A kormány 40,5 milliárd forintot csoportosított át az idei állami költségvetésben, jutott pénz egyházi beruházásokra, a Budai várra és az űrkutatásra is.

A Központi maradványelszámolási alap csökkent 40,5 milliárddal a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint – írja a napi.hu.

Ebből az összegből nagyobb tétel jutott az egyházi épített örökség védelme és az egyéb egyházi beruházásokra, ezek összege bő 1,5 milliárd forint. A Budai várban megvalósuló fejlesztéseket végző Várkapitányság Nonprofit Zrt. a kulturális fejlesztési, örökségvédelmi és egyéb feladatok ellátására 3,8 milliárd forinthoz jutott. A Nemzeti Hauszmann Terv támogatása 3,7 milliárd forintot tesz ki.

Milliárdok jutnak a Budai várra és az űrkutatásra is

Pest megyei – nem részletezett fejlesztésekre – 6,6 milliárd forinttal szerepel a listán. A hazai fejlesztési programokhoz kapcsolódó kezességvállalásra 1,7 milliárd forintot lehet felhasználni. Az űrtevékenységekkel kapcsolatos feladatokra három tételben összesen 5,2 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány.

A Klebelsberg Központ 2,4 milliárd, míg az előadó-művészeti szervezetek 12 milliárd forint többlettámogatáshoz jutottak.

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

(napi.hu)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Az űrtevékenységekkel kapcsolatos feladatokra három tételben összesen 5,2 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány."

Ha kilövik a csutkányt, mehet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
@Eriksson: Felhívnám a szíves figyelmedet két dologra.
1. Ez nem egy fideszes oldal, úgyhogy az itt kommentelők tisztában vannak azzal amit írtál.
2. Eddig is folyt űrkutatás az MTA intézetében. Abban az intézetben amit a csuti bandája éppen most készül beszántani. Ezért számos kutató fogja elhagyni az intézetet, igaz nem is lesz rájuk szükség, hiszen a a fidesz intézkedése nem másról szól, hogy a kutatásra szánt pénzeket is lenyúlhassa.
Macskaszem
Orbán jelszava: lopni, lopni, lopni. Ahonnan és amennyit csak lehet. A tudomány nála huszadrangú dolog, a lopás a vezérvonal, sőt minél butább az ország, annál jobban át lehet verni.
Eriksson
@nemfideszes: Magyarázd ezt el az előttem szólóknak.
Magadhoz képest 5*.
kokopelli
@nemfideszes: ...a stadionok építése sem egyenlő a labdarúgás fejlődésével,illetve a góllövéssel!!
Az üres stadionokra fordított lóvé egy részét is lenyúlták! Reflex-reakció a kormánykegyelteknél!?
(;-))
Horizont
Biztos hogy nem komplett vezetésű országban élek. Az eü szar, oktatás szar, közlekedés szar, szociális rendszer szar...ésss űrkutatásra 5,2 milliárd. Egyházakról nem is szólva. Hát gratulálok. Azoknak a fidesz hívőknek is akiknek mindezt lenyomja a torkán és még tapsikolnak is hozzá.
namihami
Kell egy űrhajó a Patakiattinak. Ne csak várnia kelljen a földönkivüliekre, de ha úgy adódik, ő is el tudjon hozzájuk ugrani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.