A tavaszi szárazság és a kaotikus időjárás betett a gyümölcsnek.

Az egekbe szökik a meggy ára

A meggy ára a tavalyinak a duplájára is nőhet idén a tavaszi aszályok és a nagy hőmérséklet-ingadozások miatt – mondta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos kertészeti és beszállítói osztályának elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Mártonffy Béla hozzátette: a bő meggytermés miatt 2018-ban alacsonyak voltak az árak, de egyes területeken idén 30-40, esetenként 50 százalékkal is kevesebb meggy terem.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Na én amennyi meggyet eszek annyi pont megterem azon a két nyamvadt kis meggyfán amink van.
Az idei meggy viszont annak ellenére, hogy drága, még jelentősen sz@r is. Abszolút vízíze van, lévén nem volt ideje megérni, mert amikor érnie kellett volna akkor éppen szakadt az eső.
Csak arra akarok rámutatni, hogy szerintem a tavalyi meggybefőttel jobban jár akinek van. Biztos fajtája is válogatja, de amiket eddig kóstoltam azok botrányosan rosszak voltak. Szerintem a késői fajták íze, már lehet jobb lesz (ha a mennyiség nem is).
Amúgy azt gondolom a meggyről, hogy ha az ember 2-5 évig egyáltalán nem fogyaszt belőle, akkor sem okoz semmilyen bajt magának. ;-)
verőce21
Idén mindennek az egekig szökik az ára, de nem a tavaszi szárazság miatt, hanem a koratavaszi pénzbőség miatt.
Ez az eszement szociális- és lakástámogatások következménye, ami a lakáspiacon árrobbanáshoz vezetett és mindenhová átgyűrűzött a hatása.
Csak hozzátett a sok bejelentett béremelés, amit a kereskedők azonnal "lekövettek". Illetve elkövettek.
Aki Én
@verőce IQ 21: Pénzbőség, mi? Te is napszúrást kaptál, más nem is hiányzott. Kár napokra eltűnnöd, ha nem pihened ki magad.
A nagy hőségben igyál sok alkoholt, a propaganda tévéd is megmondta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.