Budapestnél folyamatos, a korábban jelzettnél kicsit intenzívebb apadás valószínűsíthető a Dunán – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) hétfőn.

Egy akadály már elhárult a Hableány kiemelésének útjából – gyorsan apad a Duna

Budapestnél hétfő délelőtt 10 órakor 450 centiméter volt a vízszint, 13 centiméterrel kisebb a 12 órával korábbi értéknél.

A Duna magyarországi felső szakaszán felgyorsult az apadás. A legfrissebb meteorológiai előrejelzés szerint a következő időszakban számottevő csapadék csak a Duna legfelső, bajor területein várható.

A Tisza nagyon lassan levonuló árhulláma a teljes magyar szakaszon elérte a maximális vízszintjét, jelenleg mindenhol kisebb-nagyobb intenzitással apad a folyó. A következő időszakban a Tisza vízgyűjtőjén sem várható számottevő mennyiségű csapadék.

Az országban jelenleg 260 kilométeren van árvízvédelmi készültség.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
„A Hableány kiemelése biztosan egy súlyosan felkavaró pillanat lesz. Szeretnék megkérni mindenkit, hogy a dokumentációt hagyjuk azokra a profikra, akik gépeikkel és képeikkel is úgy tudnak bánni, úgy képesek szelektálni a végül publikált anyagot, hogy az se holtat, se élőt ne sértsen! Köszönöm, hogy Te sem fogsz kimenni katasztrófa-turistáskodni, hogy teleszórd a közösségi médiát az ott készült képeiddel és videóiddal! Azt is köszönöm, hogy ha ezt egyetértőleg megosztod. Búcsúzzunk tisztelettel az áldozatoktól!” – írta Magyar Péter közösségi oldalán.
görbetükör
Valószínűleg holnap, kedden emelik ki,ha nem jön közbe egyéb probléma

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.