A Hableány mentési munkálatai és a kutatás miatt a Duna érintett szakaszán légtérkorlátozás van érvényben jövő vasárnap éjfélig – jelentette be vasárnap a Terrorelhárítási Központ (TEK). Még aznap volt olyan drónhasználó, aki megszegte a tiltást.

Hajóbaleset: illegális drónreptetéssel sértették meg a mentés légterét

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai 2019. június 9-én 16 óra 12 perckor a dunai hajóbalesettel kapcsolatos mentésben részt vevő egységek jelzése alapján intézkedtek egy 44 éves férfivel szemben az Árpád híd pesti hídfőjénél. A férfi egy általa vezérelt drónt légtérhasználati engedély nélkül reptetett a híd vonalában.

A férfi a reptetés tényét elismerte, vele szemben a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek légi közlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt.

Forrás: autoszektor.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

qxy
aztakurvaszarokbele. Nem hiszem el. Mindenben bele kötnek. Mindent kitalálnak. Na ugyan mire kellett volna a légtér, amikor a hoplakopter nem is akart fel szállni mert " nem volt jó idő. szerintük. Vagy az zavarta őket hogy a drón zavarja a tűzijátékot?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Miért is ennyire titkos ez az egész ???
A baleset színhelye, meg a reptetés között van a Margit sziget, meg még néhány méter Mi az amit ennyire nem láthat az egyszerű halandó ???
qxy
aztakurvaszarokbele. Nem hiszem el. Mindenben bele kötnek. Mindent kitalálnak. Na ugyan mire kellett volna a légtér, amikor a hoplakopter nem is akart fel szállni mert " nem volt jó idő. szerintük. Vagy az zavarta őket hogy a drón zavarja a tűzijátékot?
volvós
Vajon mi köze a TEK-nek egy civil drónhoz ??? Ez terrorcselekmény, a ló másik oldalán ??
advocat
Mondjuk veszélyeztetheti pl:egy helikopter repülését. És a drónok sem repkedhetnek "csak" úgy. Mert azért Londonban is állt a reptér egy napig. Kérdés? Gondolkodás? De lehet kegyeleti ok is. Mert azért ezek tudnak messziről is tűrhető képet készíteni, amit természetesne feltesznek a netre, lássák csak milyen ügyes a gazdi.
emerencia
@advocat: Nem értem a tiltást mert több szem többet lát alapon a magán drónok még segíthetnének is a kutatásban. Csak azt a dróngazdit kellene büntetni kegyeleti okból, aki kiteszi a netre.
jesz
nem kellene ekkora feneket keríteni ennek a drón-játéknak...

...ahogy az angolok megúnták, a helyi erők a reptér körüli tilalmi övezetben minden drónt vagy lézerrel, vagy spec frekvenciablokkolóval leszednek...azóta zavartalan a légtér...csak az a sok qurva madár, az ne lenne...a sólymok már marhára únják..

Megbízni három villamosmérnök hallgatót, azok csendben leszednek mindent, ami mozog...
advocat
@emerencia: És ha a mentésben egy helikopter sérül meg. Mert azok is tudnak alacsonyan repülni! És a tilalom az tilalom. Van oka. Meg azért illik engedélyt is kérni. Mert van ám drón-KRESZ is, meg ilyesmik.
görbetükör
„A Hableány kiemelése biztosan egy súlyosan felkavaró pillanat lesz. Szeretnék megkérni mindenkit, hogy a dokumentációt hagyjuk azokra a profikra, akik gépeikkel és képeikkel is úgy tudnak bánni, úgy képesek szelektálni a végül publikált anyagot, hogy az se holtat, se élőt ne sértsen! Köszönöm, hogy Te sem fogsz kimenni katasztrófa-turistáskodni, hogy teleszórd a közösségi médiát az ott készült képeiddel és videóiddal! Azt is köszönöm, hogy ha ezt egyetértőleg megosztod. Búcsúzzunk tisztelettel az áldozatoktól!” – írta Magyar Péter közösségi oldalán.
görbetükör
Valószínűleg holnap, azaz kedden emelik ki, ha nem jön közbe egyéb probléma.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.