Engedély nélküli drónhasználóval szemben intézkedtek a rendőrök Budapesten az Árpád hídnál – közölte a rendőrség vasárnap honlapján.

Dunai hajóbaleset: Drónhasználat miatt intézkedtek a rendőrök

A roncs kiemelését előkészítő szakemberek a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében, a Margit hídnál horgonyzó uszályon 2019. június 9-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további tizenhárom áldozat, köztük a Hableány matrózának holttestét találták meg és azonosították. Fotó: MTI/Lakatos Péter

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta: vasárnap délután a dunai hajóbalesettel kapcsolatos mentésben részt vevő egységek jelzése alapján intézkedtek egy 44 éves férfivel szemben az Árpád híd pesti hídfőjénél. A férfi egy általa vezérelt drónt légtérhasználati engedély nélkül reptetett a híd vonalában.

A férfi a reptetés tényét elismerte, a rendőrök feljelentették a légi közlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében hívta fel a figyelmet arra, hogy hétfő óta a Hableány mentési munkálatai és a kutatás miatt a Duna érintett szakaszán a légtérkorlátozás van érvényben jövő vasárnap éjfélig.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni. Mostanáig 20 halálos áldozat került elő, még hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát keresnek.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Haha ez a legnagyobb gondjuk!? 2 hete nem tudják felhozni az elsüllyedt hajót?! Szégyen!
Mirabilis
Haha ez a legnagyobb gondjuk!? 2 hete nem tudják felhozni az elsüllyedt hajót?! Szégyen!
papa.49
Most a Dunából mentik az elmerült hajót, vagy a hidak közötti légtérből ???
NEM ÁRTANA EZT TISZTÁZNI !!!
simmering73
Mintha egész Paksig megtiltották volna a drónozást. Pedig ha engednék, a drónokkal lehet már rég megtalálták volna az összes eltűnt embert. De a sintérségnél logikát keresni olyan, mint tűt keresni a szalmakazalban.
papa.49
@simmering73: Még túloztál is ))))))))))))))))))
Mirabilis
Talán vissza kéne térni a Duna kotrására, oszt nem lenne annyi dzsuva, amitől nem lát a búvár?
Mikor kotorták utoljára a Dunát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. October 14., 10:14
Eltörte a diák kezét a tanár – vádat emeltek ellene
Szórakozás - 2019. October 14., 08:19
Megint megbüntették a Viszkist