Az emberminiszter, aki korábban a tízparancsolat gyógyító erejéről és az ősmagyarásgról is előszeretettel nyilatkozott, most Trianont helyezte nagyobb összefüggésekbe.

Kásler szerint Trianon miatt van annyi magyar Nobel-djas és olimpiai bajnok

Megtekintette Déván Kásler Miklós a Mária evagéliuma című oratóriumot, majd az előadás erdélyi bbevételeit átadta Böjte Csaba ferences papnak, az árva gyerekeket nevelő Szent Ferenc Alapítvány vezetőjének.

Ezután Kásler beszélt Trianonról: a diktátumot Krisztus peréhez hasonlította, "amikor a vádlott nem védekezhetett, nem kapott szót, előre kimondták az ítéletet". De hangsúlyozta: a tragédiában is ott volt Mária, a magyarok patrónusa, és így a diktátum után életben maradt az ország, mely a hitéből és a hagyományaiból táplálkozva "brutális fizikai és szellemi választ adott". A fizikai válaszra a magyar sportteljesítményeket, a szellemire a Nobel-díjas tudósokat és a világhírű magyar zeneszerzőket hozta fel példaként.

Forrás: hvg.hu

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Ez a vén fasz teljesen megzakkant!!! Margit!!! NOOOORMÁLIS???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Ez a vén fasz teljesen megzakkant!!! Margit!!! NOOOORMÁLIS???
Commenter
Hogy mi van? Összedől az egészségügy és akkor ez ilyen teóriákkal rukkol elő. Meddig lehet még emberminiszter, mert szörnyű pusztítást végez, mind elméleti mind gyakorlati szinten. Hibbant. Egyik se csodálkozzon ha egy ilyen alkalommal vagy épp posványoson betelik a pohár.
CsipkeRózsa
"Megtekintette Déván Kásler Miklós a Mária evagéliuma című oratóriumot, majd az előadás erdélyi bbevételeit átadta Böjte Csaba ferences papnak, az árva gyerekeket nevelő Szent Ferenc Alapítvány vezetőjének."

Kásler miért foglalkozik egy előadás bevételével?
RonaGyuri
a történelmi és egyházi műveletlensége ez egy dolog, no de ez Orbán-baromság feltupírozás ez még tőle is sok(k)! =))
luiz
Akkor ezé basszátok szét ezt a kis megmarad országot is, mert ez a siker kulcsa?
Nessy
Elfelejtette hozzátenni, hogy sokan nem itthon értek el eredményeket!
Azért az 1952-s sikeres olimpiának nem hiszem, hogy sok köze lenne Trianonhoz! Édes Istenem, nem lehetne egyik másik tótum faktumnak bestoppolni az etetőjét?
Veleda
Kásler megint böffentett egy tőle megszokott marhaságot. Összekeverte ám rendesen azt a keveset is, amit az agya képes tárolni. Hogy jön a magyarok nagy patrónusa--Szűz Mária a Trianonhoz? Akkor hagyott el bennünket a nagyasszony, amikor ilyen idiótákat ültetett a nyakunkba.
Commenter
@CsipkeRózsa: két baromság között" jótékonykodott" egyet, mások pénzén, ezért. A színházat felkérte a bevétel "felajánlására."
Commenter
@Nessy: Ha Kásler teóriája igaz (lenne) akkor az összes történelmi tragédiánknak köszönhettünk volna sok olyan egyéni és csapatmunkának tehetségnek és kitartásnak, anyagi és egyéb áldozattal járó sporteredményt, szellemi teljesítményt. Akkor most pld Hosszú Katinka aranyait nem Tusup egyedi edzésmódszerének és Katinka emberfeletti teljesítményének köszönhetjük? Ezt az embert sürgősen kivethetné már maga közül a hazai és nemzetközi orvostársadalom normálisan gondolkodó része.
Eriksson
Most az a baj, hogy dicsérte a zsidó származású Nobel-díjas tudósokat?
Aki Én
@Eriksson: Ahogy a fentieket értelmezed.
kereső
Nem tudom.Nekem kásler szózatáról ez a kiváló ,kétszeres olimpiai bajnok sportoló jutott eszembe- mert lehetséges,hogy Mária megszánta az országot trianon után-és adott rengeteg tehetséges embert, de a legtöbben nem itthon kapták meg a Nobel dijat,és hiába volt valaki kétszeres aranyérmmes olimpikon, mégsem mentette meg az életét- sőt! Nem kéne ezzel dicsekedni-amikor is igy bánt az ország uralkodó elitje az "elitekkel"
"A rettegett S.A.S.-behívót, azaz a sürgősségi parancsot kézbesítő postás a nagykátai munkaszolgálatos gyűjtőtáborba parancsolta Petschauer Attilát. Vitte magával a felmentését jelentő igazolást, de azt egy tiszt – Muray alezredes - nemes egyszerűséggel cafatokra tépte. Davidovka, egy ukrán település a magyar megszállási övezetben, közel a fronthoz: ez a világlátott, művelt fiatalember útjának utolsó állomása.

