A Demokratikus Koalíció azt sürgeti, hogy az ellenzéki pártok és a civil szervezetek a nyár közepéig minél több közös polgármesterjelölt személyében állapodjanak meg.

Karácsony mögül ugyan kiszállt a DK, de máshol közösen indulna

A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az EP-választás megmozdította az országot, mert Budapest mellett számos másik városban is olyan szavazati arányok alakultak ki, amelyek azt jelzik, hogy a Fideszt le lehet győzni.

Gréczy Zsolt pártja nevében üdvözölte, hogy az ellenzék sok településen nem csak közös polgármesterjelölteket támogat, de az egyéni képviselőjelöltekről is meg tudott állapodni.

Amennyiben a fővárosi kerületek és a nagyvárosok nagyobb részében ellenzéki polgármestereket választanak ősszel, az még nem vezetne automatikusan a kormány bukásához, de az országnak más lenne a politikai térképe és a hangulata – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy az LMP Pécsett nem támogatja az ellenzék közös polgármesterjelöltjét, azt felelte, bízik abban, hogy a párt megváltoztatja a véleményét és csatlakozik a megállapodáshoz.

Újabb kérdésre azt válaszolta, az Európai Parlamentben a DK-nak és az MSZP-nek közös nemzeti delegációja lesz. Ez nem azonos a két párt bármiféle egyesülésével, de fontos, hogy az öt magyar politikus közösen tudja képviselni a nemzeti érdekeket – közölte. Hozzátette, az előző EP-ciklusban is volt közös nemzeti delegáció, a két szocialista és a két DK-s képviselő akkor is együtt dolgozott.

Határozottan cáfolta azt a hírt, hogy a DK és az MSZP egyesülne, és az új pártnak a DK-s Dobrev Klára, valamint a szocialista Tóth Bertalan lenne a két társelnöke.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Izgulhatnak most a szarháziak! Már intézik a csalást,ahol csak lehet szavaztot vesznek el az ellenféltől a saját javukra!!Megint narancsba fog borulni az ország a polgármester választás után lesz majd öröm a disznó nak röfögi majd Orbán sertés Viktor hogy GYŐZTÜNK röf röfff!!
jesz
mindenki próbál mosolyogni, úgy csinálni mintha, de ez a saját csapdájuk...

...mindenki tudja Karácsony nem nyerő ló...sem helyre, sem tétre, sem befutóra...Karácsony alkalmatlan. Meg a másik két pasi is..na azok főleg. Mindkettő pökhendi, visszataszító. Karácsony legalább kinéz valahogy...ezt majd a bíró enyhítő körülménynek talán betudja.
Csizmás Kond
..nagyon ügyefogyottnak kell lennie annak aki hisz ebben a vérgazember gyurcsányban...a többit a jövő elhozza..mert a múlt már megmutatta, csak a vak nem láthatta.
Peller Anikó
Csak egy út van, összefogni mindenkivel aki mozog. Nem hinni kell, nem nyafogni, nem fanyalogni, hanem összefogni. Megegyezni minden körzetben. De őrjöngenek is ettől a szaros népnyúzók, a támadásra kész lejárató lekurvázók.

@kand: itt a vérgazember te vagy és ráadásul eggfej.
Eriksson
@Peller Anikó: Minden jel arra mutat, hogy a fogászok meggondolták magukat nem kell a közös buli.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ha megengeded,kiegészítelek, ..nagyon ügyefogyottnak kell lennie annak aki hisz ebben a vérgazember orbánban . :)
Jozefina
Igen! Csakis az összefogás segít kibillenteni orbánt a várból!!! Az LMP pedig úgyis bedarálódik, mint anno a kisgazdák!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.