Az Országgyűlés a pünkösdi ünnep miatt kedden kezdi munkáját és csütörtökig ülésezik.

Kedden dönt a parlament a parlament arról, hogy hogy megfosszák-e Handó Tündét az elnöki címétől

A plenáris ülés kedden 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal veszi kezdetét. A házelnök napirendi javaslata alapján a parlament ezután az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és az Országos Bírói Tanács (OBT) közötti konfliktus ügyében foglalhat állást.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága indítványában azt javasolja a képviselőknek, hogy Handó Tündét ne fosszák meg az OBH elnöki tisztségétől, amit az OBT május 8-án egyebek mellett az OBH elnökének kinevezési gyakorlatára és az előterjesztések benyújtásának megtagadására hivatkozva kezdeményezett. Handó Tünde jelezte, áll bármilyen vizsgálat elé, azok ugyanis szerinte visszaigazolják majd, hogy mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját. Az OBH azt közölte, hogy minden megyéből kiálltak Handó Tünde mellett és elítélték az OBT "radikális lépését".

A képviselők ezután interpellációikat és azonnali kérdéseiket is egy-egy órában tehetik fel, majd a kérdések következnek harminc percben.

Szerdán 9 órakor, szintén napirend előtti felszólalásokkal kezdődik az ülésnap, amit nemzetközi egyezményekről szóló határozathozatalok követnek.

A szavazások után hat javaslat, köztük a közigazgatási bíróságok hatályba lépésének elhalasztásáról szóló előterjesztés általános vitáját bonyolítják le.

Csütörtökön újabb hét indítványt tárgyalnak. A képviselők – egyebek mellett – a kormány médiaszolgáltatást érintő módosítási javaslatairól mondhatják el véleményüket, majd a magyar és amerikai kormány közötti védelmi megállapodáshoz, valamint az Amerikai Egyesült Államok fegyveres erőinek magyarországi állomásozásának engedélyezéséhez szólhatnak hozzá.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Ugyan már! :((( Fideszes képviselő uraknak holnap kötelező jelenésük lesz a Parlamentben, oszt jó napot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
@Horizont: Handó nem leszt megfosztva. Ő már kiüresedett.
Cicamama55
Ugyan már! :((( Fideszes képviselő uraknak holnap kötelező jelenésük lesz a Parlamentben, oszt jó napot!
simmering73
Azt a bohóckodást amit ott csinálnak munkának merik nevezni?
Hari
@simmering73: nem munka, mert a munka után fizetés jár ! Ezek meg nem dolgoznak, ezért tiszteletdíjat kapnak, nem is keveset, amit mi fizetünk, de a mértékét ők határozzák meg. Ez az illiberålis demokrácia.
kereső
"Dönt a parlament..."- jah. orbán döntött már?
tulipan
A férjecskéje már is, kiesett a Dagadék kegyeikből, mert a Néppárt nem választotta meg???
papa.49
Ondótündét nem lehet lefokozni, jó pártkatona !!!
Nessy
Miután a törvényeket is a fidesz hozta, Handót is O.V. neveztette ki, így természetes, hogy a "törvényeknek megfelelően végzi a munkáját"!
Mind Polt, Matolcsy és a többiek!
Az igazságból végkép elvész az "i" kis hazánkban, és marad a gazság alapértelmezésben!
tudode
Normális körülmények között Handó Tündének kevergetnie kellene a rántást, mert alapból ÖSSZEFÉRHETETLEN még egy munkahelyen is házaspároknak nyalni a tintát!
.
Arról nem is szólva, hogy milyen JOGÁLLÁSBA kergették az országot azok, akik SZEPLŐTELENŰL FOGANTATTAK a Bibó kollégium zuhanyzójában, és mindannyian, kivételt képez Simicska, akit kiűztek a paradejszból itt lihegnek az ország nyakán tekergetve a LÓVÉT, és a hatalmat, kiszolgáltatva az egész ország egy galerinek.
.
----- Szeplőtelen fogantatás 1
.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
Részletek a cikkből hogyan éltek azok, akik jobban összetartanak 30 év után is, mint a más vallásúak, barba trükkel megszerezve a TELJHATALMAT
.
(...) """ Az alapítók évente tartanak születésnapi bulit. De hogy ki számít még alapítónak: párttitok. Még inkább az, hogy ki minősíti őket legalább semlegesnek, vagy megtévedtnek és nem árulónak. Tudtunkkal mind a harmincheten élnek. S a partizános patina ellenére a többség (a kemény magot leszámítva) hajlandó és mer emlékezni - ha nem is minden szavát szeretné a neve alatt látni.""" (...)
.
(...) """" - Nem szerettem a kollégiumban fürdeni - jegyzi meg Csaba Iván közgazdász. - Akadtak, akik úgy gondolták, a szexuális forradalom után a zuhanyozóban egy lány nyugodtan beállhat a fiúk mellé."" (...)

