Legalább 30 százalékkal drágultak egy év alatt a lakásfelújítások a munkaerőhiány miatt – írja a Világgazdaság.

Egy év alatt 30 százalékkal drágult a lakásfelújítás, apró munkákra lehetetlen jó szakembert találni

Fotó: Pixabay CCo

A szakemberekre ennek ellenére sokszor éveket kell várni, drágák az alapanyagok, a vállalkozók pedig a kis munkákra nem is nagyon szerződnek le.

A Világgazdaság szerdai lapszáma szerint legalább 30 százalékkal többe kerül ma ugyanaz a lakásfelújítás, mint egy éve, miközben már nem csak az a kérdés, hogy mennyiért, hanem hogy mikor és ki fogja a munkát elvégezni.

A lapnak Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke azt mondta, a helyzet mostanra kritikussá vált, a hosszú alvállalkozói láncok miatt a megrendelők sokszor azt sem tudják, hogy ki végzi el a munkát, és a minőségi viták is mindennaposak. A minőségi kivitelezőkre pedig várni kell, akár éveket is.

A LOSZ elnöke szerint további probléma, hogy az olyan úgynevezett kis munkákra, mint például a fürdőszoba felújítása, szinte egyáltalán nem lehet vállalkozókat találni. 

A kivitelezői csapatok ugyanis sokszor kizárólag nagyszabású, több hónapig tartó, átlagon felül jól fizető projektekre hajlandóak leszerződni, ezért sok megrendelő inkább lemond a felújításról, vagy elodázza azt egy későbbi komplex felújításig.

Forrás: Világgazdaság, 24.hu, HVG

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Parragh mindjárt a fülébe búgja a vén felcsúti bolondnak, hogy internálják ki az MTA kekec kis entellektüel kutatóit maltert keverni, 'sztjónapot, ő meg úgyis Jaguarral fog járni... problem? Majd jönnek az osztrák, német és holland fiatalok dolgozni. Itt legalább biztonság van !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.