1943. január 20-án, a doni szovjet áttörés, a II. Magyar Hadsereg pusztulásának első hete után, a menekülőfélben lévő munkaszolgálatos kerettisztek délutáni szórakozása a szokott módon zajlott, a gondjukra bízott zsidókat kínozták. Petschauer eddig a legrosszabbat megúszta, reménykedett, hogy egykori olimpiai csapattársa, Cseh Kálmán military lovas, most a davidovkai táborparancsnok esélyt jelent számára a túlélésre, de épp az ellenkezője történt. A meztelenre vetkőztetett, csontsoványra fogyott bajnokot éppen hajdanvolt sporttársa utasítására zavarták fel egy fára, azzal a paranccsal, hogy kukorékoljon. Lássuk, hogy megy az olimpikonnak, kiáltozták. (Hogy mennyire lehetett ez Cseh alezredes saját olimpiai kudarca miatti revánsvágyának megnyilatkozása, ki tudhatja… Őt ugyanis kizárták a versenyről.)
kereső
folyt..Petschauer kukorékolni már nem volt hajlandó. Összekuporodva reszketett a -20 fokos hidegben az ágon, mígnem a vödörszámra rálocsolt víztől meg nem fagyott. (Ezt a történetet örökítette meg Szabó István A napfény íze című filmjében.) Az éjszaka a tábort elfoglaló szovjet katonák még életben találták, katonai kórházba szállították, de honfitársai embertelen bánásmódját nem élhette túl. Jeltelen sírba, alighanem tömegsírba temették, valahol Davidovkában."
Eriksson
@Aki Én: Mivelhogy az említett tudósok legtöbbje nem Magyarországon dolgozott mert agyelszívás törtét javarészt Amerika felől, másra nem tud gondolni az ember. Attól függetlenül sokuk magyarnak tartotta magát és sosem beszélt hazája ellen.
kereső
És a jelen. Itt van nekünk egy világhirű matematikusunk-aki jelelnleg (még) a Maggyar Tudományos Akadémia elnöke.Bár nem kapott Nobel-dijat- de a matematikusok nobelét igen. És hogy bánik vele a hatalom? Csicskák csicskáztatják a világhirű tudóst, holott a csizmájába kapcának sem volnának jók. Ezt is Trianonnak,és Máriának köszönhetjük?
Már csak egyet nem értek- hogy lehetett ez az ember "tudós professor"?- vagy vénségére ment el az esze?
Commenter
@kereső: már rég elment az esze, a kinevezése előtt. Varázsgombákat árulhattak az engedélyével az OOI előtt. Sarlatán aki rengeteg szenvedésből iszonyú hasznot húzott. Hiszen azt is mondta korábban hogy a páciensei megérdemlik a betegséget rossz életű voltuk miatt. Pont beleillik ebbe a kormányba.
Hogy bánik ez a hatalom nem csak a neves matematika professzorral de mindennel ami érték? Lábbal tiporja el.
nepszava.hu/3039071_ezer-kutato-keri-manfred-webert-mentse-meg-az-mta-t-a-feldarabolastol
SystemError
Tényleg csak ilyen tökkelütött, elmeháborodott istenbarmai maradtak már Viktornak bizalmasként, mert a szakma az belemondja, a gyógyszerfüggő fejébe, hogy egy fass.. Ezek nem, ezek leszopják mosolyogva!
balos
@kereső: Tudod az ilyen kretének,mint a kasler az árokból gyüttek!Ott szívták magukba a tudományt és ezért ajánlotta az o1geci nekünk is az árok mélyét!Hátha "fog" rajtunk is!
verőce21
@Commenter: (19:45) Írod, "...azt is mondta korábban hogy a páciensei megérdemlik a betegséget rossz életű voltuk miatt."? - Ez nem volt egy keresztyéni magatartás Tőled! :)
namihami
Már a kezdetektől követhetetlen ez a pali, de azért ezt a csavart (hogy hogyan jutott el idáig) azt azért meghallgattam volna. A vizilabdázók büszkék lennének annyi csavarra, amennyi ennél az agymenésnél kellett.
És ez kórházigazgató volt----""Ó, irgalom atyja, ne hagyj el!""
lampa laz
brutális fizikai és szellemi leépülésben szenvedsz öreg, lehet, h 1x valamikor voltál valaki, de mára már nyomokban sem tartalmazod azt.
Kookas
hát téged is elcsatolhattak volna!!!
kissé felnőttem
nyugtával dicsérd a napot lesz majd orbán munkálkodásából is sok-sok, csak az akadémiát piszkáljátok még elmegy nem egy generáció tovább is van mondjam még???...a te fajtádat kellett volna az ut szélén hagyni
Clavigo
Vazze...ez a kretén,, onkológus..professzor..meg izé is volt..Vazze...ezt barmot leküldeném Kőbányára,,shikarival együtt,,,hogy cummantsák a rászorulókat... Ez egy ökör.. .
papa.49
Mindössze csak azt felejtette el hozzátenni a legtöbb NEM ITTHON, HANEM A SZABAD VILÁGBAN !!!
Ez nem Trianon miatt van a piszkos körmű, piszkos fülű, és velejéig romlott lelkületű faszkalap ennek Trianonhoz semmi köze !!!
F_Viktor
@lampa laz: Írod:
"brutális fizikai és szellemi leépülésben szenvedsz öreg"

