Jogerős a döntés, hogy a dunai hajóbaleset meggyanúsított hajóskapitánya 15 millió forint ellenében kiszabadulhat az őrizetből, de Budapestet nem hagyhatja el.

Nem hagyhatja el Budapestet a meggyanúsított ukrán hajóskapitány

Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Meghozta másodfokú, jogerős döntését a dunai hajóbaleset meggyanúsított hajóskapitánya ügyében a Fővárosi Törvényszék. Az elsőfokú ítéleten csak annyiban változtattak, hogy az óvadék letétele esetén a kapitány köteles hetente kétszer a nyomozást végző hatóságnál személyesen jelentkezni.

A törvényszék szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a férfit vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének vétségével gyanúsítja az ügyészség.

A Budai Központi Kerületi Bíróság június elsején egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság a gyanúsított védője által előterjesztett, óvadék megállapítására irányuló indítványt elfogadta, az óvadék összegét pedig 15 millió forintban állapította meg.

A döntés értelmében ha a gyanúsított az óvadékot befizeti, akkor Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet alá kerül, és a mozgását nyomkövetővel ellenőrzik.

Az óvadék lehetőségének megállapítása ellen az ügyészség fellebbezett.

A törvényszék végzésében megállapította, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályokat maradéktalanul megtartotta, és helyesen mutatott rá arra is, hogy a szökés, elrejtőzés veszélye a letartóztatást indokolja. Ugyanakkor vizsgálnia kellett az óvadék megállapítására irányuló védői indítványt is, és azt állapította meg, hogy a védelem által megjelölt összegnél jóval magasabb óvadékkal és a mozgását nyomon követő technikai eszközzel biztosított bűnügyi felügyelet ellensúlyozhatja a szökés, elrejtőzés veszélyét.

A végzés végleges.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét utast sikerült kimenteni, hét holttestet még aznap éjjel megtalálták. Azóta több holttest is előkerült, négy embert viszont továbbra is keresnek.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Lakatos Péter

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Túl az áldozatok tragédiáján, még hátra van a kártérítés...azt ki fogja fizetni? ... a két magyar elhunyt hozzátartozója kap-e annyit, mint bármelyik "nyugati" áldozat hozzátartozója? Kin hajtják be a mérhetetlen költségeket? ...a keresésnek sincs még vége, hiszen négy főt nem találnak...

...és számtalan kérdés fog még felmerülni...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
úgy meg fog pattanni, mint a szél...majd hülye lesz megvárni, hogy kimérjenek rá tíz évet(alsóhangon)...

...de a koreai kommandó úgyis megtalálja...
Eladott Ország
Most bánja nagyon a kapitány, hogy nem M. Ricsiként mutatkozott be. Ezek szerint Putyin ukrán-utálata felülírja azt, hogy a Viking Cruises egyik tulajdonosa a gülüszemű rottyantó Rogán Tóni! Én azt várom, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség ezen keresztül Rogán Antal, és a tanácsadó "Rühelke" valamint a másik társtulajdonos felelősségét vitassák a pénzéhségük miatt. Mindenesetre szerencsére Viktornak ezzel nem kellett foglalkoznia, mert ő este 2 gonosz nyugati angol csapat BL döntőjét nézte, amin vagy 10 migráns lépett pályára.
jesz
Túl az áldozatok tragédiáján, még hátra van a kártérítés...azt ki fogja fizetni? ... a két magyar elhunyt hozzátartozója kap-e annyit, mint bármelyik "nyugati" áldozat hozzátartozója? Kin hajtják be a mérhetetlen költségeket? ...a keresésnek sincs még vége, hiszen négy főt nem találnak...

...és számtalan kérdés fog még felmerülni...
maci0427
@Eladott Ország: Még lehet, hogy kihozzák műszaki hibának és az áradó Duna is felelős lesz ! Fogadnék rá !
Sámannus
Ha szorul a nyakán a hurok a gecikén is szorulni fog.
papa.49
Majd a ,,Cilike,, bekvártélyozza )))))))))))))))))))
jesz
Dr.Magyar György szerint bűnpártolást követett el az is, aki elengedte akkor este a Vikinget, és az is, aki engedélyezte a szállodahajó sérüléseinek javítását, eltüntetését... (ő az elhunyt matróz családjának jogi képviselője.)

...majd szólnak neki, hogy coki...
Lepényleső
El lesz a többi között,akikre a rossz fény vetődött,de ügyük simán elintéződött?
jesz
a cikkben hetente kétszeri jelentkezést írnak...naponta kétszer kell jelentkeznie, nem hetente...így kisebb a megpattanási lehetősége

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.