Az Országgyűlés ma kezdte meg a jövő évi költségvetés általános vitáját, a képviselők három nap alatt akár több mint 30 órában tárgyalhatnak a kormány javaslatáról.

Az ülés reggel 8 órakor kezdődött, a napirenden kizárólag a 2020-as büdzsé szerepel.

A vita a pénzügyminiszter nyitóbeszédével kezdődik, amelyet az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnökeinek felszólalásai követnek 30-30 perces időkeretben.

A kormánypárti és az ellenzéki képviselőknek összesen 900-900 perc áll rendelkezésükre mától péntekig, hogy véleményt mondjanak a költségvetési javaslatról.

A pénzügyminiszter előterjesztése benyújtásakor úgy fogalmazott, a kabinet családbarát költségvetést terjesztett be.

Varga Mihály kiemelte, jövőre csaknem 224 milliárd forinttal emelkedik a családok támogatása, a gazdaságvédelmi akcióterv mintegy 500 milliárd forintos segítséget jelent a gazdaság szereplőinek, miközben tovább csökkenek az adók és nőnek a biztonsági kiadások.

A tárcavezető javaslatában 4 százalékos gazdasági növekedéssel, 1 százalékos GDP-arányos költségvetési hiánnyal, a GDP-arányos államadósság további, év végére 67 százalékra történő mérséklődésével, valamint 2,8 százalékos inflációval számol.

A kormány 2020-ban is nullszaldós költségvetést készített az állam működését tekintve.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ami azt illeti elég ritKÁSAN érdeklődnek a NER fióKÁK közül, majd akkor rajzanak be, mint a hangyácsKÁK, amikor meg kell nyomni a gombot, áldást adva arra a büdzsére, amely ki tudja mit takar.
.
www.parlament.hu/plenaris-elokozvetites
.
Ez vót, az vót kettőezertízelőtt, de ami van/lett az maga a Kánaán akkor, amikor olyan bazi nagy szegénység van itt, ott, amott azok között, akiket EZEK leírtak!
.
Mint pl.
.
--- Elképesztő nyomortelepek Miskolc külvárosaiban. VIDEÓ
.
olkt.hu/elkepeszto-nyomortelepek-miskolc-kulvarosaiban-video/
.
Na ennyit a "csuti" társadalompolitikai viziójáról a stadionerdők árnyékában, amely egy qva szó nem esik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.