A Hableány áldozatainak tiszteletére koncertet adnak Fischer Ivánék Dél-Koreában. A világhírű karmester ezt Facebook üzenetében jelentette be. Fischer Iván hangsúlyozta: így szeretnék kifejezni Magyarország és Budapest együttérzését. 

Videóüzenetben fejezte ki részvétét Fischer Iván azoknak, akik a dunai hajóbaleset során elvesztették szeretteiket, majd bejelentette, hogy a Budapesti Fesztiválzenekarral június 21-én Dél-Koreába utaznak, hogy emlékkoncertet adjanak az áldozatok tiszteletére.

Fischer Iván reméli, hogy gyászoló családtagok is el tudnak menni majd a koncertre.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval.

Dunai hajóbaleset: rendkívüli bejelentést tett Fischer Iván – videó

A Clark Ádám hajódaru (balról) a Margit híd közelében 2019. június 9-én. A hajódaruval fogják kiemelni a hídnál hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajót. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. Mostanáig 20 holttest került elő a Duna különböző szakaszain, nyolc embert még keresnek, köztük egy magyart.

A hatóságok motorcsónakokkal és keresőkutyákkal is keresik az áldozatokat. Az elsüllyedt Hableányt legkorábban a jövő héten emelhetik ki a folyóból.

Forrás: Index, Blikk, MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Nemes lélekre vall a Művész Úr felajánlása..." Isten azért teremtette a zenét, hogy szavak nélkül tudjunk imádkozni."

/John Lennon
Commenter
Nagyon szép és emberséges gesztus. "A zene az, kell, mert körül ölel, hogy mégse adjuk fel" (Valahol Európában).
balos
@Commenter: Csodáa film volt!Nem gondoltam volna,hogy azok az "idők" újra írhatok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.