Felpörgött a személyi- és az áruhitelezés az elmúlt években, és sokáig úgy tűnt, nincs is ezzel baj. Az idei első negyedévben azonban felgyorsult a fedezet nélküli hitelek bedőlése, egyre többen esnek késedelembe.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Macskaszem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Lesz itt sírás-rívás hamarosan, de vajon kinek a nyakába fogják varrni? Mert a Gyurcsányéba már nem lehet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Lesz itt sírás-rívás hamarosan, de vajon kinek a nyakába fogják varrni? Mert a Gyurcsányéba már nem lehet.
namihami
Úgy kell a sok hülyének, amelyik ész nélkül veszi fel a hiteleket. Mert ugyebár nálunk még/megint a. "" majd csak lesz valahogy"". elv dominál.
Ha néhánynak elveszik a kocsiját, házát, akkor a többi talán elgondolkozik
görbetükör
Nagyon felelőtlenek az emberek.
Akinek nem telik új bútorra, kocsira, utazásra, az nélkülözze.
De adósságba verni magát bárkinek ebben az országban, ha nem sógor-koma, öngyilkosság.
Aki Én
Soha nem tűnt úgy, hogy nincs ezzel baj. Abban a pillanatban, mikor látszott a hitelfelvételi láz, megmondták, hogy ebből baj lesz.
Aki Én
@Shikari: Mert amikor Gyurcsány idejében vettek fel hitelt, akkor ő volt a hibás, most, hogy orbán idején vesznek fel hitelt, csak a felvevő a hibás.
Jó kutya, juti falat...
Eladott Ország
A baljós előjelek a július 1-től induló babaváró hitellel csak növekedni fognak. Amennyiben nem születik meg a vállalt gyermek, akkor a 20 évre felvett 10 milliós babaváró hitel után összesen valamivel több mint 18 milliót kell visszafizetni. Tisztességes fizetést kellene biztosítani nem csak annak aki a fidesz seggét tudja nyalni!
s3-eu-west-1.amazonaws.com/bankmonitor-wordpress-live/wp-content/uploads/2019/05/07103859/Teljes-visszafizetend%C5%91.jpg
tudode
Több millió ivarérett fiatal vagy mamahotelben alapít családot, vagy kénytelen elkötelezni magát egy életre annak érdekében, hogy hajlék legyen a családja feje fölött, ha nincs benne abban a körben, ahol milliókkal támogatják a félresikerült porontyát, mint például a "tisztesség" mintaképe, a Szijjártó papa, és a tantó mestere, akinek az utódjainak az a gondja, melyik elkommunizált kastélyban hajtsák le a fejüket:
.
----- Szijjártó apja a társai bedobásával úszta meg
.
hvg.hu/itthon/20141001__Szijjarto_Istvan_kartell_Vasutepitok_GVH
.
A másik életmműVÉSZ
.:
www.hocipo.hu/content/view/128_feszekrakas_orban_modra
.
Sőt az elsők között a hokizsebéből fizette ki deviza adósságát
.
hvg.hu/itthon/20111018_orban_hitel_torlesztes
.
Az éremnek mégis két oldala van, a szegényeké, és az új gazdagoké, akik lerágják a húst a combikáról, és odadobják a csontot az alattvalóknak, mint a kutyáknak!
Nessy
@Shikari: Érdekes, most naponta hallom, hogy szárnyal a gazdaság, és egyre jobban élünk!
menekült
@Shikari: Duplájára 0rbán alatt nőt. Már megint hazudsz.
kokopelli
Miért nem tesz a Zorbán valamit,mivel megtudtuk biztos helyről (Kancsal Marcsától),hogy az "országvezető" felel mindenért! Egy karlegyintés a csutitól,és minden rendben lesz..legalább
a csókosoknak!?...biztos,hogy a Lölö is segítene...!
menekült
@Shikari: Mikor? Az 0rbán-Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt. Bedőlni meg 2009 után kezdtek, ami után Matolcsy és bankja szépen dagadtra hízott a hitelfelvevők kárán. És micsoda sivalkodást csaptatok, amikor bedőltek az 0rbán által megálmodott devizahitelek, hogy a Gyurcsány az oka mindennek. Annyira szánalmas vagy, hogy már sírni se tudok ezen.
menekült
@Shikari: Nem volt államcsőd, és az árfolyamnövekedéshez Kósa úr zseniális benyögése többet segített, mint a világválság.
1magyar
Áruhitelek? Fedezet nélküli hitelt minek ad a bank? Egye meg amit főzött! Nehogy már más fizesse meg!
