Rogán Antal háromszor annyit adózott, mint a kormányfő. A politikusok összevont adóalapjának és a befizetett szja-nak az összegét is közölték. Közzétették a politikusok személyi jövedelemadó-bevallásairól szóló nyilatkozatokat a kormány honlapján. Ebből kiderül, hogy Orbán Viktor összevont adóalapja 2018-ban 21 314 621 forint volt, ebből 15 százalék az adó, azaz 3,2 millió forint személyi jövedelemadót fizetett. Varga Mihály összevont adóalapja 22,6 millió forint volt, ebből 2,6 millió forint szja-t kellett fizetnie. Szijjártó Péter 22,6 millió forint után 3 millió forint szja-t fizetett be, és 420 ezer forint adókedvezményt vett igénybe. Rogán Antal összevont adóalapja meghaladta a 65 millió forintot, ebből pedig 9,8 millió forint adót fizetett be. Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter több mint 47 milliós jövedelméből több mint 7 millió forintot adózott és 3,56 milliós külön adózó jövedelme is volt.

Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@tudode: Akkoriban még a nyugdíjba vonulók pénzét is 90% adó terhelte, mert minden ami kétmillió volt, az "Pofátlan" volt: Most, hogy róluk van szó, határ a csillagos ég! Néha úgy érzem, hogy naponta néznek hülyének szemből és profilból úgy a kormány, mint a hívei. Sokan még azt is megtiszteltetésnek veszik, ha kilopják a kispárnát a fejük alól. Bolond egy világot élünk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Sokaknak kellene a Szittya kocsma levegőjét szívni, a pottyantós rötyibe télvíz idején rohangálni ahhoz, hogy ki tudjon kupálódni, amelyre azok, akiknek volt gyermekszobájuk tiltja a vallásuk hasonló módon bezsibizni magukat az államba:
.
A bölcsőbe látogatva az ovis féltette maciját, hogy Viki bá' magáévá teszi
.
--- Orbán Viktor a Rogán-családhoz látogatott Szakonyfaluba
.
www.youtube.com/watch?v=BnW18o5xWvw
.
!!!
tudode
Na jó!
.
Azért akkora infláció nem volt, hogy a képviselők tiszteletdíja 30.500-ról 891.000-re emelkedjen, az ingyenes járadoságukról nem is szólva, de azon túl még zsibiznek is innen, onnan, természetesen úgy, hogy a közlóvé vándorolgat hokizsebbecsKÁKBA!
.
---- KÉPVISELŐK JAVADALMAZÁSA 1990-TŐL
.
www.parlament.hu/pairhelp/alap_potdij.htm
.
---- Képviselők tiszteletdíja 2014 05 06-tól
.
www.parlament.hu/documents/10181/1346723/kepviseloktiszteletdija+2017.pdf/d1888628-1c82-4a0c-a15e-22b353382897
.
Legjobb üzlet a magukról elterelő politika, mert többen ugrálnak ki-, be a bombabiztos járgányukból, mintha ... lók lennének!
.
Még annyit, mit össze nyüglödtek ezek a senkiháziak a kétmilliós, a fene tudja már milyen díjon, megadóztatva 80-90%-kal.
.
www.google.com/search?q=Pof%C3%A1tlan+k%C3%A9tmilli%C3%B3&oq=Pof%C3%A1tlan+k%C3%A9tmilli%C3%B3&aqs=chrome..69i57.5443j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ha a kétmillió pofátlan volt, akkor ez mi lehet akkor, amikor a társadalom számára több kárt okoznak, mint hasznot, odadobva néha morzsákat, mint a kutyának tessék, nesze nektek, pofa be, roló le!
Nessy
@tudode: Akkoriban még a nyugdíjba vonulók pénzét is 90% adó terhelte, mert minden ami kétmillió volt, az "Pofátlan" volt: Most, hogy róluk van szó, határ a csillagos ég! Néha úgy érzem, hogy naponta néznek hülyének szemből és profilból úgy a kormány, mint a hívei. Sokan még azt is megtiszteltetésnek veszik, ha kilopják a kispárnát a fejük alól. Bolond egy világot élünk.
tudode
@Nessy: .
