A kormány családi bölcsődék létrehozására kiírt pályázata alapján – 465 millió forint támogatásból – 726 bölcsődei férőhely létesül a következő évben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Érden kedden.

Novák Katalin az Otthon Melege Családi Bölcsőde Hálózat családi bölcsődéjében tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy a kormányzat által nyújtott jelenlegi pályázati támogatással, az összes családi bölcsődei férőhelyhez képest, közel 11 százalékkal növekszik a családi bölcsődék részaránya.

Hozzátette, hogy

a három év alatti gyerekek ellátására 52 milliárd forintot biztosít a jövő évi költségvetés, ami közel ötszörös emelkedést a 2010-es 11 milliárd forinthoz képest.

Emellett közel kétszeresére emeli a kormány a családi bölcsődék finanszírozását jövőre, hogy a szülőknek is kevesebbe kerüljön a gyerekek ellátása – fűzte hozzá az államtitkár.

Novák Katalin kitért arra: a kormány szeretné, ha a bölcsődei ellátás területén jelentősen nőne a magánszereplők száma, ha az állam vagy az önkormányzatok által fenntartott intézmények mellett minél több családi és munkahelyi bölcsődei hely létesülne.

Novák bejelentette: 465 millió forint támogatásból 726 új családi bölcsődei férőhely létesül

Bölcsődei férőhelyek és a beíratott gyermekek száma (2000-2018). Forrás: KSH/MTVA/MTI

Kovácsné Bárány Ildikó, az Emmi bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa arról beszélt, hogy a csaknem 50 ezer bölcsődei ellátást biztosító férőhelyből több mint 6400 családi bölcsődei. A családi bölcsődék férőhelybővítésére kiírt pályázatra 104 pályázat érkezett, 103-at befogadtak. A formai bírálat után 100 pályázat bizonyult érvényesnek, közülük 67 részesül támogatásban, és összesen 110 új családi bölcsőde létesül – sorolta.

