Befizette az óvadékot a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi – tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

Befizette a tizenötmilliós óvadékot, már nincs előzetesben a Viking hajó kapitánya
Fotó: MTI

A közlemény szerint megérkezett a törvényszék gazdasági hivatalába az a tizenötmillió forint, amelyet a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi fizetett be óvadékként.

A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése értelmében csütörtökön megszűnik a gyanúsított letartóztatása, a férfi bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig

- tették hozzá

A másodfokú bíróság végzése szerint a gyanúsított Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá kerül, nyomkövetőt kell viselnie, és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozóhatóságnál – áll a közleményben.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

A szállodahajó 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát a baleset másnapján vették őrizetbe vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
... "vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének gyanúja" miatt várható jónéhány év kóter, és a maradék életében törlesztheti az anyagiakat...

nos ő ezt nem várja meg...szerintem, már túl van árkon-bokron...valahol épp a jeladót próbálja lereszelni egy tökéletesen leárnyékolt helyen.
maci0427
Kiengedték a börtönből VV Fanni feltételezett gyilkosát is , na tessék ! Pedig "valami" tudhat ! Ez van !!! Ezek mennek Magyarországon !!! -- Hableány ? -- Valószínű, hogy Műszaki hiba lesz és az a Szar Áradó Duna , na meg a Sötétség !!! = felelős minden csak nem az ember ! Na jó, lehet, hogy egy kicsit majd hibáztatni fogják, de nem lesz börtön bünti ! Tálalás kérdése az egész a világ felé és elfogadják majd !
maci0427
@Horizont: Nem a 15 milla az érdekes !
jesz
..."Befizette a tizenötmilliós óvadékot, már nincs előzetesben a Viking hajó kapitánya"...

némi módosítás:

...Befizette a tizenötmilliós óvadékot, már nincs az országban a Viking hajó kapitánya...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.