Vízbe zuhant egy mentésben részt vevő férfi, akit csak nagy nehézségek árán tudtak kimenteni – értesült az Index.

Bezuhant a Dunába a mentés egyike résztvevője a Hableány kiemelésének helyszínén kedd délelőtt. A folyó erős sodrása miatt egy gumicsónakkal mentek a férfi után többen is, ugyanis a vélhetően tapasztalattal rendelkező szakember is alig bírt megkapaszkodni a helyszínen lévő hajók oldalában – írja a lap.

A helyszínen tanácsadóként dolgozó férfi akkor zuhant a folyóba, amikor megpróbált átmászni a pontonra egy gumicsónakból, de megcsúszott alatta a létra. Egy pillanatra el is merült a vízben, de mentőmellénye azonnal a felszínre dobta. 

A május 29-ei hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelését kedd reggel kezdték meg a szakemberek.

A búvárok négy holttestet hoztak ki a Hableány roncsából kedd 8 óra 20 percig. Még négy embert keresnek a Hableány utasai közül.

A Dunába zuhant egy szakember a Hableány mentése közben

Búvárok a kiemelést követően a víz felszíne felett, holtestek után kutatva átvizsgálják a balesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsát a Margit hídnál 2019. június 11-én. A Hableány május 29-én süllyedt el a Margit hídnál, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Fotó: MTI/Mónus Márton

A hatóságok felkészültek a Hableányból esetlegesen kiömlő üzemanyag felfogására is, mivel a hajótestben 1400 liter gázolaj van.

A Hableány 1949-ben épült, a hajó 27,2 méter hosszú, 4,8 méter széles és 5,2 méter magas, a súlya 50 tonna. A turistahajó kiemelésére Komáromból érkezett pénteken a 200 tonna emelésére is képes Clark Ádám úszódaru.

A Hableánnyal összeütköző Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetése vétségének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként és tartóztatták le.

Forrás: Index, MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
igen...hősies küzdelemmel mentették meg...ha jól bújt volna a mentőmellénybe, ha nem lett volna túlsúlyos, akkor simán kihúzzák...mindenesetre a TEK-esek tették a dolgukat.
görbetükör
Még így is csak nehezen tudták kimenteni, hogy azonnal ott voltak.
Most mi van, ha a közelben sincsenek?
görbetükör
@Pegero: Nem én vagyok hülye, csak ti néztek hülyének. :D
De nem haragszom, mert kölcsönös. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.