Az Országgyűlés ma megerősítheti tisztségében Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét.

A képviselők megerősíthetik tisztségében az OBH elnökét

A parlament ülése 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

A házelnök napirendi javaslata alapján a képviselők ezután az OBH elnöke és az Országos Bírói Tanács (OBT) közötti konfliktus ügyében foglalhatnak állást.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága indítványában azt javasolja a képviselőknek, hogy Handó Tündét ne fosszák meg az OBH elnöki tisztségétől, amit az OBT május 8-án egyebek mellett az OBH elnökének kinevezési gyakorlatára és az előterjesztések benyújtásának megtagadására hivatkozva kezdeményezett. Handó Tünde jelezte, áll bármilyen vizsgálat elé, azok ugyanis szerinte visszaigazolják majd, hogy mindig betartotta a törvényeket és tisztességesen végezte a munkáját. Az OBH azt közölte, hogy minden megyéből kiálltak Handó Tünde mellett és elítélték az OBT "radikális lépését".

A képviselők ezután interpellációikat és azonnali kérdéseiket is egy órában tehetik fel, majd a kérdések következnek harminc percben.

Az Országgyűlés ülése szerdán és csütörtökön folytatódik.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Vajon milyen odsszal adták volna a fogadóirodák ezt az eredményt?
És mekkorával a leváltást?
Eladott Ország
Az ülésen a HVG információ szerint a vélhetően leendő igazságügyi miniszter, Bajkai István is jelen volt, aki kioktatta az OBT két jelenlévő tagját a pártatlanság kérdéséről. Ő, aki az Orbán család ügyvédjeként fog hamarosan az igazságügyi minisztérium élére kerülni, annak ellenére is, hogy ő volt az, aki miatt az Európai Unió százmilliárdos büntetést helyezett kilátásba, miután hiányosságokat találtak az ügyvédi irodáját is érintő ellenőrzési rendszerben. Egy ilyen ember lehet tehát a leendő igazságügyi miniszter és egy ilyen ember pofázik pártatlanságról. Ezek után el lehet képzelni, hogy miféle pártatlan és törvényes döntések fognak születni a minisztériumban, egy olyan ember vezetésével, aki tejet és tojást osztott az általa vezetett budapesti kerület polgárainak, hogy ezzel szerezzen szavazatokat. Akik számára a törvénysértés egy teljes mértékben megengedett, sőt hazafias cselekedet. Életforma.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/06/7618LCBjIfvLSSDos.png

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.