Kétmilliárd embernek nincs tiszta ivóvize, négymilliárdnál pedig nincs megfelelő mellékhelyiség. Világszerte több mint kétmilliárd ember nem jut hozzá tiszta ivóvízhez és mintegy négymilliárd ember nem rendelkezik megfelelő mellékhelyiséggel - közölte az UNICEF és az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..".Kétmilliárd embernek nincs tiszta ivóvize, négymilliárdnál pedig nincs megfelelő mellékhelyiség. "...

a honi viszonyokat látva, nem csodálkozom semmin...azt sem értem, hogy az afrikai, indiai, és környékbeliekről szóló hiradóképeken látott éhező-szomjazó, bozótba szaró emberek mire várnak?

jó, belátom, itt sincs minden faluban csatorna, de még budi sem...az ivóvíz is vagy arzénes, vagy nitrátos..előbb itt kellene valami okosat tenni...hogy mit, azt persze nem tudom...de hallelúja!...A főpolgármester-jelöltek legalább Budapestet felvirágoztatják...

(Isten irgalmazz)
jesz
@Mirabilis: a "Kútvölgyi" külseje mindennek az alja...hmm...elitkórház volt, most direkt lerohasszák...érthetetlen, hogy miért.
Levendula
Meddig bírja a Föld?

Még soha nem élt egy időben ennyi ember a Földön. 2011 elején átléptük a 7 milliárdot, 2018-ban pedig a 7,6 milliárdot. Bolygónk népessége ma már több mint két és félszerese az 1960-as értéknek – akkor még csak 3 milliárdan éltünk a Földön.

Több mint 10 000 nemzedék kellett ahhoz, hogy az emberi népesség száma elérje az 1 milliárdot, és míg a 2 milliárdig csak 130 év telt el, addig a 6 és 7 milliárd között már csak 12 év. Egyetlen nemzedék élete során (és éppen a II. világháború után születettek életében) nőtt a földi népesség száma 2 milliárdról 7 milliárdra. A robbanásszerű népességnövekedés alapja a technikai fejlődés és jobb egészségügyi ellátás. A fosszilis üzemanyagok, az olaj bősége nélkül mindez nem válhatott volna valóra. A szén hasznosítása megkétszerezte, az olajé a hatszorosára növelte a Föld népességét. A világ ma évente több mint 80 millió emberrel gyarapodik, és 2040-re várhatóan már 9 milliárdan élünk a Földön.
A növekedés 97 százalékát a fejlődő országok adják

Ha a Föld 2016-ban egy 100 lakosú falu lenne, 60 ázsiai, 16 afrikai és 10 európai lakna benne. 2050-re ennek a "falunak" a lakossága várhatóan 133-ra emelkedik, és köztük 73 lenne ázsiai, 33 afrikai és 10 európai, vagyis az európaiak és az ázsiaiak aránya csökkenne, az afrikaiaké növekedne.

Az elmúlt 50 évben az afrikai kontinensen Elefántcsontpart lakossága nőtt a leggyorsabban, míg Ázsiában India vezet népességének 782 milliós növekedésével, Kína 111%-os népszaporulata a születésszabályozás miatt elmarad a világ átlagától, Japán népessége pedig mindössze 36%-kal nőtt 50 év alatt. India népessége 2030-ig várhatóan Kínát is megelőzi – akkorra Indiában fog élni az emberiség hatoda.

A következő négy évtizedben is Ázsia, Afrika, Dél-Amerika és a Karibi térség országaiban nő a világ népessége – e fejlődő államok adják 2050-ig a népességnövekedés 97%-át. A népesség-robbanás addig tart, amíg a születési arányszám nem igazodik a csökkenő halandósági rátához. Becslések...
jesz
@Mirabilis: erre(sem) tudok válaszolni, mert törölték a szerverről...

Meg sem merem kérdezni, hogy Farkas Flórián mit keres a képviselői sorokban? Ott túrja az orrát, és néz ki a fejéből...fogadok nem a cigányság problémáin töri a fejét..

én nem kérem, hogy erre válaszolj, mert nincs jó válasz...illetve lenne, akár több kötetnyi is, de azzal sem lenne megoldva a probléma.
azt írod, nem a külső számít..ez igaz..a belsőért, a takarításért is a(orvos)vezető felelne...de ő is hozzásüllyedt a külsőhöz...arról ugye tudsz, hogy nagyjából négyszáz orvosbáró van hazánkban?...nos őket nem zavarja sem a külső, sem a belső...sőt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.