Avagy az orbáni agymosás eredménye amit látunk.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"...az említett tudósok legtöbbje nem Magyarországon dolgozott mert agyelszívás törtét javarészt Amerika felől..."

Tévedsz! Azokat a tudósokat - több millió magyarral egyetemben - a nemzethy nagyon jobbos magyar kormányok üldözték el, ahogyan most orbán is teszi!
F_Viktor
@Eriksson: Jaa, mert te még nem hallottál a CEU-ról, a MTA-ról?
Akkor te is a Káslerhez hasonló agymosott zombi vagy!
Eriksson
@F_Viktor: Szóval a század elején volt CEU?
Az akkori tudósok némelyike fenyegetéssel, zsarolással került nyugatra, némelyike a kutatáshoz szükséges anyagi támogatás reményében, s volt olyan is, aki egyéni érdekből.
Szerintem te vagy az agymosott zombi!
lampa laz
@F_Viktor: igazad van, a szellemi leépülés eredményesen hozza ki nála az orbáni agymosást.
papa.49
@simmering73: Vagy ő már hozzá hülyült a csordához ))))))))
nezelodo
Haza kellene küldeni, hogy otthon az unokáit hülyítse, esetleg megtudhatja tőlük, hogy Horthy őfőméltósága idején hozott törvények miatt is oldottak kereket a későbbi sikeres tudósaink. Így esetleg megúszták, hogy 44-ben nem vitték haláltáborba őket, közigazgatási eljárás keretében, ahogy Orbán kedvenc történésze megállapította. Apám barátja, kislányai és a felesége már nem volt olyan szerencsés, hogy el tudott volna menekülni a "kormányzó úr és a csendőrei nagyszerűsége" elől.
nemfideszes
@Eriksson: Te szerencsétlen balfék, @F_Viktor a CEU-t csak példaként hozta fel arra, hogy a csuti g..i ma ugyan úgy üldözi a művelt, tudós embereket, mint annak idején a tenger nélküli ellentengernagy lásd numerus clausus. A különbség csak annyi, hogy akkor származási alapon mentek a dolgok, ma pedig politikai alapon...
nemfideszes
@Eriksson: 18:54
Az előtted írók egyike sem tette szóvá, hogy Nobel-díjasaink egy kivételével mind zsidó származású volt. Ezzel csak te hozakodtál elő, mert neked úgy látszik az egészből csak ez a lényeg. Ezzel szemben a normális gondolkodású embereknél nem ez a fontos, sőt egyáltalán nem fontos, számukra ezek az emberek első sorban magyarok voltak, akikre büszke lehet az egész ország.
kokopelli
@F_Viktor: Pl. a Teller Ede a közelgő zsidóüldözés miatt utazott (cca. 15 évesen) Németországba,
de ott is féltek a nácizmus miatt a családdal,és az USA-ba kényszerült menekülni!Az,hogy több fel-
fedező a tengeren túlon tudott dolgozni ill. kutatni,az középeurópa gyengeségét bizonyítja!Mint min-
dig a hírnév után ment a melldöngetés! "Magyar volt ő is!" Lófarkat ",csak magyar állampolgár,amit
később "levetett!!
Eriksson
@nemfideszes: Igencsak elharapózott az a szokás, hogy valaki elmagyarázza, hogy a másik mire gondolt. Nem gondolod, hogy ez jellemgyengeség mindkét fél részéről?
Először is aki állít valamit, az álljon ki a maga igaza mellett, különben hiteltelen szószátyár.
