529 milliárd forintot jegyeztek az új állampapírból egy hét alatt.

Eredményes és népszerű a Magyar Állampapír Plusz, az új állampapírból több mint 500 milliárd forintot vásároltak egyetlen hét alatt, ez minden idők legmagasabb egyhetes forgalmi adata a piacon

- tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t.

2023-ra azt a célt tűzte ki a kormány, hogy 11 ezer milliárd forintra növekedjen a lakossági állampapír-állomány – emlékeztetett Varga Mihály. Mint mondta: a most beérkezett adatok alapján ez az összeg elérte a 8060 milliárd forintot, köszönhetően annak, hogy a máp plusz rendkívül jól teljesített az első héten, 2019. június 3. és június 7. között 529 milliárd forintot jegyeztek belőle.

Ez minden korábbinál magasabb összeg, ilyen mennyiség egyetlen hét alatt még nem fogyott más lakossági állampapírból.

Az eddigi csúcsot 2017-ben az 1MÁP tartotta, akkor feleannyiért, 206 milliárd forintért vásároltak az egy éves állampapírból.

A pénzügyminiszter elmondta, hogy

az új állampapír nemcsak a magyar emberek számára előnyös, hanem Magyarország stabilitását is erősíti.

A kormány célja az eddig elért gazdasági eredmények megvédése, amelyet segíthet a magyar emberek erőteljesebb szerepvállalása az adósságfinanszírozásban.

Az új állampapír az egyik legbiztonságosabb befektetés, amely nemcsak adómentes, hanem magas kamatozású is, öt év alatt összességben 27,35 százalékos hozamot biztosít.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Soós Lajos

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Csak nehogy az infláció is a szuperállampapír hozamát kövesse, vagy ez már az "előjáték" ?!
kokopelli
@csak úgy...: ...Margit bá,és Józsi néni elővette a kis "spóroltat" a zokniból,hogy végre
segéljenek Mária szegény országán! "...a plébános Úr is monta ugyi..?...ja meg Viktorunk is..!"
SystemError
Magyarul nagyon rossz kondicíókkal felvett a Magyar állam egy hét alatt 500 milliárd hitelt. Ez mekkora siker tényleg! :)
Sámannus
Harminc százalékos hozam, igen nagy átverést feltételez. Ennyi a áfa is. Mondjuk eladjuk az adónkat is ami a jövőnket jelenti, ezek pedig ki slisszolnak vele az országból.
Lepényleső
...ami ugye az adózókra újabb terhet ró,-öt év elteltével,de addigra ki tudja hol lesznek már a lével?
Eladott Ország
Most miután az elmúlt 9-10 évben a fidesz elbokázta, főleg meg egyszerűen ellopta a köz pénzét, előkapták az egyszer már bevált eszközt.Tort ül a hülyeség és talán hozzá a kb. emberöltőnyi (legyen ez itt 50-60 év) felejtés. Akik/nek szocialista kötelességük volt Békekölcsönt venni úgy 1950-55 között, azok legfiatalabban úgy 20 évesek lehettek akkor, tehát mára többnyire halottak. Ha éltük delén tovább is adták a fiatalabbaknak, hogy mi is volt a Békekölcsön, az általános és az államszocialista rendszer alatt a lakosságra végig jellemző pénzügyi tudatlanság nem tette az embereket elővigyázatossá vagy éppen tudatos pénzügyi ismeretekkel rendelkezőkké. Ennek ékes (de inkább éktelen!) példái közé tartoznak a lakáshitelesek, a brókercsalások kárvallottjai, primitívebb szinten a "Marcsikáknak" hívők.Csak az nem jut be a fejükbe, hogy vajon egyáltalán miért kér kölcsönt az állam a polgáraitól azután, hogy az adóikat már megkapta.
Rengeteg állampolgárnak - a Goebbels-Rogán Művek működése okán is - fogalma sincsen arról, hogy ezt az államot, amely alapesetben polgárainak szolgája kell legyen, a Fidesz egészen egyszerűen kisajátította (state capture) és maffia módon működteti. Aminek egyenes következménye, hogy - még az EU eddigi hozzájárulásainak segítségével is - minden lehető módon: a hozzáértés hiányától kezdve a hatalommal való nyilvános visszaélésekig a fidesz a saját bűnszövetkezetük tagjainak javára működteti az államot, nem "a haza üdvére".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.