Néhány hónap alatt huszonötezer nyugdíjas tért vissza a munkaerőpiacra, így már százezren dolgoznak közülük.

Tállai András a Magyar Nemzetnek azt mondta, a létszámnövekedésben érdemi szerepet játszhatott, hogy a munkaviszonyt létesítő nyugdíjasoknak már csupán személyi jövedelemadót kell fizetniük, járulékot nem.

Az államtitkár úgy vélekedett, hogy a kedvezménnyel a cégek és az alkalmazottak egyaránt nyernek.

Már százezer nyugdíjas dolgozik

Tállai András kiemelte, hogy az év eleje óta a munkaviszonyban dolgozó nyugdíjasoknak már csupán a 15 százalékos személyi jövedelemadót kell megfizetniük, a járulékkal nem kell foglalkozniuk. Az új előírás 14 százalékos megtakarítást jelent az érintetteknek.

Tavaly bruttó 100 ezer forintból 71 ezret kapott meg a dolgozó nyugdíjas, míg idén már 85 ezer forinthoz juthat hozzá. Ez azt jelenti, hogy 100 ezer forintos bérnél egy év alatt 168 ezerrel több marad nála – szemléltette az államtitkár.

Úgy vélekedett: a vállalkozásoknak óriási lehetőséget jelent, hogy sok nyugdíjas kezd újra dolgozni. A korábban visszavonult szakemberekkel olyan tapasztalat és tudás kerülhet a cégekhez, amely a legnagyobb hozzáadott értéket jelentheti, különösen azokban a gazdasági ágazatokban, amelyekben munkaerőhiány tapasztalható – hangoztatta.

A vállalkozások azért is jól járnak, mert jelentős megtakarítással számolhatnak, ha nyugdíjasokat alkalmaznak. Ilyenkor ugyanis a gazdasági szereplők mentesülnek a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás megfizetése alól – mondta Tállai András.