Másodszor, aki magyarázza valaki állításait az kétségbe vonja a beszélő ép eszét, bizonyítva, hogy ő nála jobban tudja a tutit. Ezzel nem segíti, hanem degradálja az előtte szólót.
Eriksson
@nemfideszes: Szégyen zsidó származású magyar tudósnak lenni? Nem gondolom.
És igen, az egész magyar nemzet büszke rájuk, Kásler is erről beszélt. Ha nem kerülnek nyugatra, sose lettek volna Nobel-díjasok. Mert Magyarország bűnös ország, semmiféle elismerést nem érdemel csupán azért, mert az I.Vh-ban a németek mellett harcolt.
Szerintem inkább az a szégyen, hogy vannak akik magyarnak mondják magukat és közben mindenkinek igazat adnak aki, nem magyar.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Szóval a század elején volt CEU?"

Tényleg ilyen sötét vagy?

Írod:
"Az akkori tudósok némelyike fenyegetéssel, zsarolással került nyugatra, némelyike a kutatáshoz szükséges anyagi támogatás reményében, s volt olyan is, aki egyéni érdekből."

S most, hogy orbán a tudományos életben is csak a Liszenkóit tűri meg, akik kiszolgálják hatalma gyakorlásában, vágod, hogy milyen nemzetellenességet művel a hozzád hasonló agyilag zoknik támogatásával?
bencemacska
@Eriksson: tegnap, 18:54
Te így értetted?
Én meg úgy hogy : fogadjunk nem tudná ezt a mondatát megismételni, annyira zavaros volt.
F_Viktor
@Eriksson:
Még annyit tennék hozzá, hogy a nagy nemzethy kormányaink után a magyar embereknek csak szenvedés, szegénység és véráldozat jutott!

S ha már @kokopelli: megemlítette Teller Edét, akkor biztosan nem tudod, hogy a Budapesti Magyar Királyi Középiskolai Tanárképző iskolába együtt járt Kármán Tódorral, Polányi Mihállyal, Kálmán Mórral, Lax Péterrel, Kürti Miklóssal, Lord Balogh Tamással, Lord Káldor Miklóssal, de még Budapesten ismerkedett meg Neumann Jánossal, Szilárd Leóval, Wigner Jenővel!
Rangos névsor, akik mind külföldön szereztek világhírnevet, akiket az általatok példaértékű nagy nemzethí korámnyaink üldöztek el saját hazájukból!
Ezért is vagytok ti, fityesz szavazók a nemzet szégyenei, árulói!
Eriksson
@F_Viktor: Azt hiszed, hogy jó taktika az, ha valamit nem értesz akkor kezdesz másról beszélni? Elképesztő vagy.
Még a végén igaza lesz @nemfideszes: -nek, hogy helyetted elmondja a szerinte elmondandót, mert te nem vagy képes rá.
Eriksson
@bencemacska: Nem konkrétan. De azt tudja mindenki, hogy kik hoztak dicsőséget országunknak. S azt is tudjuk, hogy egyszerű gyalogmagyar értelmiséginek nem volt lehetősége nyugatra "menekülni", ahhoz ismeretség, támogatás kellett.
bencemacska
@Eriksson: ma, 22:09
Ez ma is így van. De ők nem Trianon miatt mentek el. És nemcsak Magyarországról, hanem egész Európából.
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Azt hiszed, hogy jó taktika az, ha valamit nem értesz akkor kezdesz másról beszélni?"

