Összességében kiegyensúlyozottan teljesített az ipar az áprilisi adatok alapján Magyarországon - mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve. Az ipari termelés 6,3 százalékkal meghaladta áprilisban az egy évvel korábbit. A regionális adatok viszonylag kiegyenlített fejlődést mutattak, csak az észak-magyarországi régióban volt kisebb a teljesítmény - jelezte a szakértő. Ágazati bontásban kiemelkedően jól teljesített az élelmiszeripar és a járműgyártás. Az elektronikai, számítástechnikai, optikai termékek gyártása csökkent, ennek oka a nemzetközi piacokon tapasztalható bizonytalanság lehet - tette hozzá. Az építőipari termelés volumene 40,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit áprilisban. A növekedés üteme hosszabb távon nem lehet olyan magas, mint az elmúlt hónapokban, de ha nem lesz ekkora a bővülés, az sem jelent nagy csapást a magyar gazdaságra - fogalmazott Csath Magdolna.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
,,A növekedés üteme hosszabb távon nem lehet olyan magas, mint az elmúlt hónapokban, de ha nem lesz ekkora a bővülés, az sem jelent nagy csapást a magyar gazdaságra - fogalmazott Csath Magdolna."

Inkább ennek az úriembernek hiszek:

,,Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász szerint meglehetősen nagy az esélye annak, hogy a globális gazdaság recesszióba süllyed az idén."
Clavigo
Asszem nagyrészt beledöglünk ebbe a rohadt nagy szárnyalásba..
Gauntlet
40??? Az embereknek lassan egy fél literes csokoládé italra nem telik! Miből és ki vesz 21-30 milliós lakást??? Nem kéne előtte vagyonvizsgálat?!?!? Ugyanis vásárlás előtt már le kell tenni a lakását bizonyos részét, ami már nem kevés millió!
Nem hiszem hogy emberek mászkálnak milli

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.