Felkerültek a kormány honlapjára a nyilatkozatok, amelyekből megtudhatjuk, papíron mennyit kerestek és mennyit adóztak a magyar politikusok.

Ennyit keresett tavaly Orbán Viktor
Fotó: Koszticsák Szilád/MTI

A napi.hu válogatása szerint Orbán Viktor kormányfő 21,3 millió forintot keresett tavaly, és 3,2 milliót adózott.

Nála kicsivel többet apríthatott a tejbe Varga Mihály (54) pénzügyminiszter, aki 22,6 millió forintos éves fizetéséből 2,6 millió személyi jövedelemadót fizetett.

Szijjártó Péter 22,6 millió forint után fizetett 2,6 millió forint adót, továbbá igénybe vett 420 ezer forint adókedvezményt.

Érdekesség, hogy Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke háromszor annyit keres, mint a kormányfő: jövedelme meghaladta a 65 millió forintot, és ebből 9,8 milliót adózott.

Nem keresett rosszul Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sem, 47 millió forintos éves fizetéséből 7 millió forintot kellett adóként befizetnie.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Ezt ki hiszi el?! A "sosem voltam vagyonos ember" és környezete többszörös milliárdos!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@menekült: eddig is sejtettük, de most már papír is van róla. Az elmeroggyant saját jogon szerzi meg magának Erdélyt. A románokon csodálkozom, h ezt hagyják, bár az ott élő magyarokon keresztül sok mindenhez hozzá fog férni. Burgenland kezdhet aggódni...
menekült
@lampa laz: Tessék örülni, hogy magyar földesúr kezébe kerülnek az elcsatolt részek! Onnan pedig a legmegfelelőbb kézbe. És akkor hogy fogunk örülni, ha Nagymagyarország visszanyeri 100 évvel ezelőtti méretét. Csak akkor majd nem így fogják hívni. Hanem 0rbánságnak.
lampa laz
@menekült: elképzeltem Fatia Negra álarcos banditaként, remélem úgy is végzi majd mint az a szegény gazdag... vagy a medvék egyék meg mielőbb.
luiz
Hé hé hé cikkíró! Pár nulla lemardt.
nemfideszes
... évi 21 millió papíron... a többi pedig offshore cégeken és strómanokon keresztül visszaosztva...

civilhetes.net/mekkora-lehet-orban-viktor-vagyona

.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.