Látom most sem érted mg a "század eleji" hülye kérdésedet, mert írhattam volna, hogy igen, a XXI. század elején is Magyarországon volt a CEU!
DE! Leírtam érthetően - más megértette -, @nemfideszes: szájbarágósan elmagyarázta neked, akkor nekem csak annyi jut, hogy coki!

Tudod mi az elszomorító? Az itt írogató bértollnokok esetében látszik, hogy pénzért, nem meggyőződésből szar alakok, de te tényleg ilyen sötét vagy...
Eriksson
@bencemacska: Erre utaltam egy előző írásommal, hogy javarészt Amerikába.
Elhatározásaikban, vagy kényszertávozásukban benne volt azért az akkori zavaros helyzet adta lehetőség is. És nem csak magyar tudósokat gyűjtöttek az amcsik, hanem Európa legjobb koponyáit.
Eriksson
@F_Viktor: Te meg egy vitaképtelen troll, akire szót sem érdemes vesztegetni.
F_Viktor
@Eriksson: Milyen vitára gondolsz? Olvass már vissza miket írtál, tőlem csak tényeket olvashattál!
De ha gondolod, akkor cáfolhatod a tényeimet!
csak úgy....
@Eriksson: holnaptól kezdve,ha mondjuk professzarnak titulállak,az neked úgy OK!?
csak úgy....
@Mirabilis: A hosszas Habsburg uralom után, szerintem is kötelességük lenne ingyen kezelni a magyar kettyós politikusokat ,de zárójelentés nélkül haza ne erisszenek egyet sem ...
bencemacska
@Eriksson: ma, 22:31
Voltak olyan atomfizikusok is akiket a német megszállás után mentettek ki hazájukból, és nem csak amerikaiak. Anglia is sokaknak menedékhely volt.
Pl Niels Bohrt bombázógéppel vitték Angliába, pedig Heisenberg korábban a tanítványa volt! Eleve úgy indultak, hogy nem kerülhet élve a németek kezére élve!
kokopelli
@csak úgy...: inkább "processzornak" nevezd! (;-))
Eriksson
@bencemacska: A lényeg az volt, hogy Európa tudósait csokorba szedjék és a nyugat szolgálatába állítsák. Szinte háborút folytatott értük Amerika a Német birodalommal. Nem véletlenül ért el Amerika ugrásszerű eredményeket pl. a hadiiparban.
nemfideszes
@Eriksson: "Szégyen zsidó származású magyar tudósnak lenni? Nem gondolom."

akkor mi a f@szért hozakodtál elő vele: "Most az a baj, hogy dicsérte a zsidó származású Nobel-díjas tudósokat?"
Eriksson
@nemfideszes: Érintve vagy, hogy ennyit rugózol ezen a megjegyzésen?
nemfideszes
@Eriksson: "Mert Magyarország bűnös ország, semmiféle elismerést nem érdemel csupán azért, mert az I.Vh-ban a németek mellett harcolt."