Nessy
@1magyar: Mit gondolsz, a babaváró hitelt, ha bedől, ki fogja fizetni? Mi, mindannyian!
Nessy
@Shikari: Tévedni emberi dolog! Antal kormány idején az 5%-s lakásfelújítási hitel egy nap alatt 32% lett, illetve, ha tudtad vállalni, hogy egy éven belül visszafizeted, akkor 18%.és akkor a fidesznek sem volt ellenvetése.
A devizahitel forintosításával, akinek volt pénze jól járt, a többiek megszívták. Viszont lett kapásból három MNB alapítvány nem kevés millióból!
csak úgy....
@Shikari: tibi ! szeretem a bársonyos,kedves orgánumodat, a lényegre tapintó eszed és a francia illemtanártól ellesett, bájos viselkedésed !:) véled reprezentálhatna a fidesz...
Nessy
@Shikari: Tévedsz! A nemzet csak hivatkozás! Az érdekli őket a legkevésbé! Pénz és hatalom! Ez a pőre igazság. Természetesen van az a pénz, és pozició, amiért egyet lehet érteni a fidesszel!
kakaósbögre
Mint már előre látható erről is a Gyurcsány tehet.Majd.
Desischado
Akor megnyugodtam, hogy nem vagyok hülye. Mondom én, hogy a drágalátos csok és a babaváró hitel is becsődöl. Ebben biztos vagyok. És akkor majd sírhatnak, akik hittek a fidesznek. Lesz még itt hadd el hadd!
szaboria1
Csak emlékezni kellene a devizahitelt is Orbánék találták ki az emberek persze, hogy azt választották mivel annak 4% volt a kamata míg a forinté 13.7%. Mire az emberek elkezdtek gondolkozni a hitelek felvételéről addigra már nem Orbánék voltak hatalmon de akárki akár mit mondanak Ők vezényelték le ezt a hitel konstrukciót. Most is trükkös hitelek felvételére buzdítják az embereket amit ha nem fognak tudni teljesíteni akkor megint egy csomó ember befog dőlni.
szaboria1
Még egy dolog sokan mondták már el itt is nem volt kötelező fel venni a hitelt. De a bankok is benne voltak nyakig. Mert a deviza hitel buktatóit nem igazán magyarázták el. Sokan azt sem tudták mi az árfolyam kockázat ezt pedig szóban nem igazán említették meg. Emlékszem milyen sokan voltak akkoriban a bankokban és ügyintézők csak arra koncentráltak van e keresete az illetőnek és az ingatlan fedezetként szolgál. A közjegyzők is ludasak voltak, mert Ők is gyorsan megcsinálták a kötelező okmányt az ügyfél meg a komoly közjegyzői díjat is befizette és kész is volt.
Aki Én
@Shikari: orbán alatt zuhant a forint és orbán alatt hárították át az orbáni plusz költségeket a bankok a lakosságra. Ők előre mondták, hogy ezt fogják tenni. orbán alatt szabadultak el az ingatlanárak, amit már tényleg lehetetlen hitel nélkül megvenni...
2008-ban gazdasági világválság volt. Aki pedig Gyurcsány szavára vesz fel hitelt, az majdnem ekkora kretén, mint te.
Minden mutatónk a béka segge alatt, történelmi mélyponton a forint, történelmi csúcson az államadósság, de soha így nem dübörgött az ország???
Beszarok, baszki...
Aki Én
@Shikari: Megint igazad van. AZ MSZMP párttitkár fia, a néhai kisz titkár, exkomcsi és egykori Liberális Internacionálé alelnöke tehet mindenről.
De te csak nyald a fekete seggét :)
Jozefina
Várható volt!!! orbán eladta a magyar családokat a bankoknak, akik aztán az utolsó fillért elveszik, majd a tetőt is a családoktól. Utca népe leszünk, mint india egyes igen szegény részei!!!
eretlen
@Shikari: Tehát Szijjártó és Kósa balliberális :) hisz ők döntötték be a forintot 2010-ben. De ha erre sem igy emlékszel akkor abba kéne hagyni a tablettás bor ívását
Nessy
Azért, talán a dátumokra tessenek emlékezni! Az Ov: kormány alatt Járaynak köszönhetően indult a devízahitel, amit aztán Matolcsynak hála olyan árfolyamon forintosítottak,amivel csak a jól keresők jártak jól. Na meg az MNB. Lettek is alapítványok "nem közpénzből"!