""""Stumpf írja, hogy a szakkollégiumokban messze az egyetemi átlag fölött születtek házasságok. Ez csak erősítette a kollégium identitást meghatározó szerepét, de mutatja, hogy édes, ám belterjes életet éltek. Érdemes lenne megvizsgálni, hogy miközben kitolódott az aktív életkor, mivel jár az azonos végzettségű és korú párok korai házassága, erősebb-e például a versengés a családon belül. Külön téma lehetne, hogy a szakkollégiumi életmenetben is szerepet játszó, tehetséges lányok (Handó Tünde, Honecz Ágnes, Lévai Anikó és mások) milyen jelentős szerepet játszottak aztán férjük sorsának, karrierjének alakulásában. """
.
Hogy tudják elviselni az ország megvetését!
qxy
Egy agancsos kólába fogadok hogy nem. Tüncike azért van hogy ne legyen igazság. Ezért fizetik ezért tették oda. Ki váltaná le? aki oda tette, na ne má.
Nessy
A legnagyobb átverés a "saláta törvény".
Szívem szerin a héten az egész képviselő testületet felköltöztetném egy panel tizedik emeletére légkondi és internet nélkül. Aztán mindenkinek egyenként el kellene mondani, hogy a választói érdekében melyik törvényre miért szavaz igennel, vagy nemmel, majd mindegyikre külön kellene szavazni. Érdekes eredmények születnének!
Dr plágium
Remélem az alsóneműje pont olyan lesz amilyent előírt a bírósági dolgozóknak. Kéretik ellenőrizni!
qxy
@Nessy: De,?a Fidesz szakemberei számolják a szavazatokat és hány értelmű a döntés?
Nessy
@qxy: Ez látod igaz! mert a parlamenti számítógép akkor is "igent" számol a fidesznek, ha meg sem nyomják a gombot! Lásd a "rabszolga törvény" megszavazását! Pocsék egy menazséria!
sokanvagyunk
Melyik parlament? - a címben kettő is van...
Eladott Ország
Ha a geci el akarja onnan takarítani, akkor el lesz. Ha nem, akkor nem. Ez így működik. Egy ilyen társaságban, ahol szinte csak halmozottan hátrányos helyzetűek lézengenek egy g-vel az élen, egy összepárosítós feladatban azért mindenkinek meg lenne a párja...
uploads.disquscdn.com/images/04fecaaa092e0bc640d8302ad062861fd45fde36c2b9bcb7646faf136900f251.jpg?w=600&h=556
Akár hányszor ránézek erre a nőre, az jut eszembe, szegény nyomorult, annak idején csak szerette volna befejezni a takarítást a csúti szobája előtt, mikor megbotlott a küszöbben, és olyan rosszul esett tátott szájjal a főnök ölébe, hogy az félreértette, és kineveztette erre a posztra, és most ebből is minden aljasság itt tör elő a megaláztatásokért. Én visszaengedném a felmosóvödréhez.
uploads.disquscdn.com/images/6b9e11f87821aff1676119f978b8f8608ff314a250343230905fcf4cd948c365.jpg?w=600&h=395
Ez azért egy nagyon jelentős hír. Végre egy nagy tiszteletnek örvendő ,fontos pozíciót betöltő állami hivatal ki áll Orbán ellen! Óriási riszpekt mindegyiküknek akik meg merték ezt lépni. Bár mások is kedvet kapnának a hivatalok élén. Pár nap alatt országos méretű sztrájkká nőhetné ki magát akár...
relatív
Az ülésen csak arról értesülhetünk - minden magyarázat nélkül -,hogy mi az ' utasítás ' !