... ez csak a ti frusztrációtok!
1. Német Nobel-díjasok is vannak szép számmal, vagy 4x annyi mint magyarok!
2. Nem kéne mindig másokat okolni a mi bűneinkért. Ezen tudósok többsége nem "kalandvágyból" ment külföldre, hanem azért mert mert itthon üldözték őket, vagy mert nem kapták meg az a támogatást ami a munkájukhoz szükséges lett volna. Ezért pedig a mindenkori magyar kormányok a felelősek, ahogy most is. Lásd CEU, MTA, 56-os intézet...stb.
3. Az egyik közeli rokonom kutató orvos, kutatói munkáját rengeteg külföldi elméréssel , díjjal stb. jutalmazták már. Itthon 200 ezer nettót sem érte el az egyetemi oktató fizetése! Arra a magáncégre ahol alkalmazottként dolgozott a Mikola család akarta rátenni a kezét, nem sikerült ezért csődbe vitették. Számos EU-s pályázatot adott be, magyar cégeken keresztül, de nem nyert semmit, kerek perec megmondták, hogy nem is fog, mert az EU pontosan tudja hogy ezeket a pénzeket a cégeken keresztül ellopja a fidesz, a valódi munkára és az azt végző pályázónak pedig nem jut jóformán semmi.
Kiköltözött Németországba, beadta ugyan azokat a pályázatokat, más kelet európai munkatársaival egyetemben és lás csodát, megnyerték a pályázatokat.
nemfideszes
@Eriksson: Nem, nem vagyok zsidó származású, de ha az lennék sem tagadnám.
nemfideszes
@Eriksson: "Szerintem inkább az a szégyen, hogy vannak akik magyarnak mondják magukat és közben mindenkinek igazat adnak aki, nem magyar."

Csak szólok, nem attól leszel magyar, hogy a józan ésszel és a tisztességgel szembe menve, egy becstelen, hazug, maffia kormányt támogatsz csak mert magyar, hanem ha az ország és az emberek érdekeit előtérbe helyezve, a demokrácia és a jogállamiság mellett emelsz szót, ahogy ezt teszi nagyon sok külföldi is. Ez az igazi szégyen, hogy bár papíron az EU-hoz tartozunk, de szellemileg még nem nőttünk fel a demokráciához, megmaradtunk a rendszerváltás előtti Kelet-Európai szinten. Dübörög a személyi kultusz, leszólunk mindenkit mert azt gondoljuk mi magyarok szartuk a spanyolviaszt, lopunk, csalunk, hazudunk, mert ugyan úgy mint a székelyek azt gondoljuk, hogy ez egyenlő az élelmességgel, aki pedig nem ilyen az egy hülye balek aki dögöljön éhen, a szolidaritást, együttérzést a legtöbb magyar még csak hírből sem ismeri... és sorolhatnám napestig. Ehhez pedig a külföldieknek semmi köze, sajnos ilyenek voltunk mindig... a változás útján az első lépés pedig az lenne, ha ezt minél többen belátnák, és tennének ellene...
Eriksson
@nemfideszes: 08:58 Csak a végéről: "Kiköltözött Németországba, beadta ugyan azokat a pályázatokat, más kelet európai munkatársaival egyetemben és lás csodát, megnyerték a pályázatokat."
Most már csak a Nobel-díjra kell felterjeszteni őket.
nemfideszes
@Eriksson: "Igencsak elharapózott az a szokás, hogy valaki elmagyarázza, hogy a másik mire gondolt. Nem gondolod, hogy ez jellemgyengeség mindkét fél részéről? "

Akkor áruld már el, hogy pontosan mire gondoltál amikor a kommentelők közül elsőként, utalást tettél a Nobel-díjasaink
zsidó származására?

"Először is aki állít valamit, az álljon ki a maga igaza mellett, különben hiteltelen szószátyár."

