Nem mindegy, hogy a fiataloknak milyen családképet közvetít a média, azon keresztül milyen értékekkel találkoznak, a családi életet milyen formában mutatják meg nekik – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Média a családok szolgálatában című keddi budapesti konferencián.

Novák Katalin a média értékformáló szerepét kiemelve fontosnak nevezte annak megjelenítését, hogy a nehézségek mellett milyen erőforrást jelentenek a családok az életben.

Azt hangoztatta, hogy a kormány a családok szolgálatában áll és ebben a munkában az egyházak, a családszervezetek, az önkormányzatok, a tudomány és a gazdasági élet szereplői mellett a médiának is partnerséget kínál.

A média mindig valamilyen értéket képvisel, közvetít, hordoz, akkor is ha éppen "az értéktelenség irányába tesz lépéseket", ha nem tűz értéket a zászlajára

- hívta fel a figyelmet.

Novák Katalin úgy vélte, a médiának az objektív tájékoztatás mellett a családi értékek megjelenítésében, a családbarát szemlélet megerősítésében különleges szerepe lehet, ezen belül például abban, hogy a közösségben elismerjék a felelős gyermekvállalást.

A kormány ezért támogatja a családi értékeket közvetítő médiatartalmakat

- mondta az államtitkár, aki példaként a Családvarázs-sorozatot emelte ki, amelyben népszerű, ismert emberek engedtek betekintést a "kulisszák mögé", azaz a családi életükbe.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a kormány 2010 óta elsősorban a gyermekekért és a családokért tesz a konzervatív vagy kereszténydemokrata értékek mentén. Hozzátette: a családpolitikához fűződő munkában az egyik legfontosabb szempont, hogy ne mások elvárásaihoz, a valóságban nem létező etalonokhoz mérjük magunkat, hanem saját magunkhoz, a magyar emberek érdekeihez.

Ugyanakkor reményének adott hangot, hogy a nemzetközi médiában a magyar családpolitikai intézkedésekkel szembeni első ellenséges reakciók megértésbe fordulnak majd át, látva az eredményeket.

Arról beszélt, Magyarország szisztematikusan és tudatosan hoz a nemzetközi mainstream-mal, vagy adott esetben a ránk erőltetni próbáltakkal szemben másféle döntéseket, vagy lép más utakra, például a családpolitika területén. Erre utalva meglepő tapasztalatnak mondta, hogy Nyugat-Európában az első értetlenkedés, a megértés hiánya után hogyan jelent meg a gyűlölet, amikor a magyar kormány valamelyik lépéséről bebizonyosodott, hogy működőképes.

Ideje magunkat saját magunkhoz mérni, nem másokhoz – mondta Kovács Zoltán, hozzátéve: nem máshol megfogalmazott elvekhez, ránk kényszerített kritériumokhoz kell igazodni, hanem a magyar társadalom és valóság közegében kell megfogalmazni a célkitűzéseket és mérni az eredményeket. Az államtitkár közölte, bízik abban, hogy a hétköznapok részévé válik az a felfogás, amelyben családban élni, családban gyermeket nevelni, róluk gondoskodni újra divatossá válik, nem pedig nyűggé, ahogy azt korábban sokat lehetett látni a liberális médiában.

Szánthó Miklós, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriumi elnöke abszurd, szürreális és groteszk helyzetnek mondta, hogy azt kell védeni, promotálni, ami normális, ami természetes. Szerinte erre azért van szükség, mert a hagyományos családmodell és a házasság átfogó támadás alatt áll. A család alapjait érintő támadások nemcsak elvont veszélyt jelentenek, hanem a gyerekek jogait, érdekeit veszélyeztetik – értékelt.

A nyugati közbeszéd, sajtó-, pr-, marketing- és filmvilág beállt ugyan az ezt képviselő liberális kórusba, de Magyarországnak még van választása ezen a területen. Szánthó Miklós úgy látja, ebben a harcban kiemelt szerepe van a sajtónak, a médiának és az egész politikán kívüli, azon túli világnak, a populáris kultúrának, az értelmiségnek, a közbeszéd, a nyilvánosság alakítóinak és a politikusoknak.

A kérdés szerinte az, hogy átveszi-e a média, a közbeszéd a politikai korrektség nyelvezetét, és ezáltal a normális családfogalmat relativizálja, vagy továbbra is a hagyományos családképet erősíti.