A miniszteri biztos elmondta, azért, hogy a családi bölcsődék hosszú távon is működőképesek maradjanak, illetve a térítési díj összege csökkenjen segítve ezzel a családokat, emelkedni fog az állami támogatás fajlagos összege. Emellett azok a fenntartók, akik sajátos nevelési igényű gyermekeket, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket is ellátnak, az alapnormatíván felül plusz forráshoz is juthatnak.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@nemfideszes: ma, 16:50; Elképesztő pofátlan módon hazudnak az ember képébe. Soha olyan kevés gyermek nem született az országban, mint a bűnöző csúti cigány és bandája idejében. Lásd KSH adatok:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_wdsd001a.html
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Hülye tyúk, ez már megint kinek segítség... a gazdagoknak. A legkisebb unokámat ilyen családi bölcsibe tudták csak elhelyezni, havi 60ezerért. Azt mondtam földhöz verem magam, amikor meghallottam az összeget. Nem volt mit tenni, 3 család adta össze rá a havi költséget, még szerencse, h csak 6 hónapról volt szó. Az önkormányzati bölcsibe pont ennyi időt kellett volna várni a helyre.
tudode
Csak ennyire futotta, a LOBBIZÁS sem megy akkor, amikor filléreknek számít ahhoz képest, hogy
.
www.portfolio.hu/vallalatok/10-milliard-forintos-beruhazast-jelentett-be-szijjarto-peter.326509.html
.
''"Szijjártó Péter hozzátette, hogy a vállalat 1,27 milliárd forint befektetési támogatást kap, a külgazdasági és külügyminiszter a kormányzati segítséget azzal indokolta, hogy a beruházó a legkorszerűbb gyártóeszközöket és robottechnológiát telepíti az acélszerkezeteket gyártó csarnokba és 80 új munkahelyet létesít."""
.
Támogatják ezek a felekezeteket, építenek a világ minden sarkában betonteknőket, képletesen bebetonozzák az eget, de a BENNSZÜLÖTTEK szükségleteit csak a kirakatpolitikát folytató MAGÁNIZÉ "jóindulatától" függ, lemelléktermékezve a multik javára!
nemfideszes
Mit is mutat az ábra? Mivel az élve születések száma évről évre több ezerrel csökken, miközben a bölcsődébe beíratott gyerekek száma nő, az nem jelent mást minthogy az édesanyáknak minél előbb vissza kell térniük a munkába, ha nem akarnak anyagilag rosszabbul járni. Az élve születések számának drasztikus csökkenése mellett ez is mutatja, mennyire is támogatja ez a tetves kormány a családokat.
Eladott Ország
Kedves Novák Katalin néni! Mi kapunk családi pótlékot. Kettőnkre huszonhatezer-kilencszáz forintot. Ezer éve ennyit. A néni mit szokott csinálni ennyi sok pénzzel? Mi ebből eszünk egészen tíz napig. Ha eljönnek hozzánk, elmondom, miért utálom a legjobban az Orbán Viktort. Ide a faluba nehogy merjen stadiont építeni. Megmondom miért. Mert annak az árából mi a tesómmal kaphatnánk bicót, lenne szép ruhánk, sok könyvünk, kifesthetnénk a szobát, a konyhát. Elutazhatnánk a tengerhez, nem mennénk egészen Afrikáig. Sőt, a tesóm járhatna zongorázni és nyelvet tanulni, mert az apuék ki tudnák fizetni. Én megelégednék egy újszülöttel. Dehogy baba! Egy picike oroszlánnal, mert, ha Katalin néniék jobban támogatnának bennünket, akkor lehetnék dzsungel vadász. Még lenne egy kérésem: legyenek szívesek elhozni a gyerekeiket is, nem esszük meg egyiket sem, elviszem őket a falusi medencénkhez. Kerti kád. A legjobban összebarátkozni szeretnénk a családjaikkal, ha nem megy, akkor csak haverkodni, ha már nem vagyunk rokonok. Így talán jut az apukámnak egy jó kis trafik, egy frankó teherautó, amivel fuvarozhatna. Az anyukám szívesen lenne a kertészet tulajdonosa, kommunikációs főnöke. Nekünk pedig aranyóra láncostul kell, ezt az apukám ajánlotta, mert hogy ebben minden benne van. Köszönöm szépen, Novák Katalin néni. Szüljünk egy szebb világot! Mondtam már, nem lesz több tesónk. Hitelt nem veszünk fel, mert nem tudjuk visszafizetni. Különben is, a mi családunkban apának és anyának minden szava hiteles. Ők nekünk nem hazudnak, nem sumákolnak, nem gyűlölködnek, és nem kivételeznek egyikünkkel sem a másik kárára. Autónk sincs. Sem négy-, sem hétüléses. Nem is lesz, hahahaha… Majd én veszek külföldön, ha elmegyek. Bölcsőde nekünk nem kell már, nincs is errefelé hét határon túl sem. Iskola is csak olyan messze van a falunktól, mint Katalin nénitől a szerénység.
Eladott Ország
@nemfideszes: ma, 16:50; Elképesztő pofátlan módon hazudnak az ember képébe. Soha olyan kevés gyermek nem született az országban, mint a bűnöző csúti cigány és bandája idejében. Lásd KSH adatok:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_wdsd001a.html
Sámannus
Mondjuk a Csuti görény szórakozása ettől több nagyságrenddel magasabb, én inkább sírnék ettől az eredménytől, nem dicsekednék. Hogy lehet ettől a beruházástól több tízezer újszülöttet várni
papa.49
Novákszatyor előadta magát, a hazugságaival !!!
Desischado
Na, most feltalálták a spanyolviaszt. Köpedelem banda!
RonaGyuri
MIndeközben a cenzor törölte:
444.hu/2019/06/12/novak-katalin-erdemes-megtapasztalni-kulfoldrol-nezve-milyen-ertekes-az-elet-amit-magyarorszagon-lehet-elni

Mégis miféle diplomát osztogat

Novák Katyinka a Láncziék banzájában?

Azt írja az újság, hogy „az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Mathias Corvinus Collegium (MCC) diplomaosztó ünnepségén” szónokolt.
Ahogy mondani szokás ez a büdös-lábú és torkú liba megint hozta a formáját. Ömlött belőle a tömény hülyeség. különösen azon értekezése volt lenyűgöző, hogy menjenek a diákok külföldre, mert kellő távolságból az itthoni helyzet egyenesen rózsás.
Azonban mielőtt ebben elmélyültem volna fennakadtam a diploma osztogatáson. Elsőbb, hogy milyen alapon pont ő, aztán hogy nem éppen olyan napokat élünk, hisz egyértelműen a vizsgaidőszak derekán vagyunk.
No meg is néztem hogy mi is ez az MCC-haver! =))
Most már mindent értek! =))
A májam miatt meg kell kegyezzem, hogy egy így osztogatott diplomával nem sok jót jósolok senkinek Európában! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.