Állítom, hogy te hozakodtál elő a Nobel-díjasok származásával. Igaz? Igaz!
Állítom, hogy a cikk szempontjából, meg úgy általában az hogy a Nobel-díjasaink zsidó származásuk érdektelen. Igaz? Igaz!... ezek után pontosan milyen "igazságot" kérsz még rajtam számon?!
advocat
Ha jól tudom ez az ember csak kandidátus. Ezt a címet viszont kb. 25 éve nem adják. Még egy nagydoktorira sem futotta, és ő osztja az észt. Osztja? A hülyeségeit. És a Nobel-díjasainkból csak 1 nem zsidó, de a végén ő is lelépett! Ennyit erről.
Eriksson
@nemfideszes: 09:19
Vedd figyelembe, hogy ez az ország 1990-ig egy elzárt szocialista ország volt, amely csak a szépet és jót hallotta a nyugatról. Persze, hogy vágyódtak az ottani életre sokan, de a józanabbja két lábbal a földön állt. S ez így van most is. Él még az akkori nemzedék és azok leszármazottai, akik a nyugatitól nagyon eltérő világban nőttek fel, s ezt a mentalitást nem lehet kiölni a népből egyik évről a másikra, lehetünk az Európa unió, akár egyesült Európa tagjai.
Köszönöm, hogy ekkora figyelmet fordítasz az írásaim iránt, ez már lassan olyan szintű mint amikor irodalom órán el kell magyarázni, hogy "mire gondolt a költő".
advocat
@Eriksson: Azért a gulyáskommunizmus idején is sokan utaztak nyugatra! Nem volt ez az ország annyira elzárt. Mert még rendőr rokonunk is kiutazhatott (Svédország, Párizs, Nyugat-Berlin, stb.).
Eriksson
@advocat: Biztos úgy van, de azok kivételezett emberek lehettek. Viszont azt nemigen hiszem, hogy rendőr utazhatott volna.
kokopelli
@F_Viktor: Már hónapokkal ezelőtt írtam a Teller Edé-ről ebben a viszonylatban! Akár nyugaton
is találkoztam olyan buta megjegyzésekkel,amit a mostani kormánynaloncok hirdetnek!Sajnos sok-
szor az "antiszemitizmus",köntösébe bújtatva,holott sokan közülük csak az életüket mentették!
Amikor a főnököm a Siemensnél Erlangen-ben bemutatott,és mondta,hogy én magyar vagyok,az
volt az automatikus "vicces megjegyzés" mosolyogva : "ő is egy böse mádzsár"? Később tudtam
meg,hogy a "Rosenberg házaspár" meghurcolása miatt az USA-ban,amihez a Teller Edének sem-
mi köze nem volt fájt nekik! Sajnos a sötét fejekben mindig nagy káosz volt! (;-))
bencemacska
@Eriksson: ma, 08:33
Benne volt az is, de sem Amerika, sem Anglia nem kényszertette a hozzájuk menekült tudósokat, hogy részt vegyenek - elveik ellenére - tudásuk katonai célokra való felhasználásában.
Pont ezért hoztam példaként Niels Bohrt. Ő kimondottan pacifista volt. Nem állt egyik hadiipar szolgálatába sem! Menekülni sem akart, mert nem hitte el,hogy Dániában baja eshet azért mert nem áll a német hadiipar szolgálatába.
Végül azért egyezett bele a kimenekítésébe, mert egyenesen a király kérte erre, és neki nem akart ellentmondani! A háború után haza is költözött.
Eriksson
@bencemacska: Olyan is volt akiről írsz, de többség bizony kényszerítve volt. Legalábbis én úgy tudom.
csipetke
@Eriksson: 9:39 Csak az első mondatodra:-egyrészt,egyáltalán nem a szépet és jót hallottuk a nyugatról,hanem az ellenkezőjét,a halódó nyugat,és a döglődő imperializmus emlegetésével.Másrészt a '70-es 80-as években is jöttünk mentünk szocialista országokba,de nyugatra is,viszont 50 dollárt kaphattunk csak,a többi valutát eldugtuk.Ennyi.
Eriksson
@csipetke: Anyám Bécsbe ment csupán a cicifixébe dugott valutával, amit elszedtek tőle és még jól meg is büntették.
csipetke
@Eriksson: Mi zsemlébe tettük a valutát szalámi helyett.Azt sose nézték.
kokopelli
@csipetke: ...nem fogják fel a fidesznyikek,hogy a két háború közötti zsidó, cigány és ellenzékiek
üldözése késztette a "nemkivánt" csoportokat a menekülésre! Olvasni kell róla,és nem elméteteket
gyártani!A mocsok "nazik"-nak minden országban meg voltak a követőik,akik még a szorgalomból
egy-két lapáttal rá tettek! A bátyámék a fehér cipóba tették a lóvét Olaszország felé,de az a témá-
val még köszönő kapcsolatban sincsen! ..a zsidók eüldözése soha nem volt túristaügy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.