Horváth Ildikó budapesti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy július 1-jével nyolc százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók és védőnők alapbére, majd 2020-ban és 2022-ben is tovább nő. A Fidesz erre reagálva azt írta, hogy a baloldal az egészségügyi dolgozókat sem becsülte. A szocialista kormányzás alatt pedig, megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták őket, ezzel kiszámíthatatlanná tették megélhetésüket, több ezer ápolót az utcára tettek és az utánpótlásukat is leépítették. Hozzátették, Gyurcsányék az elmúlt években sem támogatták azokat a költségvetési többlettámogatásokat, amelyeket a kormány az egészségügyre és az ápolói béremelésre adott. "Az egészségügyi dolgozók ma számíthatnak a kormánypártokra, minden támogatást meg fogunk adni ahhoz, hogy az ápolói béremelés folytatásához szükséges pénz a jövő évi költségvetésben is rendelkezésre álljon" - áll a közleményben.

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Nem tudtam hogy még a Feri van uralmon, ez a 13 éves ciklus amúgy példátlan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Nem tudtam hogy még a Feri van uralmon, ez a 13 éves ciklus amúgy példátlan.
csak úgy....
a 8 % ból 4 % megy az adóba? ez a szemét ferkó,még mindíg ö dönt,hiában van a szerencsétlen fidesznek a parlamenti kétharmad...
Eladott Ország
Itt tartunk még mindig, 9 évvel az elmúlt 8 év után. Az egészségügyi ágazatban dolgozók illetménye nem csak az uniós átlaghoz, hanem a V4 országaihoz képest is lemaradásban vannak. Amíg az oligarchák száma nő, addig a magyar ember még ha beteg is, csendben és boldogan tűr. Hiszen ő érte is lopnak és szenvednek a jachtjuk teraszán pezsgőt iszogatva.
Az a 26000 orvos és ápoló senkinek sem hiányzik, különben már bejelentették volna az eltűnésüket. Ámen. A fekvőbeteg ellátást kicsit modernizálni kellene. a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fi.imgur.com%2FtfCT4aa.gif%3Fnoredirect&key=-Iq1OvSi4eHIXgMSnsuk4Q&w=600&h=316
VIP-VIP hurrááá...
kereső
Nem tudom ezt hova tenni. Mindig csak azt olvasom a fidess állampárt közleményeiben, hogy egyes közalkalmazotti csoportok bére ekkor majd! annyival nő, emekkor meg meg maj amannyival. Aztán amikor megtörténik a "béremelés" az egyik csoportnál- kiderül, hogy elvették a pótlékokat, a cafetériát- és az épült be a bérbe.Igy aztán sokan még kkevessebbet is kaptak ,mint béremelés előtt./mentős,tűzoltó/, másik csoport meg úgy járt, hogy megemelték az óraszámot, nincs helyettesités...,.Közben meg a gyurcsány alatti közalkalmazotti bértábla a kiinduló pont-ezen az istennek sem akarnak változtatni.Igazi közalkalmazotti béremelés emlékeim szerint medgyesy nevéhez fúződik- az tényleg 50%-os volt -és nem csepegtetve ,évekre elosztva, hanem egyszerre-és nem a különböző pótlékok és túlóra dijak terhére.

Ez a mindig majd jövőre-és közben visszamutogat 13 évre, ba ez az állampárti beetetés.
Eladott Ország
Fontosabb a Magyarságkutató Intézet, mint néhány kóbor műtősnővér vagy radiológus! Az öregek ha meghalnak, mentesítik a nyugdíjkasszát a terhek alól. Tessenek pozitívan nézni a dolgokat. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara friss felmérése szerint jelenleg mintegy 55 ezer betöltött szakdolgozói állás van regisztrálva Magyarországon, és legkevesebb 25 ezerre volna még szükség. Az ok pedig ez: egészségügyi bértábla (bruttó alapbér) szánalmas...
uploads.disquscdn.com/images/6c65297a8d8664e4c729b39bb7a53d2f43b964417a6d38ff42f4da47b4402aa1.png?w=600&h=341
papa.49
Ez a spiné úgy hülye ahogy van AKKOR MIÉRT AZ UTOLSÓ 8 ÉVBEN VÁNDOROL EL AZ EGÉSZSÉGÜGYBŐL AZ ORVOS, AZ ÁPOLÓ ???
kulabombaafityiszre
@papa.49: ma, 19:58
Ez azért van,mert a rájuk nehezdő hirtelen meggazdagodást nem tudták elviselni,
emiatt elmenekültek a haldok nyugatra kevesebb bérért dolgozni.:))
kulabombaafityiszre
@kulabombaafityiszre: ma, 20:04
Jav:haldokló.
papa.49
@kulabombaafityiszre: Konkrét példát is tudok mondani mivel járok a lakóhelyem szerinti kórház sebészetére ellenőrzésre látom, hogy amíg 2014. ben mikor levágták a lábfejemet az osztályon 7 nővér volt egy időben szolgálatban, most meg 3 fő próbálja ugyanazt a munkát elvégezni !!!
kulabombaafityiszre
@papa.49: július 6., 20:09
Nekem a gyurcsány kormány alatt volt NHL (Non-Hodgkin lymphoma),magyarul roszindúlatu nyirokrákom.
Az orvos az oep kérelem beadása után megelőlegezte a drágább kezelést,mert azt mondta,biztosan megkapom az engedélyt ez csak formai dolog.Most melyik orvos merné ilyen alapon megkezdeni a még nem engedélyezett kezelést?Ebben a kurva kibaszott "sikeres" országban.
papa.49
@kulabombaafityiszre: Na látod pont ez az amiről mi beszélünk, 2010 előtt az orvos döntött, ma meg, az, hogy van-e HÁTSZELED, mert a drága kezelés CSAK AKKOR JÁR, meg mennyi idős vagy, ha már 70 feletti nem igazán foglalkoznak veled !!!
Na de a bolondkasler, meg a csutitetű akár naponta hangoztatja MILYEN NAGYSZERŰ, VILÁGSZÍNVONALÚ A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS, csak azt nem teszik hozzá A KIVÁLASZTOTTAKNAK !!!
Ortopédiára kellene mennem, de csak jövőre lenne időpont, ha sikerül megyek maszekon 2 nap múlva !!!
papa.49
@kulabombaafityiszre: Ez még lemaradt 2014. elég sokat 3 hetet feküdtem bent a kórházban a nővérekkel sokat dumáltam, akkor 12 órás műszakba jártak, tehát sokkal többet dolgoztak a 160, 180 óránál, és kerestek 120, 140 ezret !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.