Cikk- és címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

(magyarnemzet.hu)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
És te erre büszke vagy, te húgyagyú, agyhalott barom. Sok nyugdíjas nem unalmában ment vissza dolgozni, hanem a megélhetése miatt. Ez inkább szégyen, de ezt is sikernek adjátok el, mert részben pótolják a szakember hiányt. Hogy pusztulnatok már ki ti is mint a dínók.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
maci0427
Nyugati országokban ,lehet látni , hallani és olvasni , hogy a nyugdíjasok hogyan élnek és nem dolgoznak ! Kivételek persze ott is lehetnek, de legfeljebb csak "imádatból" !
lampa laz
És te erre büszke vagy, te húgyagyú, agyhalott barom. Sok nyugdíjas nem unalmában ment vissza dolgozni, hanem a megélhetése miatt. Ez inkább szégyen, de ezt is sikernek adjátok el, mert részben pótolják a szakember hiányt. Hogy pusztulnatok már ki ti is mint a dínók.
laja70
Korábban a NER kormánya tűzzel-vassal irtotta a nyugdíjasok munkába állását. Most erre büszkék? Ki is a barom ismét???!!!
kereső
Szégyellje magát minden kormány, minden politikai döntéshozó, hogy harminc évvel a rendszerváltás után azok az emberek ,akik a hátukon vitték ezt az elkúrt 30 évet, arra kényszerülnek a megélhetésükért, hogy 40+ év munka után még mindig dolgozni kényszerülnek, és nem pihenhetnek, nincs bakancslistájuk mint nyugati szerencsésebb társaikank. Azok a poltikai dötéshozók, meg kormányok tagjai meg + kamarák+szakszerveti tótum faktumok meg ezeknek az embereknek a munkájából gazdagodtak. Szégyellje magát mind!!!
Eladott Ország
Meddig is él az ember? Ha jól tudom, Magyarországon az egészségügy tönkretételével az átlagéletkor is jóval lejjebb került. A temetői holtakat nem hívják munkára? Ó, igen, ez annyira tipikus, hogy benyomnak valami semmire sem jó, semmihez sem értő faszfejet a többmilliós főnökszékbe, aztán meg felvesznek téged, hogy végezd el a munkát helyette 160 bruttóért, amíg ő "faszbúkozik" meg pizzát zabál, már ha egyáltalán bejár a "munkahelyére", mert olyan is van, aki oda se tolja a pofáját, vagy legfeljebb hetente egy-két órára, hogy aláírjon. És akkor csodálkoznak, hogyha a munkanélküliek hada már nem veri a gyárkaput. A nyugdíjasok nem fogják megoldani a munkerőhiányt. Miért van az, hogy a hatalmas gazdasági csodák országában 591 063, vagyis több mint fél millió nyugdíjas havi jövedelme 50 és 100 ezer forint között van? Ma Magyarországon kevesebb mint 100 ezer forintból megélni szinte lehetetlen. Az élelmiszerek és szolgáltatások árai ugyanis megközelítették, sőt több esetben lehagyták a nyugati országokét, miközben a nyugdíjak mértéke ezt az árnövekedést nem követte. Na de lássuk is milyen hihetetlen gazdasági fellendülést hozott a fidesz 9 éves kormányzása:
Relatív jövedelmi szegénység (%) a nyugdíjasok körében
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/01/g%C3%B6rbe.png
A fenti grafikon még úgy is igen erős képet mutat, hogy az adatokat az a KSH szolgáltatta, amely immár évek óta asszisztál a kormánynak ahhoz, hogy eltüntessék a szegényeket a hazai statisztikákból. Az, hogy a valós számok mit is mutatnak, csak akkor fog kiderülni, ha ez a történelemhamisító, a statisztikákat megkozmetikázó, hazug kormány végre eltakarodik a bús francba.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Hatvan múltam, régi kollégáim ebben a korban már nyugdíjasok voltak. Úgy elmennék mint a huzat, ha lehetne. Aki kitalálta a 65 évet, nem viselt 40 évig munkásbakacsont. Jelzem nekik kurva fárasztó. És nyomorodjanak meg!!!
Clavigo
Tállai pajtás,,rohadjon rád a súlyfelesleged,,oszt jó napot.
kakaósbögre
Nos,erre kibaszottul büszke lehetsz,féreg.
Eladott Ország
Tállai András főállású hurka-szalonna-kolbász-pálinka fesztivál-guru, mellékállású adóügyekért felelős államtitkár, aki a kombinált Kósa-Németh érdemrend L. Simon tisztikeresztjének boldog tulajdonosa is lehetne, ha volna ilyen elismerés, a kontraszelektált káderekre épülő rezsim toplistás versenyzője. Eddigi gazdag és eredményes, falunapról falunapra szédelgő, elvágott szalagokban és szalonnatáblákban mérhető pályafutásának több csúcspontja is volt már. A fenti Tállai Miakérdés? Andrásról nehezen tudom eldönteni, hogy megjárta a fejét a korábban betolt pálinka, esetleg gyomorsüllyedést kapott a ráküldött disznótorostól, mert azt mégiscsak méltatlan lenne feltételeznem, hogy azért nem érti a kérdést mert (Vida Ildikó legalább az angol nyelvű kérdésekhez kért tolmácsot) ennyire buta és sötét. Pedig a megfejtés valahol emitt lészen. Világ szégyene és országos katasztrófa, hogy ez a figura, aki szerintem a budira sem tud úgy elmenni, hogy közben ne tenne valami kárt maga körül, aki legfeljebb 10 betanult tőmondatban képes kommunikálni a világgal, akit még egy hentes is erős fenntartásokkal venne fel maga mellé segédnek. A látványos és leplezhetetlen ostobaság, iskolázatlanság, műveletlenség, az alkotmányosan garantált hülyeség mintegy alapkövetelmény ahhoz, hogy valaki az uborkafa tetejére felkapaszkodhasson a NER-ben. Hát persze, hogy nem drága, Tállai félanalfabéta semmihez nem értő Bandi! Nektek semmi nem drága, amit tetszőleges ötletbörzéiteken kiagyaltok, és amit aztán – mint most is – az adófizetők pénzéből nagylelkűen osztogattok. Elvesztek az emberek egy részétől, nagylelkűen odaadjátok az emberek egy másik részének, és várjátok a tapsot és virágesőt. Ettől még félelmetes: hogy magas állami pozíciókba ilyen mangalicaszagú dilettánsok kerülhetnek tökéletesen mutatja egy leszakadó, elszegényedő, elhülyülő ország szellemi és lelkiállapotát.
F_Viktor
Dolgozzon rabszolgasorsban éhbérért halálukig az összes nemzethy szarkupac akik ezeknek a hazaárulóknak ikszelgetnek és tapsikolnak !
Élhető országokban az ilyen "sikerekkel" bármelyik kormány megbukna azonnal!
kokopelli
@Eladott Ország: ...azon röhögök,hogy a nyugati nyugdíjasok nagy részének az a problémája,
hogy az évszaktól függően hol töltsék el a "szabidejüket"! Az utazási irodák legnagyobb ügyfélcso-
portja a "nyugger lakosság"!...hogy ezt,hogy csinálják? (;-))
Eladott Ország
@kokopelli: A magyar nyugdíjas meg örül annak, ha egyhavi gyógyszerét kitudja váltani. Már 3 havi gyógyszert fel sem mer írni a háziorvos, vagy megkérdezi, hogy egyszerre ki tudja e váltani. Ha ez a szarházi, fidesz trógerbanda marad továbbra is még tragikusabb lesz a helyzet, totál koldussá teszik a nyugdíjas társadalmat, de még az aktív dolgozókat is.
nevemnick
Megérdemeljük, ezeknek a nikhajoknak a packázását.
Commenter
Életük " aranykor"-nak nevezett szakaszát is elrabolta az orbáni állam. Normális országokban egy ledolgozott élet után megérdemelt a pihenés, magánnyugdíjuk az övék nem lett az állam által elrabolva, nem kell hogy idősen gürizzenek azért hogy legyen elég a megélhetésre.Nálunk az agyonhajszoltság miatt sokan meg sem érik a nyugdíjas kort :( és erre büszke ez a kormány? Ez az adat inkább szégyellnivaló!
F_Viktor
@black mirror: Írod:
"Ez szerződésszegés.
Anyugdíjrendszer egy szerződés, amit az állam felrúgott!"

