Jövőre 52 milliárd forintot, 2010-hez képest ötször annyit fordít a kormány a három év alatti gyerekek napközbeni felügyeletére – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin közölte,

11,5 milliárd forintot szánnak bölcsődefejlesztésre, emellett jut majd pénz a bölcsődei dolgozók bérfejlesztésére, valamint az intézmények finanszírozására is.

Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, a bölcsődék működtetése ugyan az önkormányzatok feladata, de az állam a korábbinál nagyobb mértékben finanszírozza ezt, így az önkormányzatoknak már nem ráfizetéses az intézmények fenntartása.

Az államtitkár szólt arról is, hogy

a korábbi 30 ezerről mostanra 50 ezerre növelték a bölcsődei férőhelyek számát, 2022-re pedig szeretnék elérni a 70 ezer férőhelyet.

A három év alatti kisgyerekek arányához képest még soha nem volt ennyi bölcsődei férőhely az országban – tette hozzá az államtitkár.

Elmondta azt is, hogy jövőre növelik a magánszereplők számát a három év alatti gyerekek napközbeni ellátásában, és közel a duplájára emelik a családi bölcsődék finanszírozását is, így a szülőknek kevesebbet kell majd fizetniük az ellátásért.

Novák Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt:

Magyarország szerencsés helyzetben van abból a szempontból, hogy a magyarok családcentrikusak, gyerekeket szeretnének, mégsem születik annyi, amennyit elterveznek, ezért a kormánynak meg kell néznie, milyen akadályokkal szembesülnek a fiatalok.

Ilyen terület például az életkezdés, "az önálló lábra állás", ezt szeretnék segíteni az otthonteremtési programmal, a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó kamattámogatott kölcsönnel, valamint a babaváró támogatással – emelte ki az államtitkár.

Novák Katalin közölte, jövőre 2200 milliárd forintot fordít a kormány a családokra, ez két és félszer akkora összeg, mint 2010-ben.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A legbarátibb családtámogatásnak én mégis azt tartom, amikor a várandós anyát teszik ki a csecsemőjével az utcára télvíz idején kilakoltatás címén. Ez halmozottan baráti. És mindamellett keresztény. Kérjük a családi pótlék emelését. Gondolom nem kell hozza kétharmad. Novák elvtársnő „igen”-t nyomott a rabszolgatörvényre? A fidesz pártfegyelmét alapul véve, nem kétséges. Akkor innentől kezdve, bárminemű, a családok segítésének elkötelezettségéről karattyolt mondata az ócska süket vaker kategóriájába tartozik. Kíváncsi lennék rá, hogy most tökig a családok évében, vajon milyen segítség az és hogyan magyarázza meg a családoknak, hogy apu vagy anyu miért nincs otthon este ötre , csak mondjuk nyolckor esik be, akkor is hullafáradtan? Oszt még gyarapítsa is a nemzetet. Ezt a családbarátot úgy értik, mint a megvédett nyugdíjakat és a megállított Brüsszelt.?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Semmi különös, csak a szokásos. Minden Orbán seggéből kibújó mameluk a jövőre vonatkozó ígéretekkel hülyíti a seggbuta híveket. Keresztény-családbarát Katika is.Tavaly is azt mondták majd jövőre, idén is azt mondják, mert a birka hívek ezt szeretik hallgatni.
Shikari
@Eladott Ország: Tagadjatok csak. Majď a válayztás megmutatja.
nevemnick
,,Majď a válayztás megmutatja."

Ha lesz még rá időtök, tibi.
Kétséges.
Eladott Ország
@Shikari: Csak ne mi nyerjük mindig a legtöbbet. Ismerős mint Hegyalján, meg a többi milliárdos állami tenderen?! Inkább vigyél majd a fidesz bandának élelemet a kaptárba.
https://2.bp.blogspot.com/-QENiiybCbG4/V-g3_L...
https://1.bp.blogspot.com/_xT2ea2kljx0/TLlvPu...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. October 14., 10:14
Eltörte a diák kezét a tanár – vádat emeltek ellene
Szórakozás - 2019. October 14., 08:19
Megint megbüntették a Viszkist