A budapestieket sikerült felráznia a pénteken tartott első főpolgármester-jelölti vitának, ami remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy magas legyen a részvétel az ellenzéki budapesti előválasztáson – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

Karácsony Gergely elmondta, mit tesz, ha nem ő nyeri az ellenzéki előválasztást
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A Párbeszéd társelnöke tartalmasnak nevezte a pénteki vitát, amely egyúttal arról is meggyőzte, tovább kell folytatnia a küzdelmét, hogy az ellenzék közös jelöltje váljon belőle.

Karácsony Gergely kitért arra is, az előválasztási viták sokat segíthetnek abban, hogy "Magyarországra visszahozzuk a demokrácia megtépázott szellemét". A demokrácia ugyanis arról is szól, a jelöltek elfogadják egymás jó szándékát, nem tönkretenni, hanem fejleszteni akarják a várost, továbbá elfogadják, véleménykülönbségeiket nyílt vitában bonyolítják le.

Zugló polgármestere

nagy büszkeségeként említette, hogy Tóth József, a XIII. kerület vezetője is őt támogatja az előválasztáson.

Elmondta, sokat tanult annak a városrésznek a polgármesterétől, amelynek fejlődése megmutatta: a következetes szociáldemokrata helyi kormányzás csodákra képes.

Karácsony Gergely kérdésre elmondta,

bárki nyerje is meg az ellenzéki előválasztást, a többieknek később támogatnia kell a Tarlós István főpolgármester kihívójaként induló nyertest.

Hangsúlyozta, ha nem ő nyer, így fog tenni, de ezt fordított esetben elvárja a többiektől is.

A pénteki vitán Kerpel-Fronius Gábor (Momentum), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) és Kálmán Olga (független, a DK által támogatott) főpolgármester-jelölt vett részt.

Portálok beszámolói szerint a vita nagy nézeteltérések nélkül zajlott, a jelöltek a működtetés átláthatósága, valamint a zöldfelületek és a bérlakásállomány növelését, a forgalom enyhítését ígérték. Felvetődött továbbá a tömegközlekedés, a parkolás és a hajléktalanság témája, a közintézmények akadálymentesítése, rezsitámogatás bevezetése, nagykörúti kerékpárút kialakítása és a nyilvános illemhelyek számának emelése is.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Ha a Budapestiek nem értik meg, hogy a saját érdekükben el kell menni szavazni az előválasztáson akkor ez a nép megérdemli, hogy a fidesz és szeretett vezérük a párnát is kilopja a fejük alól! Meg kell állítani ezt a gátlástalan bandát, hogy tovább ne vigye az országot romlásba! Ez z ember amihez nyúl vagy tönkreteszi vagy ellopja!
verőce21
Ezeknek a Betegeknek egyetlen programpontja van, "Orbánt/Tarlóst le kell váltani"! - Ez nagyon kevés a szavazók meggyőzéséhez!
Némi "több zöldfelületet", "olcsóbb BKV-jegyeket" - kevés fűszer a leváltáshoz!
Jozefina
Lényeg, hogy elindult egy nyilvános vita, párbeszéd!! Ezt kell folytatni továbbra is minél több helyen. Fel kell rázni a csipkerózsika álomba merült budapestieket!!! (itt az idő, most, vagy soha)
Eladott Ország
@verőce21: ma, 08:02; És mi győzi meg a szavazókat, hogy Fakocka Tarlósra szavazzanak?!
uploads.disquscdn.com/images/7ebf10f8178a053f015142740025c4e97ab51615a672cd3511c4a731795d4ff6.gif?w=600&h=338
img3.hvg.hu/image.aspx?id=6b71e112-b170-4707-b1d3-71fe71ab5e92&view=da658e97-86c0-40f3-acd3-b0a850f32c30
m.blog.hu/va/varanus/image/Fabius/k%C3%A9p/orb%C3%A1n-m%C3%A1rc-15.gif
A baj az, hogy így működik az egész ország, ahogy a 3-as metró. Pontosabban: így nem működik. Jó sok fakockát, kavicsot és fémlapot kell még kiszedegetnünk az ajtórésből, mire üzemszerűen működni fog. A metró is, az ország is.
Ő mérnökember ( BME-ről kirúgott) és neki mindenféle civilek, szociológusok és egyéb amatőrök ne írják elő, hogy mit csináljon. youtu.be/B5ukDMVFAeQ
Cincinntatus
"bárki nyerje is meg az ellenzéki előválasztást, a többieknek később támogatnia kell a Tarlós István főpolgármester kihívójaként induló nyertest."
Ha Schmuck Andor nyeri, akkor a többieknek később őt kell támogatni.
Yoda69
@Cincinntatus: Igy van, ha Smuck-ra szavaz a tobbseg, akkor a tobbi partnak Smuck moge kell besorakozni. Ha nem igy tesznek akkor oda a becsulet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.