Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke eredménytelenné nyilvánította a Fővárosi Törvényszék elnöki állására kiírt pályázatot – közölte az OBH kedden.

Handó Tündének nem tetszettek a jelentkezők, ezért nincs főbíró

A közlemény szerint a tisztségre kiírt pályázatra két pályamű érkezett. Polgárné Vida Judit pályázatát még a személyes meghallgatása előtt visszavonta, így a pályázat elbírálása során csak Vadász Viktor törvényszéki bíró pályázatát kellett értékelni, amit azonban az OBH elnöke nem fogadott el – írták.

Az indoklás szerint a pályázat és a személyes meghallgatás alaphangulatát is a "harc", a Fővárosi Törvényszék és a pályázó elleni "támadás" és az ezzel szembeni "védekezés" víziója hatotta át. A pályázó – ezen gondolatok mellett – szót sem ejtett arról, hogy mi a bírósági szervezet működésének lényege és ez miképpen erősíthető egy tettrekész igazgatási vezető által – áll a közleményben.

Hozzátették, a Fővárosi Törvényszéken összpontosul a legtöbb ügy, ehhez mérten itt áll rendelkezésre a legtöbb emberi és tárgyi erőforrás is, így mindenkori vezetőjének feladata, hogy ezekkel hatékonyan gazdálkodva igazgassa az ország legnagyobb törvényszékét.

Ehhez pedig – a nyugtalanság és "harc" helyett – a nyugalom és a biztonság megteremtésére kell törekednie, mivel csak ez szolgálhatja a bírósági szervezet, a jogkereső állampolgárok és a bíróságokkal kapcsolatban álló hivatásrendek érdekeit – fogalmazott az OBH.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
nekem meg nem tetszik, hogy egypártrendszert épít ez és a tetves férje. Mindketten bőnyállal szolgálják ki a maffiát és használják wc-nek a jogállamot... Pont olyan féreg k-nak tartom, mint a VB elnökét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ondótüncinek nem szimpik a jelentkezők, hát dobja őket !!!
human
@Nessy: Csak arra akarok kilyukadni, hogy mennyire átlátható a jelenlegi kinevezési rendszer? Beszélhetünk-e független bíróságról, ha nincs jól értelmezhető szabályrendszer a pályázatok értékelésére és az elutasítás vagy elfogadás nem tartalmazza a világos indoklást is egyben? Szerintem nem.
Desischado
Majd a szarbán megmondja, kit kell megválasztani, Justitia meg sírhat.
RonaGyuri
Hogy Handónak milyen azt nem tudom,

de hogy a hazai igazságszolgáltatásnak az igazi szégyene az tutti

Az az igazság, hogy tulajdonképpen igaza is lehetne a Népszava szerkesztőjének, aki a „Handó Tünde nagy napja” címet adta Simon Zoltán cikkének. Ahogy a lead-ben írja: „Polt Péter kitüntette, a parlamenti fideszes többség megmentette, és még a Fővárosi Törvényszék elnöki pályázatát is visszadobhatta.”
Ha kívül-állóként nézném a dolgot azt is mondhatnám, hogy szégyenletes, de az az igazság, hogy valójában: business as usual! =))
Igen ez a mai matyar rögvalóság!
Jozefina
Ne ehhez kéne tüncikének elhúzni a lomposba:
"Ehhez pedig – a nyugtalanság és "harc" helyett – a nyugalom és a biztonság megteremtésére kell törekednie"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.