A migrációs válság elégtelen európai kezeléséről, a magyar-bolgár kétoldalú kapcsolatokról és energetikai ügyekről is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Rumen Radev bolgár köztársasági elnökkel, akit péntek délelőtt fogadott a Karmelita kolostorban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

Orbán Viktor: Bulgária Magyarország szövetségese a migráció ügyében

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Rumen Radev bolgár elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. június 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor és Rumen Radev egyetértett abban, hogy az elmúlt években európai szinten nem történt érdemi előrelépés a migrációs válsághelyzet kezelésében, miközben a veszély továbbra is fennáll. A bevándorlási nyomás bármelyik pillanatban újra felerősödhet, és az EU-nak jelenleg nincs vészhelyzeti terve erre az esetre. Mindez Bulgáriát rendkívül nehéz helyzetbe hozza – hangzott el.

A magyar miniszterelnök leszögezte:

kormánya továbbra is szövetségesnek tekinti Bulgáriát ebben a kérdésben is, és kész minden segítséget megadni Szófiának.

A tárgyaláson méltatták a két ország barátságát és történelmi sorsközösségét, amely – mint mondták – politikai, lelki és kulturális alapját képezi a kapcsolatok további fejlesztésének.

A bolgár államfő elismeréssel szólt a magyar gazdaság eredményeiről, és közölte: országában nagyra értékelik a magyar családtámogatási rendszert.

A megbeszélésen szóba került Kína és a kelet-közép-európai országok gazdasági együttműködése, valamint energiapolitikai kérdések is. Ez utóbbi kapcsán annak fontosságát húzták alá, hogy Európa nyersanyagellátása diverzifikált legyen, vagyis a lehető legtöbb forrásból és útvonalon álljon rendelkezésre megfizethető árú energiahordozó – közölte Havasi Bertalan.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ha nem vigyázunk lassan kinövi a kolostort, megcélozva a királyi várat!
.
Úgy mutogatja a betonteknőit az UNESCU erkélyéről, mintha az üvé lenne, mint a kulák, aki mutogatya a disznait!
Commenter
Az EU két sereghajtója. Hajrá a csutival mindig van lejjebb.
simmering73
Na találtunk még egy sötét országot a Balkánon magunk mellett? Gratulálok.
human
5 .. 4 .. 3 .. 2 .. 1 .. orbáni átok lecsap
Mary
A két legkorruprabb ország vezetői egyetértenek!
Sereghajtásban jól szerepelnek!
Meg lehet nézni mind a két országot, milyen mély szegénység van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.