szét a seggem? Folyamatosan mindennel és mindenkivel fenyegetözől, de te konkrétan egy óriás csicska vagy!
tulipan
@Shikari: Ne csodálkozz, te narancsos seggnyaló hogy felismertek a magyarok te genetikus hányadék? Számíthatsz rá,hogy még a hátsód is szétrúgják te pedofill!!!
SystemError
@tulipan: Annyira előttem van az otthon feszengő kis majom, ahogy végre arctalanul fenyegetőzhet, lehet valaki a tükör előtt, mielőtt elveri az anyja.. :) Biztos van az agyhalottnak ki terepasztalkája, kis táborral..:)
tulipan
@SystemError: Ne törődj vele, ez csak a kedélyes, ostoba narancsos fenyegetőzés! A tudást és az észt helyettesiti !
SystemError
@tulipan: Szeretem szívni a vérét. olyan, mint a Cartman. Fröcsög, aztán hülyét csinál magából. persze közben fideszesen elhiszi, hogy most valaki. Az ilyenek társadalmi, szociopata hulladékok a mindennapokban kussolnak, észre sem veszed, csak otthon a tűkőr előtt a sámlin magyaráz.
Csizmás Kond
A románok az első világháborúban elesett magyar katonák hantjai fölé emeltek saját névnélküli kereszteket. Akinek ez csak játék az nem magyar.
nevemnick
@SystemError: hagyd a fenébe, ő olyan típusú emberek közé tartozik, akiknek hamis viselkedése az egészséges önbizalom, a fennhéjázás, másokat elnyomó viselkedés, holott valójában ez egy önbizalomhiányban szenvedő, állandóan a fal mellett osonó troll.
tulipan
@Csizmás Kond: Ki mondta itt, hogy játék? Te akarsz ezzel valakiket provokálni? Netán Shikarit hívod?
kulabombaafityiszre
@Shikari: június 8., 07:10
Na ez nem jó,mert szerintetek az ensz egy migráncs simogató ellenség.
Most meg jó lenne?Ez a baj hazudozásaitokkal.Belebonyolódtok.
tulipan
@Shikari: Mi van, csak nem felkaptad a vizet, ordas, senkiházi narancsos vándorcigány, fizetett bevándorló hányadék?
Eladott Ország
A magyar román "barátság" már több mint 100 éves múltra (gyulafehérvári nemzetgyűlés) tekint vissza. A helyzet azóta egy jottányit nem változott.
SystemError
@Shikari: Haha nem unod még, nem veszed észre hogy nevetséges vagy. Milyen lehet amikor az embernek nincs más csak hazugságokkal fenyegetőzni. Ja és nem tudtam, hogy anyád 17 volt bocs. Biztos megérted olyan kiélt feje volt már akkor is. Ha kell fogtündér, akkor személyesen ugass kis buzi, mert ettől a kis faszú bizonygatástól, hogy te rendelkezel bármilyen hatalommal szerintem itt már mindenki a falat csapkodja nevetéstől. Szerintem inkább téged itt egy beteg, szociopata kis fasznak gondolnak. Erre még nem gondoltál? :)
kokopelli
@SystemError: @Eladott Ország: @tulipan: ...miért is foglalkoztok "ezzel" az amorf élő-
lénnyel?? Olyan ß@r lehet románnak lenni,hogy mindenki mást románnak titulál?? Csak-
csak igaza volt Eric Cantona-nak (francia színész és focista) a sakkozó galamb és a rasszis-
ta tetvek összehasonlításával! Van-e M.o.-on olyan család,akinek a családfája nem internati-
onál? (;-))...nagyon ß@r lehet,ha valaki itt érzi magát nagynak!!! (...talán szégyenli a román
vagy a szlovák rokonait?)
desir62
Hagyjátok már szegény shikarit, az indiánok is tisztelték a BOLONDOKAT.
kulabombaafityiszre
@Shikari: tegnap, 13:45
Nem tudom miből szürted le,hogy ideges lettem.Biztos már lélek látó is lettél.
Te viszont,még a takonynál is jellemtelenebb,undorítóbb,senki vagy.
kulabombaafityiszre
Neked mindig igazad van,ez ám a tudás.Elméd,mint a villanyborotva,
csak vág,vág rendületlenül.Te igazán egy remek igazi hazafi vagy.
Nem ragozom tovább,mert azt tanították,a hülyre rá kell hagyni,hadd okoskodjon.
Ja,igazad van ebben is ,tényleg ideges vagyok,elvégre te írtad,biztosan úgy van.
A cikknél maradva,na menjél szopd le ezt a nagy szakértőt,elvégre ezért is vettek fel trollnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.