A Fidesz döntése lesz, hogy az Európai Néppártban látja a leghatékonyabbnak politikája képviseletét vagy más keretek között – mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt frissen megválasztott európai parlamenti (EP-) képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

A Fidesz megint durván beszólt az Európai Néppártnak és Brüsszelnek

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, az Európai Néppárt

se hús, se hal, balfelé mozduló politikája

gyengülést hozott, ezért a pártcsalád irányultságát "jobboldalra kellene vinni".

Hidvéghi Balázs arról számolt be, hogy a néppártban őszinte elismerés övezi a Fidesz-KDNP választási eredményét, sokan pedig reményüket fejezték ki, hogy a magyar kormánypártok maradnak az Európai Néppártban.

A politikus ezzel összefüggésben megerősítette, a néppárti tagság nem önmagáért való céljuk, valódi szándékuk ugyanis, hogy a "magyaroktól kapott felhatalmazást" tettekre váltsák.

Úgy fogalmazott: a magyarok arra szavaztak óriási többséggel, hogy álljunk ki a bevándorlás ellen, a nemzetek Európája koncepciót képviseljük, ragaszkodjunk a magyar nemzeti szuverenitáshoz és

szembemenjünk azzal a rossz brüsszeli politikával, amely az elmúlt években meggyengítette Európát.

Kiemelte, ezt a feladatot olyan körben kívánják elvégezni, amelyben a legtöbb esélyük nyílik a megvalósításra. "Amennyiben ez az Európai Néppárton belül végezhető el a legjobban, akkor ott, ha máshol, akkor pedig ott" – tette hozzá.

Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy az Európai Néppárt frakcióvezetőjének kijelölése nem igazi választás volt, hanem azon a szokáson alapuló automatizmus, amely szerint a legnagyobb nemzeti csoport megkapja ezt a pozíciót, ha kéri. Azt mondta, nem származott volna előny abból, ha ezzel szembemennek, noha fenntartják véleményüket, hogy az újra frakcióvezetőnek választott Manfred Weber nem alkalmas jelölt az Európai Bizottság élére.

"Egyéb hiányosságai mellett ennek az is oka, hogy megsértette a magyarokat" – fogalmazott a kormánypárti politikus. Megjegyezte, Manfred Weber "nagyon szeretne valamilyen pozíciót magának megszerezni", ezért sokszor egymásnak ellentmondó dolgokat állít. Példaként említette, hogy miközben Manfred Weber legutóbb a határvédelem fontosságáról és a migráció elutasításáról beszélt, arról is szót ejtett, hogy a liberálisokkal és baloldaliakkal kell együttműködni, holott ők nyíltan bevándorláspártiak.

Hidvéghi Balázs közölte, a Fidesz-KDNP megválasztott képviselői azt a célt tűzték ki, hogy vezető pozíciókat szerezzenek az EP szakbizottságaiban. A magyar kormánypártok tizenhárom képviselője a harmadik legnagyobb nemzeti csoportot alkotja az Európai Néppártban: "kifejezetten nagyok vagyunk, ez nekünk mindenképpen egy politikai erőt ad odakint és meglehetősen tiszteletet parancsol" – mondta.

A Fidesz új EP-képviselője kijelentette, Magyarország helyzete nem gyengül, ha a Fidesz nem lesz az Európai Néppárt tagja. Az országot érintő kérdésekben ugyanis olyan politikai viták döntenek, amelyekben a közös érdekek, értékek döntenek. Példaként említette, hogy a visegrádi országok együttműködése annak ellenére erősödik, hogy a négy tagállam kormánya négy különböző pártcsaládhoz tartozik.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
13 vs 738 : chargeeeee, trombitás induló! atomvillanás jobbról! gulyás ágyú !
hol élnek ezek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@teuton: Ezeknek a sötét, narancsosoknak, ugyan mondhatod, a realitást nem akarják felfogni!!! Azt képzelik, még mindig a választások előtt vagyunk!! Ez a dagadék narancsos fővezér, azzal az állítólagos "nagy eszével",elképzelni sem tudom, hogy, hogy is találhatott ki ekkora baromságot, hogy a lengyelek majd hajlandók lesznek közeledni, az oroszokhoz,akiktől évszázadok óta reszkettek!!!
teuton
@verőce21: Talalgatasok, feltetezgetesek? TÖLEM??? Eltevedel akkor nagyon, vagy SAJAT kommentjeid olvasgatod? En TENYEKET irok! Persze aki olvasni sem tud, annak barmit lehet irni... Annak sem neztel utana mi a szelsöjobb? Abban mi az összeesküveselmelet??? Es abban, hogy Le Pent elitteltek az EUs penzek elcsalasaert es orosz kölcsönt kapottt a goebbelsi propaganda finanszirozasara? Nem csoda, hogy külföldi hireket nem tudsz elolvasni, mert meg magyarul sem tudsz, a közmedia ezeket meg nem hozza neked le...
Hogy pedig kinek van coki, azt en mar megmondam az EU valasztasok elött, amikor ti a jobszel gyüzelme josolatok. Valojaban a legerösebben a zöldek nyertek..
Ja, es Weberröl is josolgatattok, hogy nem lesz a Neppart jelöltje. Vissza lehet nezni a neten a joslataitokat! SEMMI nem jött be belöle, de most pofaztok es josolgattok tovabb! Millioszor ajanlottam fogadast több dologra, de egyikre sem mersz sem te, sem shikari 10 forintot sem fogadni, csak pofazgattok, josolgattok tovabb... Kibicnek semmi sem draga...
verőce21
@teuton: Eredj már, te Mosogatólegény!
teuton
@verőce21: Ma csak ennyire futotta? Szanalmas, hogy 1 sor mocsoknal többre nem futja töled, de ennek megint mi köze a cikkhez? Ja, te nem a temahoz kommentelni jarsz ide, teged a szemelyeskedö sertegeesekert, a masokkal valo kötözkldesert fizenek...
Mirabilis
Gumimacik még mindig azt hiszik, hogy az ő döntésük a néppártban való bent maradás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.