Valójában nagyon elszállt velük a ló, mivel 1990-ben még komoly munka, talán mindennap volt plenáris ülés!
.
Az átlagbér háromszorosát kapták a mezei képviselők emlékeim szerint, mivewl 1990-ben mentem nyugdíjba 10.500 Ft-tal köztisztviselőként!
.
Ami mostanában folyik a plenáris üléseken azt, még a piaci kofákon is túltesz!
Nessy
@tudode: Már beleestél a degressziós nyugdíj számításba? Életem párja 91-ben 10.100 forinttal lett nyugdíjas csoport vezetőként. Nekem is még jutott belőle 97-ben, előtte már három éve befagyasztott béres közalkalmazottként.
tudode
@Nessy: .
Én 10.500 Ft-tal mentem nyugdíjba. 1953-ban 738 Ft volt a fizetésem, 2 fillérért lehetett tojást venni, 20 Ft-ért tele vásároltam a kosaramat a piacon. Jelenleg 100 ezer Ft körüli nyugdíjamból nagyon meg kell magam húzni.
.
Nem értek a pénzügyekhez, de hogy valamit nagyon elszúrnak a vásárlóerővel az tuti!
Nessy
@tudode: 1957-ben 660 forinttal kezdtem, miután az egyetemre "helyhiány miatt" nem vettek fel. Mikor kedves nővér lettem 58-ban, 880 forint. De igazaf van, többre mentem vele, mint most a nyugdíjból. Az irreális inflációs számok miatt a vásárló érték kb, 20 - 30% minuszba van!
tudode
@Nessy: .
Azt mondják a szakberek, hogy a svájci indexálással 7% körüli nyugdíjat kellene ezeknek a kufároknak adni, és nem az inflációt követőt, amely valójában szerény igényemnek megfelelően is a csillagos ég!
.
Se üdülésre, se kultúrára nem futja, egyedül az internet legalább elérhető számomra tri csomagban!
Nessy
@tudode: Arról nem is beszélve, hogy a "mag infláció" az alap, amiben nincsenek az idény jellegű élelmiszerek, támogatott gyógyszerek, energia és még sok minden. Viszont olcsóbb lett LED tv, és a toronydaru. Ezért nem érdeklik őket a piaci árak, mert az nem szerepel ebben a típusú inflációs számban. Csak ezt nem meséli a királyi média, meg Rétvári!
painful
Nem 'tom miért, de engem qrvára nem érdekel, hogy kötetörvényes politikusbűnözők mit hazudnak össze az adóbevallásukba.

A végén mindenki fizetni fog...
És erre mérget vehetsz!
tudode
@Nessy: .
Igen sajnos akkora francok, mint a HIMALÁJA, mert például van olyan receptem, amelyre nem adnak OEP támogatást, és a többiért is egyre többet kell leperkálni a patikában.
.
Sajnos az én korosztályom, ha nem tanult szakirányúan a pénzről, fogalmam sincs arról, hogy az inflációt milyen módon számítják. Arra emlékszem, hogy azelőtt volt az un. "nyugdíjas kosár", amely nem tartalmazhatta a kis, és nagy gépeket, de bizony megrengette az anyagi helyzetemet az, hogy elromlott a monitorom, és a temetési lóvémhoz nem szívesen nyúlok.
A Rétvárinak, és a többieknek is azt kell mantrázniuk, amit a piros pacsis elvár!
tudode
@Nessy: .
A honatyákról/anyákról pedig annyit, nem szívesen cserélnék az ő bújdosó, járgányból ki-, beugró életükkel amiatt, mert még csipegetnek is innen, onnan!
.
Nessy
@tudode: Én viszont később közgazdász lettem, elemező statisztikus, és egészségügyi finanszírozással foglalkoztam a kilencvenes évektől.
Ezért szoktam dühöngeni, mikor megetetik a sok baromsággal, pl. az egészségüggyel kapcsolatban is az egész országot! Káslertól meg sikítófrászt kapok.
papa.49
Mennyi adót fizetet a FŐGECI ???
KEVESET, KURVA KEVESET !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.