Közölte, az általa vezetett alapítvány alá tartozó négyszáznál több sajtóorgánum az okiratban foglalt elvek és célok mentén kell hogy működjön. Így a nemzeti identitás erősítését, a keresztény kultúra védelmét, és ezen keresztül a hagyományos, normális családok erősítését kell, hogy szolgálják – mondta.

Szerinte azoknak a politikusoknak, a média munkatársainak, illetve tulajdonosainak, akik hisznek a konzervatív, keresztény, nemzeti értékekben, a saját területükön bátran fel kell vállalniuk ezek képviseletét.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Bruzák Noémi

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Kezd unalmassá, és nevetségessé válni ez a ,,családbarátság ", aminek az anyagi javai csak annak a házaspárnak jár, akiknek a havi bevétele négyszáz ruppó felett van... és ne is beszéljünk a ,,családbarát" médiáról amelynek a fő közvetítője a bulvár szennylapok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ja az Orbán család értékeit növeli! =))
nevemnick
Kezd unalmassá, és nevetségessé válni ez a ,,családbarátság ", aminek az anyagi javai csak annak a házaspárnak jár, akiknek a havi bevétele négyszáz ruppó felett van... és ne is beszéljünk a ,,családbarát" médiáról amelynek a fő közvetítője a bulvár szennylapok.
papa.49
Novákszatyor kezd már hányingerem lenni tőled, abba kéne már hagynod ezt a prédikálást a ,,CSALÁDBARÁT KONTÁR KURMÁNYRÓL !!!
Amit csináltok az minden csak nem CSALÁDBARÁT !!!
Nessy
Ezek szerint a fiatalok már most megtanulják, ha őseik megöregszenek, betegek lesznek, akkor már nem tartoznak a "családhoz", ergo csak bajnak vannak!
tudode
Nem támogatni, alanyi jogon kellene a pikszisből kihullott családokkal törődni, amúgy kereset/fő arányában!
.
Annál is inkább, mivel a családokat megillető adófroncsik alakulnak át betonteknőckéké!
.
Miért is?
.
""" Egy emberek alkotta társadalmi berendezkedés általános állapotát és annak demokrácia fokát is jelzi, hogy az egyenlőtlenségi rendszer mennyire és milyen módon teszi elérhetővé és lehetővé a mobilitást. Magyarország e tekintetben rosszul áll. Bezárulni látszanak a mobilitási csatornák az emberek szélesebb rétegei előtt."""
.
!!!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/05/echo.jpg
NER-Love. Lehetne ez a kép frappáns címe. De ennél azért ez a vizuális gyomorkeserű jóval összetettebb választ ad arra, hogy mit is látunk pontosan. De valamiért az emberek mégse akarják ezt látni. A beteg magyar valóságot.Bár ezen a fotón a gesztusokból egyértelműnek látszik, hogy melyik a pasi és melyik a lány, de mégis rejt valami komoly ellentmondást ez a kép. Pontosan ugyanolyan ellentmondást, mint ami jellemző az egész országra és annak uralkodó rétegére. Mert ugyanis a képen látható szerelmetes tekintetű, lábemelgető kislány-imitátor nem más, mint egy felkapaszkodott, gerinctelen senki, aki nézetem szerint eddig semmi értékeset nem tett le sem a saját, sem a nemzet asztalára. Sőt! Amit alkotott, azzal inkább kárt okozott. Nem is keveset. Mivel semmiféle tehetséggel nem rendelkezik, így kénytelen mindig a nála sikeresebbekhez és híresebbekhez, na meg persze a pénzesebbekhez simulni és dörgölőzni. A szlengben ezeket a hölgyikéket hívják „aranyásóknak”. Mint az köztudott, az ilyen típusú cicák pillanatok alatt képesek szerelembe esni a megfelelő pénzemberrel vagy celebbel, és örömmel lesznek imádottjuk szexuális játékszerei és titkos vágyálmaik megvalósítói. Mindig party-képesek és készen állnak egy kis gyönyör szolgáltatására. Cserébe azért, hogy ők is az elithez tartozhassanak és gondtalan életet élhessenek. ez a Bayer-lány egy igazi amazon. Nem holmi fánkzabáldát üzemeltet és nem is tangában vonaglik a kamera előtt, a fehér homokos tengerparton, helyette forradalmi gondolatokat terjeszt nyilvánosan az arra fogékony nemzeti híveknek. Ez a benne lobogó hazafias tűz azért adhat némi fűszert aktus közben… Az arra gerjedőknek. Aztán itt van a fotón a pasinak tűnő másik lény. Akiről ugye mit is tudunk? Hogy egykoron farmernadrág-modellként kezdte, azóta közpénzen tengeti az életét a fidesz szárnyai alatt, immár lassan három évtizede. Dolgozni életében nem dolgozott, viszont annál jobban szeret bulikázni.
