"Akik meghaltak, azok a vendégeink voltak" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Kossuth rádiónak péntek reggel adott interjújában.

A dunai hajókatasztrófáról szólva a miniszterelnök a műsorban azt mondta, sokat gondolkodott azon, hogy miért rázta meg ennyire az országot a tragédia, és arra jutott, hogy talán azért, mert

az áldozatok a vendégeink voltak, itt akartak élményeket gyűjteni, a magyar pedig vendégszerető nép, így is fogadtuk őket, és most azt látjuk, hogy elveszítettük a vendégeinket, ezért a gyász.

Elmondta, "megrázza az embert az ilyesmi, mert mégiscsak egy olyan baleset történt, ahol az utasoknak a túlélésre szinte semmi esélyük nem volt".

Nem vontuk félárbócra a nemzeti lobogót, nem mutattunk drámai gesztusokat, de az egész ország gyászolt

– mondta Orbán.

Jelezte ugyanakkor, hogy egyeztetni fognak dél-koreai partnereikkel arról, milyen emléket állítsanak az áldozatoknak.

Orbán Viktor hozzátette,

drámai és megrázó eseményről van szó, az elveszített életeket nem lehet visszaadni. Súlyos, szíven ütő baleset volt, ami az egész országot megrázta.

A mentésről és a Hableány Dunából történt kiemeléséről szólva Orbán Viktor elmondta, abban 498 ember vett részt,

helytállásukra mindenki büszke lehet.

Forrás: 444.hu, mfor.hu, Index, infostart.hu, MTI

Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Shikari: 12:57
Orbán Viktor olyan nagy vezetője Magyarországnak, mint amilyen egykoron volt, Rákosi Mátyás, vagy Szovjetuniónak Joszif Visszarionovics Sztálin .
Az egyszemélyi vezetőt istenként dicsőíteni, nem más mint személyi kultusz, amiről tudjuk hova visz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Nincs rosszabb, mikor ez a falusi gumicsizmás surmó filozofál. Az a helytállás se lesz semmi, amikor a kártérítésre kerül a sor.
tudode
Jó! Jó megszólalt, mint egy kisdiák 30 évi CELLÚLÓZ utcai harcosként, azaz kezében, háti puttonyában az elmaradhatatlan PUSKÁVAL
.
Példát vehetne jó pár ELLENZÉKIRŐL, akik képeSSek "kisdiákos puskával" nyomni a harci sódert.
.
Mint például örök ellensége, Gyurcsány, és Damu-Dan Andrea, akik képesek fejből felépítetten élvezhető előadást tartani úgy, hogy észreveszik azt is, hogy hallgatóságuk is van, és nem kukkoknak állandóan az elmaradhatatlan papirjukra!!
.
Vezetőnek, előadónak SZÜLETNI KELL!
.
Amiben fejlődött, mint utcai harcos, legalább nem HADAR, hanem tagoltan rikácsol!
SystemError
@Shikari: A tartalom még nem is volt annyira félelmetes, de ez kényszeresen önigazoló sok smile, ami miatt rettegek. Nagyon félelmetes és szavak nélkül is a fölényt szimbolizálja, minél több annál inkább! Annyira nyomi vagy! :)
SystemError
@Shikari: Elmész orvoshoz miattam, mert zavar, hogy érvek helyett nyomi fölényéskedésből több smile-t raksz ki, mintha ettől nyeregben lennél és ilyen autistán örülsz is magadnak, hogy ez mennyire üt..:) Kedves vagy, de csak magad miatt menj el, ne azért mert idegesítő ez másnak..:)
SystemError
@Shikari: Na, akkor elmész orvoshoz végre?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.