Összesen 616 milliárd forintos honvédelmi költségvetésből folytatják a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program megkezdett fejlesztéseit. 

2020-ban minden eddiginél több pénzt fordít a kormány a biztonságra

– jelentette ki a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd kiemelte: a 2020-as költségvetés fókuszában a családvédelmi akcióterv áll, ezért is hívják a

gyermeket nevelő magyar családok költségvetésének. A jövő évi büdzsé ugyanakkor jelentős gazdaságvédelmi akciótervet is tartalmaz, hogy minden eshetőségre felkészülve megőrizzék a magyar gazdaság eredményeit.

Németh Szilárd mindemellett rámutatott arra, hogy a gazdaság és családok további növekedésének alapja a biztonság. A magyar emberek, Magyarország biztonságát elsősorban a Magyar Honvédség kell, hogy garantálja – szögezte le az államtitkár, megjegyezve, Magyarország napjainkban Európa egyik legbiztonságosabb országa.

Ennek nyomán a 2020-as költségvetésben minden eddigi rekordot megdönt a biztonságra fordítható összeg. A honvédelmi költségvetés 103 milliárd forinttal, mintegy 20 százalékkal nő az ez évihez képest.

Több pénzt fordít a magyar kormány a biztonságra

Németh Szilárd közölte: a 616 milliárd forintos honvédelmi költségvetésből folytatják a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program megkezdett fejlesztéseit. Mint elmondta, a teljes keretből 216 milliárd forint jut a fejlesztésekre. Ez tartalmazza többek között a Gripenek költségeit, a további helikopter-beszerzéseket, a szárazföldi haderőnem fejlesztéseit, köztük harckocsik, vállról indítható páncéltörők beszerzését, továbbá a

digitális katona program keretén belül további egyéni felszerelési fejlesztéseket

– fejtette ki.

Az államtitkár bejelentette azt is, hogy nem csak a rendvédelmi, hanem a honvédelmi ágazatban is folytatódik a béremelés 2020-ban. Ennek részleteiről a kormány még a nyáron dönt – közölte Németh Szilárd, aki emlékeztetett: a magyar katonák illetménye 2019-re átlagosan 50 százalékkal emelkedett az elmúlt években.

Cikk- és címlapkép: MTI/Kovács Attila

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
De mégis milyen biztonságra? Ja, hogy a saját uralmukat biztosítandó!!! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
Németh Szilárd kiemelte: a 2020-as költségvetés fókuszában a családvédelmi akcióterv áll, ezért is hívják a ...
gyermeket nevelő magyar családok költségvetésének. A jövő évi büdzsé ugyanakkor jelentős gazdaságvédelmi akciótervet is tartalmaz, hogy minden eshetőségre felkészülve megőrizzék a magyar gazdaság eredményeit.
beszarás! már csak 2020 ig köll kibírni a magyar gyerekeket nevelö családoknak,az után (sziszi szerint) jobb lesz !
Borsodi
Akkor ez a hónap vicce is lehetne.Borsodban annyira van biztonság mint a tigris ketrecében.Igaz itt nem a tigrisek hanem a megszaporodott varjak .
www.youtube.com/watch?v=W_AmpJNCY8M&list=PLT1eemJR4NY1PTqrHDol1r6JMs42WWjFm
papa.49
A rizsaszarágyú csak azt nem tette hozzá A SAJÁT A FÜTYISZ BIZTONSÁGÁRA FORDÍTJÁK AZT A PÉNZT IS, mert FOSNAK A FÜTYISZEK NAGYON !!!
Commenter
@csak úgy...: tíz évvel továbbra terveznek.
Commenter
@papa.49: Mitől félnek? Hangosabbak, magabiztosabbnak tűnők mint valaha... :(
papa.49
@Commenter: Akkor elmondom a játszótéren is a leggyávábbnak van a legnagyobb pofája az első füles előtt, utána meg elrohan mint az őrült !!!
Ezek mind gyáva, jellemtelen szar emberek egytől, egyig !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.