Négy holttestet találtak a búvárok a Hableány roncsainak bravúros kiemelésekor. Bár az azonosításuk még folyamatban van, vélelmezhetően köztük van a hajóskapitány, és az a hatéves kislány, aki a nagyszüleivel és az édesanyjával érkezett Magyarországra.

Hableány: anyja ölelő karjaiban találták meg a búvárok a hatéves kislányt

A mentési munkálatokban részt vevő egyik szakembera 24.hu-nak elmondta, hogy még a tapasztalt búvárokat is megérintette, ami a hajóroncsban eléjük tárult a nemrég befejeződött mentési munkálatok során. Elmondása szerint az elhunyt kislány az édesanyja karjaiban volt, amikor a búvárok rátaláltak a hajó belsejében. Azaz az édesanyja szorosan magához ölelte a kicsit, amikor bekövetkezett a szörnyű tragédia.

A szakember elmondta még, hogy hamarosan megérkezik Csepelre az az uszály, amire kiemelték az elsüllyedt Hableányt. Mint mondta jelenleg nyolcvan centi mélyen áll az iszapos réteg a hajó belsejében. A kikötés után azonnal elkezdik a helyszíni szemlét, majd átvizsgálják a roncsban lévő hordalékot, hogy nincs-e benne esetleg újabb áldozat.

A nyomozásnak egy gyanúsítottja van, a Viking Sigyn ukrán állampolgárságú kapitánya, aki adatokat törölt a telefonjáról a baleset után. Magyar György, a matróz családjának jogi képviselője lapunk megkeresésére arról beszélt, addig ülnek a rendőrségen, amíg át nem adják nekik az előzetes szakértői véleményeket.

A Hableány sétahajó 13 nappal ezelőtt, május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A rendőrség még négy utast keres eltűntként. Hogy minél előbb megtalálják őket is, ezért megduplázták a keresésben részt vevő emberek létszámát a Budapesttől délre eső szakaszon.

Forrás: 24.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Szörnyű tragédia. :(
Mély részvétem. :(
namihami
Minden haláleset tragikus, de egy hatéves kislány? Hát, az még borzasztóbb. Anya és kislánya. Szörnyű lehet a férjnek, nagyszülőknek és a család többi tagjának.
A szülőnek is tragédia, de aki nagyszülő, az tudja elképzelni, hogy egy nagyapa vagy nagyanya mit érezhet...
Desischado
Erre nincsenek szavak. Részvétem az áldozatok családjának.
fekete
Fejbe kell loni eszt a gyilkost.aki majd 30 embert gyilkolt le.Ukranokat ki kell tiltani Europabol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.