Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Karmelita kolostorban fogadta az Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) politikusait, Jaak Madison képviselőt, az Észt-Magyar Baráti Tagozat elnökét, és Siim Pohlakot, aki várhatóan átveszi a baráti tagozat vezetését, miután Jaak Madison európai parlamenti képviselőként folytatja munkáját – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke péntek délután.

A konzervatív, bevándorlásellenes párt a márciusi észt parlamenti választáson jelentősen megerősödött, és az új kormánykoalíció tagja lett.

A pénteki megbeszélésen megállapították, Európában és szerte a világban a választók egyre nagyobb politikai szerephez juttatják azokat a pártokat, amelyeknek fontos a nemzeti, keresztény értékek megvédése, valamint a migráció veszélyeinek elhárítása. Az EU megújulásáról szóló viták során – a hagyományos európai értékek képviseletére – fokozza együttműködését a Fidesz és az Észt Konzervatív Néppárt, valamint a magyar és az észt kormány – hangzott el a találkozón.

Az EKRE korábban többször is határozottan kiállt Magyarország mellett, amikor a liberális, bevándorláspárti erők politikai támadást intéztek ellene – emlékeztetett Havasi Bertalan, hozzátéve: a Sargentini-jelentés elfogadását követően Mart Helme pártelnök támogató levelet küldött Orbán Viktornak.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ezért kár volt összegyűlni, telefonon is megbeszélhették volna.
Nessy
@simmering73: De akkor nem lehetett volna dicsekedni az erkéllyel.
Csak azt tudnám, miért Néró jutott eszembe?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.