Több mint hat óra után ért véget a Hableány-művelet, a szerencsétlenül járt hajót úgy tudták kiemelni a Dunából, hogy nem roncsolódott tovább.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Egyszóval felkészületlenül ért mindenkit az esemény, ami tehát valószínűsíthetően kevesebb halálos áldozattal is járhatott volna. A hibák után azonban most a baleset hőseiről szeretnék megemlékezni, akik munkája és elkötelezettsége nélkül ma nem nagyon lenne mit felmutatni. Először is a civil finanszírozásból létrehozott mentőcsapat volt a leggyorsabban reagáló egység, akik több embert is kihúztak a megáradt Dunából. Hozzájuk hasonlóan a baleset környezetében tartózkodó civilek azonnal a vízbe esett emberek segítéségre siettek, ezért lehet ma arról beszélni, hogy volt egyáltalán túlélője a tragédiának. Ha ezek az emberek akkor és ott nem így cselekszenek, vélhetően egyetlen túlélőről sem beszélhetnénk ma.
A történet további hősei pedig a búvárok, akik életüket is kockáztatva, emberfeletti erővel dolgoznak azon, hogy a felszínre hozzák a hajóroncsban ragadt áldozatokat. A Duna erős sodrása és a nehezített látási viszonyok ellenére is mindent megtesznek azért, hogy a dél-koreai és magyar családtagok méltó búcsút vehessenek elhunyt szeretteiktől. Persze tudom: ez a munkájuk és ez valóban így is van, ezért azonban nem milliós fizetést kapnak, mint egy, a munkahelyén sokszor meg sem jelenő politikus, hanem gyakorlatilag éhbérért. Ők a tűzoltókhoz hasonlóan az életüket kockáztatják azért, hogy valaki életét megmentsék. Ha valakik, hát ők valóban tisztelet érdemelnek a munkájukért. A „babérokat” persze a kormányzat fogja majd learatni, de ők jobban tennék, ha a balesetből levonnák a következtetéseket és valóban változás történne a túlzsúfolt dunai szakaszon, máskülönben bármikor bekövetkezhet egy újabb tragédia, ahol ha nincs szerencséjük a hatóságoknak – mert egyetlen civil sincs jelen –, talán egyetlen túlélő sem lesz. Sok erőt a búvároknak, ők a mentés valódi hősei.
ila51
A búvároknak nem tudom eléggé megköszönni az emberfeletti lelkierejüket ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.