Hogyan szerveződik az élet egy olyan faluban, ahol az állandó lakosság fele 65 évnél idősebb? A Borsod megyei Tornabarakonyon pontosan ez a helyzet, igaz, a lakosság fele három idős nénit jelent, akik mindenben a falugondnok munkájára vannak utalva. A megszűnés határán álló faluban nincs bolt, se posta és háziorvos, ha szükségük van valamire - például élelmiszerre vagy gyógyszerre - , a falugondnok szerzi be nekik a közeli Bódvaszilasról.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
Senkit nem hagynak az út szélén.
Ja, hogy mégis?
Nessy
Idős sors Magyarországon! Ne higgye bárki, hogy a nagyobb településen jobb! Ma már nem is ismerik egymást a szomszédok, még a panelházakban sem. A nyugdíjas ház, ahol egy kis apartmanba lehetne költözni, megfizethetetlen az átlag nyugdíjból. De még a több ágyas nyugdíjas otthonok is elérhetetlenek, olyan hosszú a várólista.
Tudomásul kell venni, hogy az idős szülő már számít a "családba"! Elég volt, hogy dolgozott, gyermeket nevelt, ma már nincs semmi haszna úgy 80 évesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.