Eladott Ország
Menekülnek a tudósok, a diplomások, a szakemberek. Már akkor is tömegével húzták a csíkot el ebből az országból, amikor Novák Katalin még nem noszogatta őket. Azt meg baromira kétlem, hogy azért mennek el, hogy megnézzék messzebbről, milyen kurvajó élni ebben az országban. Ha ehhez Londonig kell menni, akkor valami nagyon nem stimmel.
Én kétséggel elhiszem, hogy valahogy sikerült úgy összeválogatnia Orbán Viktornak a környezetét, hogy csupa jómódú családból kerültek oda emberek, akik egyrészt örököltek fél- és háromnegyed falvakat (esetleg megyéket), másrészt annyira jól gazdálkodtak a fizetésükkel (ami nem kevés, de legalább közpénzből fizetjük, teljesen megérdemelten), hogy az valami egészen fantasztikus. A baj csak az, hogy ezen a néhány családon (és akkor a Tiborcz, Matolcsy, Mészáros családokat, valamint azokat a famíliákat nem soroltam fel, akik néhány év leforgása alatt szembeszökően megtollasodtak) kívül van még ebben az országban pármillió olyan család, amelyik nehézségekkel küzd. Például nem képesek rendesen fizetni a számláikat, nem tudnak húst és gyümölcsöt vásárolni, ha elromlik a hűtőszekrény (már amennyiben egyáltalán van és áram is van), akkor remény sincs egy új készülékre, nem tudják taníttatni a gyerekeiket, de még a gyógyszereiket sem képesek kiváltani sok esetben. Ha már az a néhány család, amelyik ilyen istenáldotta tehetségeket adott a honnak, akik ügyesen megtollasodtak, esetleg jól lakott, ideje lenne a többiekről is elgondolkodni. Nem adományok és alamizsnák formájában, hanem elsősorban munkahelyek, emelkedő bérek, infrastruktúra, szociális biztonság, az oktatás fejlesztése, tehetséggondozás, ösztöndíjprogramok keretében. Akkor talán nem kellene Novák Katalinnak kiállnia a tűző napra és ellelkendezni, hogy mit jelképez az építőkockának kinéző építőkocka a virágkarneválon.
CsipkeRózsa
Szerintem nem csak támogatják, hanem ők rendelik meg. Megy a reklám-pénz a kedvelt hírvivők adóira. Vagyis, mi támogatjuk, ha akarjuk, ha nem.
Eladott Ország
@Pegero: Olvasd akkor a három 8-ast, a munkásőr Bencsik demokratát vagy a többi kormányfelszopó, közpénzből fenntartott szennylapokat és ott jártasd a pofádat! Egyébként miért kellett megvenni az ország összes megyei napilapját, te fideszes szarházi! Ott olvassad a fidesz moslékot. Már a megyei napilapokat is közpénzből tartják fenn, mert nincs rá vevő B+! A közpénzből fenntartott M1 kanálisnak sem elég már évi 100 milliárd forint azt is telibeszarják a nézők, nem beszélve arról, hogy évről évre többe kerül a fidesz mocsok okádása! Nincs rá vevő arra sem!
Nessy
@CsipkeRózsa: Van már olyan kanális, ahol még egy jobb filmet sem lehet megnézni, mert 10 percenként 15 perces "közérdekű" kormány hirdetést és reklámot ismételnek. Ezzel viszont élvezhetetlenné válik a film. Ergo vannak csatornák, de minek!
Mint ahogy azt sem értem, hogy az MTI cikkeket alapjában miért kell teljes terjedelmében kiírnii itt a propin. Értelmes embernek elég egyszer elolvasni, csak a komplett ostobáknak kell legalább háromszor. Ezért kell a kormányzati reklámokat is annyit ismételni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.