Orbán szerint nonszensz, hogy a Fidesz ne lenne elkötelezett az európai értékek iránt.

A Népszava birtokába került a magyar miniszterelnök levele, amit Wolfgang Schüssel volt kancellárnak címzett. Orbán Viktor az osztrák politikus kérdésére, hogy miért kampányol a magyar kormány az EU és az EPP ellen, azt válaszolja:

Csak nyílt párbeszédet szeretnék a kritikus témákról.

Arra, hogy mit jelent az illiberális demokrácia, kifejti, ő kereszténydemokrata, hisz a család alapvető fontosságában és hogy a magyar kultúra alapja a kereszténység, egyébként migránsellenes. Orbán Viktor arra nem válaszol, hogy milyen más koalíciót tudna elképzelni az EP-ben a néppárton kívül.

A miniszterelnök kiemeli, hogy

magyar jogszabályok mindenben megfelelnek az uniós jognak, ezért nem indított eljárást az Európai Bíróság. A magyar bíróságok függetlensége garantált az alkotmányban – írja – de a közigazgatási bíróságokról szóló törvény visszavonásáról nem tesz említést.

Orbán Viktor szerint a szólás- és véleményszabadság helyzete miatt sincs miért aggódni: bár megemlíti a KESMA-t, hangsúlyozza, hogy legfontosabb közéleti médiumok – RTL Klub, Hvg, ATV, Blikk, Népszava – kormánykritikusak.

Levelet írt Orbán Viktor a „bölcseknek”

Szerinte a korrupció miatt sincs ok szégyenkezni, amit azzal próbál igazolni, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF vizsgálatainak 47 százaléka ügyészségi nyomozást von maga után, az európai átlag pedig csak 42 százalék. 

A kormányfő egyebekben közölte, hogy a CEU önként távozott Bécsbe, senki nem vegzálta, különösen a kormány nem. Továbbá teljes nonszensznek nevezte, hogy a Fidesz ne lenne elég elkötelezett az európai értékek iránt, és emiatt nincsenek uniós zászlók a közintézményekben.

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

(nepszava.hu)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

laszlobihari
úgy látszik nem tud leszokni a hazudozásról!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
laszlobihari
úgy látszik nem tud leszokni a hazudozásról!
justhpeter
Ha az EPP ezt beveszi, megérdemli a sorsát. Ritkán hallható primitív hazudozás az egész Orbán-duma.
nevemnick
@justhpeter: csak az a baj, hogy jobbára a Magyarország többségét képviselő polgárok kerülnek a nem kívánt ,,oldalra". (Kivéve azt a másfél millió rats, akik alapból, identitásukból kifolyólag odakívánkoztak)
RonaGyuri
nonszensz? igen az, de az amit te művelsz! =))
nezelodo
Fogadják tisztelettel egy náluk sokkal bölcsebb, a politikai paletta minden szegmensét mélyebben ismerő, és megjárt, mára már keresztény politikussá szelídült politikus ikon tanácsait!
Nessy
Nem szakadt rá a plafon, míg ezt írta? Bár nem hiszem, hogy ő írta volna!
Persze úgy könnyű megfelelni az "Alkotmányban leírtaknak", miután nincs Alkotmányunk!
Ők tényleg nem vegzálták a CEU-t. Velük lehet értelmes párbeszédet folytatni!??? Igaz, az Unióban nem lehet megoldani, hogy napirendre sem veszik a nekik nem tetsző javaslatokat.
Korrupció pedig nem létezik, ami van, az csak annak látszik!
Ügyészségi nyomozás??? "Bűn cselekmény hiányában az eljárást megszünteti" Polt. Sőt, még ki is tüntetik az elkövetőt (Simonka)
A bíróságok "függetlensége" érdekében H.T. telj hatalmát megerősítették, és Polt Péter kitüntette.
Ime a bizonyíték, hogy a papír türelmes!
tudode
Ha a "bölcsek" tárgyilagosak, képeSSek elvonatkoztatni attól, hogy egy politikai szélhámos teszi, veszi magát, talán észreveszik, hogy pl. a 06. 12-i plenáris ülésen a NER rabszolgák elnapoltatták a közigazgatási bíróság bevezetését, ezzel szemben az MTA kivéreztetése napirenden van, mivel a rokkantaktól nem, de a tudósoktól retteg, mint a nyárfalevél:
.

-----ÁRULÁS! – EZERREL DOLGOZNAK ORBÁN VIKTOR MIELŐBBI MEGBUKTATÁSÁN
.
leander.blogstar.hu/2019/06/11/arulas-ezerrel-dolgoznak-orban-viktor-mielobbi-megbuktatasan/74300/
.
Akkor, amikor emberileg a székház umburdálása óta a bagdadi tolvaj reinkarnációja!
.
Saját magát okolhatja amiatt, mert egyre jobban tudomást szerez a világ, hogy nem egyéb, mint egy politikai szélhámoSS!
Madácsi Pali
Miniszterálnok úr! Most fényesen bizonyította álnokságát. A lex CEU az egyetem írta? Vagy az újratárgyalt egyezményt a működéséről az egyetem tette félre? Vagy az állitsuk meg Brüsszelt az EU találta ki? Maga egy megrögzött, gerinctelen, korrupt hazudozó. A korrupcióra bizonyíték a baltás, Gruevszki, és hogy bárki jogerősen nevezhető a környezetében strómannak, hogy a vejkót már ne is emlitsem.
menekült
Már csak arra számíthatunk, hogy ez a Schüssel nem teljesen hülye. Viszont miért kell ennek az 0rbánnak szerte a világban mindenkivel tudatni, hogy milyen aljas hazudozó?
kereső
"Orbán Viktor az osztrák politikus kérdésére, hogy miért kampányol a magyar kormány az EU és az EPP ellen, azt válaszolja:

