A Fidesz-frakció szerint "egyedül Gyurcsányék akarták beszántani" a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA) és a hazai kutatásokat.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben Arató Gergely sajtótájékoztatójára reagált. A Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese az MTA-t érintő törvényjavaslatot az akadémiai kutatóintézeteket "lenyúló" javaslatnak ítélte, ezért a DK annak visszavonását követeli.

A közlemény szerint a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere 2006-ban azt mondta, hogy "az MTA-nak azon területeit, amelyek nem szolgálják közvetlenül a versenyképességet, a földdel kell egyenlővé tenni".

Hangsúlyozták, a Fidesz támogatja a kormány terveit. Több hazai kutatás kell, méghozzá olyan kutatások, találmányok, szabadalmak, amelyek kézzelfoghatóan szolgálják a magyar gazdaságot és társadalmat. Ehhez "a jelenlegi, nem hatékony intézményrendszert és finanszírozást" meg kell változtatni – írták.

Hozzátették, a szervezeti átalakítások mellett azt is támogatják, hogy a jövő évi költségvetésben 32 milliárddal több jusson kutatásra.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Péter István. Mielőtt hozzászólsz legközelebb, olvasd el az Alkotmányt helyettesítő orbán tákolmányt mert még az ország nevét sem tudod leírni!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
Péter István. Mielőtt hozzászólsz legközelebb, olvasd el az Alkotmányt helyettesítő orbán tákolmányt mert még az ország nevét sem tudod leírni!!!
papa.49
Fütyiszek ti SÜLTHÜLYÉK VAGYTOK !!!
Qqberci
Én meg Cindy Crawfordot akartam megdugni...
Commenter
@papa.49: azelmúttnyócév kevés. most jön az elmútt13év...
bencemacska
Most ezt én úgy értelmezem: "Látjátok, nektek még ez sem sikerült! Én fél kézzel zsebrevágom az egészet, egyszerre!"
nezelodo
Jé a mi polgári keresztényeink bevallják, hogy a Fletó félbehagyott rombolását folytatják, egyszóval ellopták a programjukat! Ugye nem baj, hogy nem csodálkozok!? Minek, hiszen annyi mindent csakliztak már el...
F_Viktor
Várható volt, hogy orbán Gyurcsány fóbiája kiújul az EP választás után.
advocat
És 2006-tól még volt négy évük. Mit szántottak be? És akkor nektek miért kötelezuő? Haladtok az "elődök" útján. Vagy máre rendesen hazudni sem vagytok képesek. Gyurcsány 10 éve nem miniszterelnök, de még mindig rá hívatkoztok: Szóval csak egy példa: hol a 13 és 14 havi nyugdíj? 9 éve a kuss?
Csizmás Kond
Na de ki is volt akkor a gazdasági miniszter ?
SystemError
Ha ez még működik, akkor itt nincs mit tenni...:)
kereső
Akarták??? Mert a hülye kókának volt egy szerencsétlen beszólása, ami után nem győzött magyarázkodni és bocsánatot kérni? Mikor emelte kormány programmá gyurcsány az MTA beszántását? Nem emlékszem ilyenre. A fidess=orbán viszont kormányprogrammá tette. Miról is hazudtok már megint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.