A miniszterelnök fia egyelőre nem tagja az elit alakulatnak, ahhoz további kiképzésre van szükség, de az alapkiképzést náluk teljesítette.

Katonai esküt tett június elején Szolnokon Orbán Gáspár, Orbán Viktor miniszterelnök fia.

Az Index most azt írja, a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, ahol Orbán Gáspár az alapkiképzését teljesítette a Magyar Honvédség elit alakulatának számít, és ez a Magyar Honvédség egyetlen különleges rendeltetésű szervezete.

A dandár a legmodernebb fegyverzettel van felszerelve, és azért hozták létre, hogy olyan speciális feladatokat is végre tudjon hajtani, amelyekre a hagyományos katonai alakulatok nem képesek.

Elitalakulatnál képezték ki Orbán Gáspárt

Az itt szolgáló katonákat szárazföldi, légi és vízi bevetésekre, rohamlövész feladatokra is kiképzik. Egy részük búvárkiképzést is kap, így kutató-mentő műveletekben is részt tud venni. Az alakulat tagjait felkészítik kábítószer-ellenes és terrorizmus-ellenes műveletekre, túszmentésre, humanitárius segítségnyújtásra, propagandatevékenységre, biztonsági-segítségnyújtásra, különleges felderítésre. A dandárt azért hozták létre, hogy Magyarország a békefenntartó, válságkezelő műveletek mellett a NATO-doktrínákban meghatározott különleges feladatokban is szerepet tudjon vállalni.

Orbán Gáspár egyelőre nem tagja az elit alakulatnak, ugyanis áprilisban vonult be Szolnokra, ahol azt a hathetes alapkiképzést teljesítette, amit az összes többi szerződéses katonának kell az országban. Ahhoz, hogy valaki a szolnoki különleges dandár tagja lehessen, további kemény kiképzésre van szükség.

Orbán Gáspár a június 7-i eskütétel után vált szerződéses katonává, és azt egyelőre nem tudni, hogy a miniszterelnök fia hol kezdi meg szerződéses katonai szolgálatát, mert erről kevés információ van. A Honvédelem.hu korábban azt írta, hogy a Szolnokon most esküt tett 22 katonát különböző helyekre vezénylik: Budapesten, Debrecenben, Szentesen, Győrben állomásozó alakulatoknál kezdik meg szolgálatukat, de olyan is lesz, aki Szolnokon marad.

Forrás: YouTube / Szolnok Televízió 

(index.hu)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Borsodi
Gyorsan sztárt kell belőle csinálni,mert ki kell nevezni testőrnek,elvégre annyira elit alakulat,hogy neki alakult.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
black mirror
Te fegyverrel?
Az van Orbán Gáspár, hogy én puszta kézzel elkaplak és kicsinállak - semmi személyes, ez nálam automatizmus.
Szarok a fegyveredre!
Figyu, Orbán Gáspár, te buzi vagy?
Van fegyvered?...
Ez a /hely)keresésed oka - hogy buzi vagy?

ORBÁN FIA BUZI?
black mirror
A közös fiú zuhanytól ki kell zárni!
black mirror
ORBÁN FIA BUZI !!!
Erre most jöttem rá.
black mirror
Magyarország Orbán után.

Orbánt itthon börtönbe, ha nem megy itthon , nemzetközi bíróságon börtönbe az élete végéig !!!

Orbán nem fog szépen meghalni - semmi szín alatt !!!
Én utána megyek és leölöm mint a disznót a gecit.

Nem tetszik?
Nekem sem, de ez van... ez lesz!
nezelodo
Na basszus, lehet, hogy a Harry herceget akarják utánozni, és megmenti majd a világot, ha az apjának nem is sikerült a gaz Soros miatt! Csak az a néhány száz év uralkodói tapasztalat ami hibádzik a famíliában, honnan lesz megvásárolható? Na majd a Lölö megoldja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.