Csak nyílt párbeszédet szeretnék a kritikus témákról."- ez kimondottan tetszik. Tehát a "nyilt párbeszéd" az a mocskolódást,lejáratást, karaktergyilkosságot jelenti.Mondjál még ilyeneket miniszterelnök.
Közéleti médiumok- krikus hangvételűek. És a "közmédia"??,az milyen? Seggednyalós?Az ellenzéki vélemények csakis és kizárólag negativ ,pejorativ kommentként jellenek meg- akkor hogy is állunk ezzel? Meg a 19 megyei napilap "egyen cikkeivel,egyen fotóival- amelyek mind egy műhelyben készültek/habonyrogán propaganda minisztérium/.

Mivel Magyarországnak nincs Alkotmánya, arra kár hivatkozni- a gránitszilárdságút meg az aktuálpolitikához akkor igazitja a gombnyomogató "képviselő???",a párt utasitására. Ugyanez a helyzet a 2/3-os törvényekkel.A parlament meg felér egy cirkuszi előadással, bár a cirkuszban jól szórakozunk, a parlamenten meg sirni van kedvünk.Hazudsz miniszterelnök- mikor mondtál igazat utoljára?Amikor felsirtál baba korodban, mert éhes/szomjás voltál?
Commenter
Remélem a Néppárti bölcsek a helyén kezelik a levelét, úgy mint egy fecnit.
Eriksson
@Jozefina: Még emlékszem a tiltott "Szabad Európa" rádióra. Titokban sokan hallgatták, szájról szájra keringtek az ott hallottak. Oszt volt aki értette, volt aki nem. Egyben viszont megegyeztek: Nem sok értelme van a dolgok másként magyarázásának, azok mentek tovább a maguk útján.
Ha újraindítanának, ismét csak szűkkörűen, néhány száz, vagy néhány ezer arra fogékony embert szolgálnának ki.
Eriksson
@Horizont: Miért lenne baj? Azt gondolom erről, hogy az itthoni médiában is honol olyan összevisszaság, hogy egy parasztvakító adóval több vagy kevesebb, már igazán nem számít.
nemfideszes
"Csak nyílt párbeszédet szeretnék a kritikus témákról."... mondja ezt a kínos kérdések elől függöny mögé bújó törpe.
A bölcsek meg üzenik hogy "Boldog Karácsonyt" geci!
advocat
És akkor járjon a szája,ha az Parlamenten is kinn lesz az uniós zászló! És a kormányhivatalokon? Stb.Szóval, hazudik!!! De ezt ott pontosan tudják.
Eriksson
@Horizont: Nincs is. Csak tovább aprózná az amúgy is megosztott sajtót. De attól még indíthatják, ha látnak benne üzleti, politikai hasznot.
Mary
Azt hiszi mindenki olyan butuska mint a fidesz szavazók, beveszik ezeket a süket dumákat
Milyen szánalmasak ezek a magyarázkodások, ez épp olyan kb mint amikor rajta kapod a tolvajt, hogy lopja a biciklid és azt.mondja, hogy.csak kölcsön akartam venni, és te elhiszed
dodóka
Ebből is látszik, hogy mennyire hazug ez a nyomorult cigánygyerek...
namihami
És a bölcsekhez írott levelét pont és csak egy olyan fotóval sikerült illusztrálni, amin a Stüszi vadász is rajta van? A hír már az ő képével is hiteltelen. Mellé még a Nemuzeti Fővadász. Ugyan kérem...
babp1982
Pubikám ezek nem magyar bölcsek ezek tényleg bölcsek és nem eszik meg a rizsát amit eléjük tálaltál-:)))
papa.49
Mosz mesélik az ismerősök a HÁROM BÖLCSET csillapíthatatlan röhögéssel kórházban ápolják mióta olvastá a csutitetű levelét ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
silber13
@Eriksson: Azért volt néhány olyan műsora a SZER-nek, ami a fiatal hallgatok nagyon nagy számát vonzotta. Példul Cseke László legendás műsora.
Eriksson
@silber13: Egyetértek.
Most is kellene egy Cseke típusú rádiós. Vagy nem is. Ami jó volt ötven éve, nem biztos, hogy jó lenne ma is.
staro2
Széles nyelvcsapásokkal nyalja vissza a fideszt a Néppártba.
tulipan
@laszlobihari: Na meg, a levelezésről sem! Nyilván grafomániás a Dagadt!
Borsodi
Igen ilyen egy határozott Magyar miniszter.Egyik nap akit leszar azt másnap tisztára nyalja.
Bízzunk a bölcsekben.
terlasz
"Orbán szerint nonszensz, hogy a Fidesz ne lenne elkötelezett az európai értékek iránt."
Telje mértékben igaz! Európa értékeire fáj a foga...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.