A migrációs válság elégtelen európai kezeléséről, a magyar-bolgár kétoldalú kapcsolatokról és energetikai ügyekről is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Rumen Radev bolgár köztársasági elnökkel, akit péntek délelőtt fogadott a Karmelita kolostorban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

Orbán Viktor: Bulgária Magyarország szövetségese a migráció ügyében

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Rumen Radev bolgár elnököt a Karmelita kolostor előtt 2019. június 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor és Rumen Radev egyetértett abban, hogy az elmúlt években európai szinten nem történt érdemi előrelépés a migrációs válsághelyzet kezelésében, miközben a veszély továbbra is fennáll. A bevándorlási nyomás bármelyik pillanatban újra felerősödhet, és az EU-nak jelenleg nincs vészhelyzeti terve erre az esetre. Mindez Bulgáriát rendkívül nehéz helyzetbe hozza – hangzott el.

A magyar miniszterelnök leszögezte:

kormánya továbbra is szövetségesnek tekinti Bulgáriát ebben a kérdésben is, és kész minden segítséget megadni Szófiának.

A tárgyaláson méltatták a két ország barátságát és történelmi sorsközösségét, amely – mint mondták – politikai, lelki és kulturális alapját képezi a kapcsolatok további fejlesztésének.

A bolgár államfő elismeréssel szólt a magyar gazdaság eredményeiről, és közölte: országában nagyra értékelik a magyar családtámogatási rendszert.

A megbeszélésen szóba került Kína és a kelet-közép-európai országok gazdasági együttműködése, valamint energiapolitikai kérdések is. Ez utóbbi kapcsán annak fontosságát húzták alá, hogy Európa nyersanyagellátása diverzifikált legyen, vagyis a lehető legtöbb forrásból és útvonalon álljon rendelkezésre megfizethető árú energiahordozó – közölte Havasi Bertalan.

Forrás: MTI

Itthon - 2019. September 21., 09:14
Visszalépne Niedermüller Péter

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Ezt régóta tudjuk. Törökország, Szíria (háttérben ugyebár Putyinnal, szürke eminenciásként), valamint a teljes balkáni útvonal országai, mind szövetségeseink a migráció ügyében. Tehát amikor hazaáruló rablógyilkos náci szarbángeci, úgy érzi, most politikai előnye lesz belőle, RENDEL EGY KELLEMES ADAG MIGRÓT, jó látványosra, vonulósra, büdösre, szerteszét szarósra, dobálósra,. lopkodósra, kerítésbontósra... ilyenkor csak átszól eme szövetségeseknek, hogy na jó srácok, akkor indulhat egy következő transzport...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Ha nem vigyázunk lassan kinövi a kolostort, megcélozva a királyi várat!
.
Úgy mutogatja a betonteknőit az UNESCU erkélyéről, mintha az üvé lenne, mint a kulák, aki mutogatya a disznait!
Commenter
Az EU két sereghajtója. Hajrá a csutival mindig van lejjebb.
Mirabilis
Jesszum, ez mekkora lúzer! Már akikkel lepaktált migráns ügyben,ő lehetne avilág ura.
Na de hogy hogy mégse?
Csapongunk, keresgetünk orbán elvtárs?
simmering73
Na találtunk még egy sötét országot a Balkánon magunk mellett? Gratulálok.
human
5 .. 4 .. 3 .. 2 .. 1 .. orbáni átok lecsap
Mary
A két legkorruprabb ország vezetői egyetértenek!
Sereghajtásban jól szerepelnek!
Meg lehet nézni mind a két országot, milyen mély szegénység van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok