"Akik meghaltak, azok a vendégeink voltak" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Kossuth rádiónak péntek reggel adott interjújában.

A dunai hajókatasztrófáról szólva a miniszterelnök a műsorban azt mondta, sokat gondolkodott azon, hogy miért rázta meg ennyire az országot a tragédia, és arra jutott, hogy talán azért, mert

az áldozatok a vendégeink voltak, itt akartak élményeket gyűjteni, a magyar pedig vendégszerető nép, így is fogadtuk őket, és most azt látjuk, hogy elveszítettük a vendégeinket, ezért a gyász.

Elmondta, "megrázza az embert az ilyesmi, mert mégiscsak egy olyan baleset történt, ahol az utasoknak a túlélésre szinte semmi esélyük nem volt".

Nem vontuk félárbócra a nemzeti lobogót, nem mutattunk drámai gesztusokat, de az egész ország gyászolt

– mondta Orbán.

Jelezte ugyanakkor, hogy egyeztetni fognak dél-koreai partnereikkel arról, milyen emléket állítsanak az áldozatoknak.

Orbán Viktor hozzátette,

drámai és megrázó eseményről van szó, az elveszített életeket nem lehet visszaadni. Súlyos, szíven ütő baleset volt, ami az egész országot megrázta.

A mentésről és a Hableány Dunából történt kiemeléséről szólva Orbán Viktor elmondta, abban 498 ember vett részt,

helytállásukra mindenki büszke lehet.

Forrás: 444.hu, mfor.hu, Index, infostart.hu, MTI

Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

Itthon - 2019. June 16., 12:02
Egyesült a DK és az MSZP
Nagyvilág - 2019. June 16., 13:43
Elítélte a bíróság a miniszterelnök feleségét
Nagyvilág - 2019. June 16., 13:38
Berlin továbbra is ad fegyvert a húszik leverésére

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Shikari: 12:57
Orbán Viktor olyan nagy vezetője Magyarországnak, mint amilyen egykoron volt, Rákosi Mátyás, vagy Szovjetuniónak Joszif Visszarionovics Sztálin .
Az egyszemélyi vezetőt istenként dicsőíteni, nem más mint személyi kultusz, amiről tudjuk hova visz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Shikari: Nézd csak 2006 kapcsán mit találtam a főnöködről. Már nem az Orbánról, mert ahhoz egy ilyen parasztot soha nem engednek. Az autószerelő-maffiózó, magyarokat illegálisan listázó suttyóról beszélek, aki felkarolt tudod :) https://24.hu/belfold/2018/04/03/2006-ban-a-m... Ő nem lövet a tömegbe, csak parancsra kopaszokat küld a töntetésre, a választási bizottsághoz. Igazából bármit megtesz, mint koszos maffia. Olyan mint te, csak nem olyan jellegtelen kishal! :)
papa.49
Kár volt megszólalnia, mert úgy járt mint a macska a gombolyaggal, csak még jobban belegabalyodott !!!
A tektök nek nem is volt ilyen esete eddig, de nem is azért voltak ott hanem csak azért hogy kerékkötői lehessenek a mentésnek !!!
Shikari
@SystemError: Bizony nagyon sok infrmáció kering nem csak egyes emberekről de népekről is. Nem mind szép. :-)))))) Talán arról is hallottál. A történelem kétélű ám.
Shikari
@Pálinkafőző Rézüst: Meg akarsz lepni?
SystemError
@Shikari: Már azokra az informáciòkra gondolsz, hogy fidesz a rendszerváltás òta bűnszervezet két működik. Majdnem minden vezetője külön is benne volt az alvilágban nyakig(Pintér, Kuvatov, Habony, stb) és hogy ők külön is az orosz-ukrán maffiával bizonyíthatóan űzleteltek és a mai napig "munkakapcsolatban" vannak. Ennek csak felszíni aprò jele M Ricsike kimosdatása.., aki egy időben a teljes Balatoni és Budapesti szórakozóhelyek védelmi pénzéért felelt és most az emberi védik a fideszes élet... Igen ezek a kapcsolatok tények, ennek csak a köztévében vannak "kétélű" magyarázatai és persze a fizetett propagandisták tolják még

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok