Szombattól egészen július 6-ig fogják a 4-es és 6-os villamosok dél-budai végállomásától a Corvin-negyedig felújítani a síneket.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján található közlemény szerint június 15., szombat reggel 7 órától indul a nagy nyári nagykörúti villamosfelújítás idei első üteme, mely egészen július 6., szombat reggel 4 óráig tart majd. 

Hétvégén indul a nagy nyári nagykörúti villamosfelújítás

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

"A villamosok rövidített útvonalon, 4-6 jelzéssel a Széll Kálmán tértől a Corvin-negyedig (az Újbuda irányú peron Pál utca felőli végéig) járnak. Onnan (a Pál utcánál kijelölt megállótól, valamint a 923-as busz megállójától) a 4-es és a 6-os pótlóbuszokkal lehet utazni Újbuda-központ és a Móricz Zsigmond körtér felé. A pótlóbuszokra a körút mentén kijelölt megállókban lehet felszállni.

A Corvin-negyednél zajló építési munkák miatt a villamosmegálló csak a Pál utcai gyalogos-átkelőhely felől érhető el, ezért az Üllői úti csomóponttól a körút mentén lehet odáig eljutni. A változó forgalmi rend és a lezárások miatt, kérjük, fokozott figyelemmel közlekedjen" – áll a közleményben.

Ám ezzel még nem fog véget érni a nyári pályafelújítás a nagykörúti villamosoknál: egy korábbi közlemény szerint várhatóan július első felétől az iskolakezdésig tart majd a Széll Kálmán tér és a Margit híd, budai hídfő megállók közti felújítás.

Már péntek éjjel lesznek fennakadások

A BKK információi szerint a villamosvágányok felújítása miatt a villamosközlekedésben már június 14-én, pénteken éjjel is lesznek változások. Péntek este 9 órától éjfélig, majd szombaton (15-én) reggel 4 és 7 óra között a 4-6-os villamosok csak a Széll Kálmán tér és az Oktogon között közlekednek. 

A Nyugati pályaudvartól, a 923-as járat Dél-Pest irányú megállójától a 4-es és a 6-os pótlóbuszokkal lehet utazni az újbudai végállomások felé. A pótlóbuszokra a körút mentén kijelölt megállókban lehet felszállni.

A fenti időszakok között éjszaka a teljes vonalon a 6-os villamospótló busz közlekedik, mely a Margitszigetnél csak a Móricz Zsigmond körtér M irányába áll meg.

Közúti változások

A BKK Közút információi szerint a villamosvágányok felújítása miatt péntek estétől a nyár végéig buszsávokat jelölnek ki a Boráros tértől a Csepreghy utcáig, illetve onnan az Üllői útig. Budán az Irinyi József és az Október 23-a utcán lesznek buszsávok. 

A Nagykörúton péntektől tilos lesz ezeken a szakaszokon parkolni, szombattól a külső sávot csak a buszok használhatják, a Csepreghy utcát pedig lezárják a József körútnál. 

Szombattól a Pál és Tompa utcákból csak jobbra lehet kanyarodni a körútra. A Ferenc körúton az Üllői út irányába a Mester utcánál a forgalmat a villamosvágányra fogják terelni. A Knézich utca egyirányúsága megfordul a Bakáts tértől a Hőgyes utcáig.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Rendben, induljon a felújítás...

...és tessék mondani, mikor sikerül olyan pályát építeni, amin nem billeg a csinga, teljesen simán gurul? még nem tudom milyenre sikerült az 1-es új pályaszakasza az Etelén, remélem az egy pár hónapig bírja...

talán a 4-es metró siklik itt-ott gyönyörűen, de az sem mindenhol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.