Aztán az egészségbiztosítási adót a kamatadó mellé is pártunk és kormányunk találta ki. Akartam is meglátogatni szegény beteg kamatot, hogy vigyek neki egy kis húslevest, de nem tudták megmondani hol ápolják! A mostani hitel felvételeket meg ne tessenek már másra hárítani! Elméletileg idestova 10 éve fidesz kormány van!
dr. prédikátor
@Shikari: Már megint osztod az ész patkány cerkóf!!! Mé nem azt teszed amihez értesz is!!! Mondjuk szopás, buzikodás, nyalás !!!
dr. prédikátor
@Shikari: Leszophatod a kondot is meg a haverodat is a döglött halat, a vergőcévek együtt!!! utánuk meg a patkány ner társaidat!!!Buzi kis béna cerkóf. remélem ebben a melegben megüt a guta!!!
Aki Én
@Shikari: Van még nyálad? Úgy értem, nem köpted mind a tükörre?
papa.49
Orbán Viktor, és Patai Mihály között született megállapodás 2010 májusában, hogy a deviza hiteleket aki kitudja fizetni 180 Ft. az fizesse, a TÖBBI MEG RÁBASZOTT !!!
Közben a Kósa elvtárs, meg a Szíjjártó elvtársa, a Matolcsy elvtárssal közösen megidézték az államcsőd szellemét, és milyen érdekes a forint veszett vágtával meg se állt a 260 ft. euró árról csak 300 Ft. felett !!!
A dollár a 170-180 Ft ról 270 lett, a svájci frank is a 170 Ft, 260 Ft emelkedett !!!
A bankok elkezdték kipostázni a felszólító leveleket pl. a Pesti Hitel nevezetű 9500 Ft/ darab áron !!!
kokopelli
@Qqberci: ...meg a zÉjÚ is,mer nem szótak,pedig tudniuk kellett vóna! Hüje Brüszell!!
...ja meg a Soros!
eretlen
@Shikari: Mit lehet Fletó számlájára írni picinyem ? 2010-es forint bedöntést ? biztos h ismered a számokat ? Hol volt Fletó 2010-ben ? A google a barátod , nézz utána!!!
eretlen
@Shikari: Tudod picinyem én még emlékszem amikor 2010-ben duplájára nőtt a hitel visszatéritésem. Számomra ez elég, akkor is ha te nem birod felfogni !!!
kereső
Fletó és Kóka hazudozása döntötte be a gazdaságot és a felvett temérdek IMF hitel. Abból persze egy fillér sincs meg. Jó lenne, ha tájékozódnál és nem a levegőbe pufogtatnál!- talán meg kellene kérdezni az újdonsült diszdoktort, hogy hol a pirospöttyöspichában van magyarország devizatartaléka, amit az IMF hitelből teremtettek- a forint védelmében. Hogy nincs , az meglátszik most az árfolyamon. Valakik 2010 augusztásab istentelen nagyot kaszálhattak a forint bedöntésen- amit varga,szijjártó-és kósa produkált.Jobb helyeken már ezért műanyag bilincs a jutalom.
Nessy
ha emlékeim nem csalnak, az IMF hitel megmaradt részét már O.V. kormánya volt szíves felhasználni! Aztán vettek fel hitelt magasabb kamatozással, pocsék kondiciókkal, mert annak az elköltését senki nem ellenőrizte!
papa.49
@Nessy: Pontosan abból a maradékból vették meg a MOL részvényeket, amik cirka 3 hónap alatt már csak a FELÉT ÉRTÉK A VÉTELÁRNAK, KURVA NAGY BÓT VOLT !!!
Közben eltapsolták a 3000 milliárdnyi magánynyugdíjat is van hozzá nagy tehetségük !!!
Nessy
@papa.49: Ezért irigylésre méltóak a demens emberek! Azok ezt a sok ostobaságot mind megtapsolják, hiszen holnapra már el is felejtik. Aztán jöhet az ismétlés egy másik szócséplőtől!
kokopelli
@papa.49: ..egy szónak is száz a vége,mert ha narancsosok még tíz évig maradnak,akkor is
a Gyurcsányékra fogják az egész ß@rukat kenni! A pirospöttyös valagú,nézeteltérős Marhatolcsi
is azt szirénázta hivatalában,amivel még a legrosszabb "bukmékert" is elriasztotta volna! Erre mond-
ják,hogy szelektív memória! Nem azért vették át a hatalmat,hogy bizonyítsanak,és ne bizonygas-
sanak,ill. bizonyítványt magyarázzanak még cca. tíz év után is??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.