A pénzintézeteknek két évük volt az adategyeztetésre.

Június 26-ig pótolhatóak a hiányzó ügyféladatok a pénzintézeteknél, biztosítóknál, azaz a mintegy kétmillió, eddig még azonosítatlan bankszámla tulajdonosának több mint két hete van a pótlásra– figyelmeztetett a Pénzügyminisztérium. A tárca felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben az azonosítás nem történik meg, június 27-től a bankok, takarékszövetkezetek, illetve az egyéb intézmények nem teljesíthetik az érintett lakossági vagy vállalati ügyfeleik megbízásait.

Kétmillió magyar bankszámla veszélyben lehet

A minisztérium emlékeztetett, hogy a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának hatékony megakadályozása érdekében a magyarországi pénzügyi szolgáltatóknak legkésőbb idén június 26-ig teljeskörű átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi ügyfelükről.

A pénzintézeteknek két évük volt az adategyeztetésre. A határidő közeledtével a bankoknak is célszerű erősíteni tájékoztatási tevékenységüket annak érdekében, hogy az eddig el nem ért ügyfeleik is pótolhassák hiányzó adataikat – hangsúlyozta a tárca.

A magánszemélyek közül azok érintettek, akik a bankkapcsolatukat 2017 júniusa előtt létesítették, és hitelintézetük még nem másolta le személyazonosságukat és lakcímüket igazoló okmányaikat,

esetleg nem rendelkezik minden szükséges személyi adatukkal, illetve nem töltöttek ki nyilatkozatot arról, hogy kiemelt közszereplőnek számítanak-e.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mrfingusz
A csuti geci mikor lesz átvilágítva ? Mondjuk egy reaktor belsejében ?
tudode
Röhej a lakosságot pénzmosással, és egyéb nyalánksággal gyanúsítani akkor, amikor a "csuti" állama a Hungary Help program keretében tengerentúlra viszi ki a lóvét, hogy a tenger mossa twisztára az elzsibizett közlóvét:
.
www.google.com/search?q=Afrikai+Hungary+Help+program&oq=Afrikai+Hungary+Help+program&aqs=chrome..69i57.11523j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Miközben Magyarország képviseletében megvétózták az Afrika csúcs létrejöttét
.
www.google.com/search?q=Megv%C3%A9t%C3%B3zt%C3%A1k+az+EU+afrika+programj%C3%A1t&oq=Megv%C3%A9t%C3%B3zt%C3%A1k+az+EU+afrika+programj%C3%A1t&aqs=chrome..69i57.17276j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Abnormális ez a lóvé mosoda kitaláLÓJA!
advocat
Azért a bankok - egy része -is lehetett volna egy kicsit odafigyelőbb. Mert azért egy törvényt nem olvas el kb. 9 és félmillió magyar, már akinek lehet bankszámlája is. Persze a "sajtó" épp eleget írt róla, de ez az ország Magyarország. Majd ha nem jut a pénzéhez.
Mrfingusz
A csuti geci mikor lesz átvilágítva ? Mondjuk egy reaktor belsejében ?
jesz
..."eddig még azonosítatlan bankszámla tulajdonosának "...

tessék mondani ez hogy a lófaszba' lehet? a bankok összekaphatnák magukat...vagy ez is olyan baromság akar lenni, mint az elhíresült SIM kártyás aktiválás? ráadásul évente...mintha debil lenne mindenki?
Eriksson
..."eddig még azonosítatlan bankszámla tulajdonosának "...
Azokat nem a magyar lakosság körében kell keresni, hanem azok között, akik mostanság országról országra járnak egy jobb élet reményében, nyugati bankok hathatós segítségével.
bence
Attól tartok , hogy nagyon sokunkat nem fenyeget ez a veszély !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.