Az igazi véleményt a távozást akaró bírók fogalmazták meg !

Országunkban - jelenleg - minde (?) történést a csalás határozza meg, döntések csak egy bizonyos irány érdekében ismeretesek.
namihami
@Nessy: És akkor is számol, ha a kártyája (aminek a használata egyébiránt kötelező lenne) nincs is a gépben.
Kár, hogy a határontúli szavazók nem nyomhatnak gombot. Akkor sokkal számszerűbb lehetne a fidesztörvények megszavazása.
namihami
@Mrfingusz: A Tüncike? Láttad te már azt a ""nőt""? Szerinted van-e, lehet-e annyi konyak?
Talán csak a Szájer (elég mondjuk azt is szemügyre venni) lehet annyira haragban a farkával, hogy ezzel a nőimitátorral megossza.
Nessy
@advocat: Adjanak már neki költségtérítést fodrászra!
verőce21
Sorsdöntő szavazás vár reánk holnap. Bizony, bizony...nehéz nap lesz...
jesz
nem fosztják meg. Az indoklás már hetek óta felolvasásra vár...
namihami
@verőce21: Legfeljebb a Tüncike büszkeségének a sorsa lehet kétséges. Bár, ha leváltanák, akkor se a járadékosok keserű kenyerén kellene élnie. Találna neki a Gazda valami minimálbéres állást. Egyébiránt el tudod képzelni, hogy azt a pozíciót (már csak a falka védelme érdekében is) nem egy talpnyalónak fogja a Vezér kiosztani? Ha ---HA--- egyáltalán leváltatja.
Eladott Ország
@Mrfingusz: ma, 11:44; Szájer Jocika is nemet váltott Tündike után. A magát mostanában (talán nem véletlenül) hipszter köcsögnek álcázó Szájer így menekül Szita ügynökmúltja elől. Ők a konzervatív, keresztények, az ifjúkommunista, bolsevik, KGB-s, ügynökmúltjukkal.
www.facebook.com/hirtv/videos/1851786334839921/
SystemError
Na vajon hogyan döntenek azok, akiknek az utasítására bontja le a jogállamat a féreg...
kereső
"..A FAZ szerzője megállapította: Gulyás mindig is Orbán előretolt kommunikációs bástyája volt, amikor külföldre kellett jelzéseket küldeni. Kizártnak tekinthető, hogy Gulyás magától korrigálná Orbán álláspontját. A keresztapa megadja a hangot, és aki ettől eltér, az hamarosan eltűnik a politikai színpadról, legalábbis a Fideszéről. "!!!

A FAZ "keresztapának"becézi orbánt, a csehek 100 ezren orditják a tüntetésen,hogy nem akarnak "orbanisztánt", az angol történész prof. óva inti a lengyeleket az "orbanizmustól"-- és itthon még mindig "csak a fidess". Az új állampárt ismét létrehozta a pártállamot -30 év után- amely maffiamódszerekkel biztositja hatalmát/nem, nem kormányoz,hatalmon van/,és fasiszta ideológiát követ. Éljen!- ellenzék ki a parlamentből!
evacica
Ki a fenének volt kétsége arról. hogy nem fogják ezt a nőt leváltani? Anikó asszony barátnője még az egyetemi évekből és hű harcostárs az orbáni mocskos kormányzásban a jogállamiság leépítéseben kedves férje Szájjer segédletével!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.