A szállodahajó utolérte a Margit hídnál a Hableány sétahajót, amely az ütközéstől azonnal elsüllyedt.

Újabb tanúk meghallgatását indítványozzák a Hableány-katasztrófában sértetti képviselőként eljáró ügyvédek, akik a vízbe esett emberek mentésében részt vevő hajósokat tervezik beidéztetni – írja a Magyar Nemzet.

A Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. oldalán sértetti képviselőként fellépő két ügyvéd egyike, Sógor Zsolt a lapnak azt mondta, hogy a beidézendő tanúk pontosan beszámolhatnak arról, hogy mit hallottak, illetve nem hallottak a térségben hajózók rádióforgalmazásából.

A nyomozás eddigi adatai és a gyanúsítás szerint a Viking Sigyn úgy akarta megelőzni a Hableányt, hogy a hajózási szabályzat előírásait megszegve nem vette fel a kapcsolatot a magyar hajó személyzetével.

A szállodahajó május 29-én utolérte a Margit hídnál a Hableány sétahajót, amely az ütközéstől azonnal elsüllyedt, a 33 dél-koreai utas, illetve a magyar matróz és a kapitány közül mindössze hét távol-keleti turista élte túl a balesetet.

Hableány-baleset: újabb vizsgálat indult

A 28 halálos áldozatot követelő Hableány-katasztrófa ügyében a szállodahajó 64 éves ukrán hajóskapitányát gyanúsították meg, de a hatóságok egyelőre tervezik Jurij C. folytatólagos gyanúsítotti kihallgatását, erre várhatóan az egyes igazságügyi szakértői vélemények elkészülte után lehet számítani. Ilyen például a hajózási szakmai szempontokat tudományos alapon vizsgáló nautikai szakértői vélemény is – írta a Magyar Nemzet.

A lap úgy tudja, a Hableány kiemelésében részt vettek megjutalmazása mellett a Belügyminisztérium életmentő emlékéremre terjeszti fel azokat, akik a katasztrófa után megmentették a hét túlélő dél-koreai turistát.

Cikk- és címlapkép: AFP

(magyarnemzet.hu)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Minek ? az első nem volt elég meggyőző az elvtársaknak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Minek ? az első nem volt elég meggyőző az elvtársaknak?
Cincinntatus
Elképzelhetőnek tartja a Hableányon kapitányként szolgáló L. László lányának ügyvédje, hogy a szállodahajót irányító Jurij C. ittasan irányította a hajót a tragédia idején – írja a Blikk.
jesz
@Cincinntatus: nem kell nagy képzelőerő..erről már beszélt egy ugyanilyen hajót vezető pasi, aki régebben együtt gályázott az ukránnal..és vázolta, mi van egy vacsora utáni hazaindulás után...például jókedv..

...a beidézések igencsak érdekes reakciókat fognak kiváltani...lesz ott qurvaanyázás...remélem alkalmazni fogják a skype-ot..
nezelodo
Nem is értem, minek ez a kapkodás fiúk! Inkább meg kellene kérni a sietség helyett a szállodahajó tulaját, hogy festesse le legalább még egyszer a sérüléseket, ne kelljen bajlódni a vizsgálatnál vele...
tudode
Ha igaz, a magyar spéci államnak is van érdekeltsége a Viking izében, tehát ez a tragédia nem belügy, a koreai sajtó is átlát valamennyit a harácsoló KALÓZOK szitáján!
papa.49
Itt a ,,legnagyobb gond,, az, hogy nehogy KÉPBE kerüljön a magyar tulajdonosi háttér, de már mindenki tudja ezt is, hogy kikről is van szó !!!
Ezért a nagy ködösítés az ügyben !!!
tudode
@Horizont: .
És ki tudja még MIBEN, KIBEN lesz érdekeltsége a szittya kocsma levegőjén nevelkedettnek:
.
----- Rogán szabadkezet kapott
.
Nagyjából 9 940 találat (0,44 másodperc)
.
www.google.com/search?q=Rog%C3%A1n+szabadkezet+kapott&oq=Ro&aqs=chrome.4.69i59j69i57j69i61j69i60j69i59j69i60.4407j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
------------------
.
RémeSSebbek, mint az olasz Costra Nostra, mivel az ÁLLAM NEVÉBEN mutyiznak orrba, szájba, az államigazgatásban úgy közlekedve, mint porcelán boltban az elefánt, azaz szakbarbárként egytől egyig, mutyi mutyi hátán, cinkostársként!
nezelodo
@Horizont: Eszerint ezek már vízen is tudnak járni. Csak nehogy egy "búvár" elfűrészelje a víz alatt a szemfényvesztéshez használt cölöpöket...
Eladott Ország
Mért nem lett megszondázva a balesetkor a kapitány ill. a hajót vezető személyzet? Kártérítési kötelezettség lesz itt a legnagyobb érvágás, amit el szeretnének kerülni a tulajdonosok, de nagyon. Ismert, hogy a Vikingben a magyar állam és néhány kormánytag tulajdonosi résszel rendelkezik köztük Rogán Tonyó, és nekik is fizetni kell majd a tulajdonhányad mértékében. Ezt szeretnék elsumákolni.
jesz
Dr. Magyar György, aki az elhunyt matróz családja érdekeit képviseli, igen keményen ostorozza a hatóságot...mert szerinte bűnpártolás esete forog fenn..
Azt már nagyon hajtogatják, hogy a magyar kártérítés töredéke lesz a koreainak...mert itt ilyen a bírói gyakorlat...na meg a szokás...ideje lenne változtatni (azt meg alig páran tudják, hagy bizony van ám százmilliós kártérítés is, csak azt nagyon titkolják...és főleg nem matrózért fizettek annyit)
...sőt érdemes utánanézni a két elhunyt magyar diák amerikai kártérítésének...ott amerikában nem szaroznak a kártérítéssel.

...csak nehogy ez is pont úgy fulladjon közönybe, mint a létrás birkapásztor esete a mercissel..ott is elejtette az ügyet.
Commenter
@papa.49: már képben vannak, ezért a mismásolás és a ködösítés. Nemhiába mondta Szabó Tímea hogy Orbán az ország leggusztustalanabb miniszterelnöke mert a miniszterének és a lányának falaz. Nem csak az ország egyik leggusztustalanabb, legvisszataszítóbb miniszterelnöke, hanem a világé is. Ahogy a tragédia kapcsán viselkedik az még inkább embertelenebbé teszi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.