Hmmm... A 2/3 nem így gondolja:
"Döbbenet! Nem jár alanyi jogon az állami nyugdíj"
profitline.hu/Dobbenet-Nem-jar-alanyi-jogon-az-allami-nyugdij-339303
kokopelli
@F_Viktor: Ezegy magyar"kitaláció" az átkosból,mármint a szerződés a magyar állammal!
A rothadó nyugat fejlettebb országaiban,a "Nyugdíjintézet"-nek van szerődése a befizetővel,
amely minden évben közli a számla állását,ill.egy prognózist az eddigi befizetések alapján,
amennyiben a tendencia megmaradna!(a havi befizetett összeg fele-fele alapon a munkaadó-
val együtt jön létre)!A nyugdíj az nem állami szerződés ill. nem kegyelemkenyér!
kokopelli
@Eladott Ország: Én Mo.-on elvesztettem a két fiútesómat és a két sógornőmet! Hármukat a
nyugdíjbamenésük előtt,a negyediket pedig rögtön utána,ergo nem sok pénzt költöttek gyógy-
szerekre sem a nyugdíjukból! Nagyon szeretem olvasni azokat a történeteket,amikben az újság-
írónénik (bácsik) kimennek dolgozni,természetesen mosogatni,és összehasonlítják a kinti meló-
jukat az otthoni papírmunkájukkal,megjegyezve,hogy már évtizedek óta nem mosogattatnak a vendéglők és hasonló üzletek,mivel a mosogatógépek nagyon sok éve óta olcsóbbak!A konyhák-
ba pedig az inasok elvégzik azt! (Az én nejem már kezdetben is a beépített mosogatógépre sza-
vazott!) (;-))
F_Viktor
@kokopelli: Írod:
"A rothadó nyugat fejlettebb országaiban,a "Nyugdíjintézet"-nek van szerődése a befizetővel,
amely minden évben közli a számla állását..."

Biii-biii, A magyaroknak meg van egy nyugger-selmeczi kártyájuk, ahol ha jól megdörzsölik a szemüket, akkor szintúgy látják az aktuális megtakarításuk egyenlegét, amit még halálukkor sem veszítenek el, mert a selmeczi az garantálja, hogy örökölhető!
Na, erre varrjál gombot, ilyen fejlett ez a magyar nyugger-rendszer.
Jönnek is ám a csóró nyugati miniszterek bámulni ezt a nagy magyar sokadik csodát...
kokopelli
@F_Viktor: ...minden eset jó egy példára! ...akár ß@r példára is!...lásd a magyart !
Odaát minden évben "megfenyegetik" a zembereket egy levéllel,amiben benne van a munkába-
állásának évétől az utolsó (aktuális) évéig a számláján összegyüjtött pontja!"Ijesztgetésként" még
prognózist is közölnek (amennyiben a befizetés így marad),hogy mennyi lehet a nyugdíja,ha eljön
az idő!Mennyi lesz a csökkenése,ha max. két évvel előbb (ami megengedett) nyögdíjba szeretne
menni! (pl. aktuálisan 0,3%/hónap!) A max.24 hónap engedélyezése mellett a csökkenés 24x0,3%
azaz 7,2%! Eccerű (;-))
görbetükör
Miért, hiszen Orbán papája is dolgozik még, sőt Kósa Lajos nyolcvanvalahány éves édesanyja is sertéstelepet tart fenn.
Akkor a többi nyugdíjasnak sem kell élősködnie és eltartatnia magát, igaz?
F_Viktor
@kokopelli: Én is tudom hogyan működnek a dolgok a messze lekőrözött nyugaton, évente azt is elküldik, hogy mire költötte a kormány a befizetett adómat. Szoktam is sírni mikor nem látok benne stadionépítést, külföldi fociakadémiák támogatását, pártpropagandák mantrázását, stb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.